|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
Altek, taj te je dobro nategao!
Ako hoces jos jedan M1 za 250EUR, javi se meni! A pride dobijes jos desetak CDova sa bojama za njega!!!
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
I jos nesto, za te pare si mogao kupiti nov Korg X5D!
A to je bar svjetlosnu godinu dalje od M1! E sad... jedino ako ne mislis otvarati antikvarnicu... ![]()
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
cccc
Last edited by bumbar; 28-04-2008 at 11:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
[quote="bumbarEeeee bas mi je drago sto si to napisao, toliko za one koji dizu u nebesa ta dva prevazidjena dinosaurusa M1 i DX7.
![]() Sretna nova 2005g! ![]() Aman ljudi!!!!!!! Pa sta znaci, ako je neko kupio mini moog, ili arp, ili oberheim, da pravi muzej ili ima pare na bacanje. Dobro , nisu DX7 ili M1, analogne sprave ,ali na njih udariti....? Pogledajte malo spiskove opreme nekog ozbiljnog midi studija u svetu ili set nekog klavijturiste. Dobro na stage-u ih uglavnom necete precesto vidjati , dosli tritoni , fantomi, motifi,nord leadovi, ali ove dve sprave su ostavile takav trag u muzici da me boli kad tako pisete o njima. Tvrdim da i dan danas nije napravljena klavijatura( made in Japan) koja tako dobro 'izlazi' i lezi pod rukom( ne mislim na kvalitet dirki- vec na subjektivni osecaj ) kao DX7. Sad, da me ne shvatite pogresno, treba ici napred, uzimati nove sprave, ali ....... Svaka nova sprava ima farbe koje se zovu npr DX Ep, ili FM Rhodes, ili M1 piano .....i naravno na njima ove boje 'samo ' lice na prave. Zato, Altek, nek je sa srecom, malo si vise platio, ali to treba imati u kolekciji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Vibrator
|
![]()
ljudi, ne shvatate da je dx7 legendarni synth koga su koristili derrick may, juan atkins i kevin saunderson (detroitska trojka) koji je odigrao u datom trenutku kljucnu ulogu u nastanku modernog techno-a.. tako da sigurno m1 ima neko znacenje za alteka..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
xxxx
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Prvo cu da te nadjem........A onda cu da te maltretiram 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
xxxx
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A mozes ti odjednom da vozis GOLF 1 i GOLF 5?????!!!!!!!Vidis ja stavim dole npr motif 7, gore NL3, desno triton studio i k2500 , a u racku ex5r, tg77, m3r, jv2080, s760.............(npr) i na jednoj svirci sve sviram. Al ste bre vi Evropljani zastranili u svojoj naprednosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Mason
|
![]()
Cinjenica je da M1, a pogotovu DX7, imaju znatno kvalitetnije dirke nego X5-D... Kad to mogu da primetim ja koji nisam klavijaturista... Upravo zbog dirki se te klavijature i koriste u pojedinim studijima. To sto M1 mozes da vidis u Abbey Road (a ima ga i tamo) nikako ne znaci da koriste i njegove boje. Ja nisam bas odusevljen (daleko od toga) bojama sa X-5 D, ali su znatno, znatno, znaaaaatnooooo su naprednije od boja sa M1.
Dakle, ako ces da klavijaturu koristis kao midi kontroler, bolje M1, a ako ces sa tom klavijaturom na svirke... nema price.... onda X-5... Sa bojama X-5 za svirku i danas itekako vrsi posao... Mali, sto znaci lakse se seca, pristojne boje za zivi nastup (ako radis kafice, tesko da ces da dobijes neznam ni ja sta neznam kakvom klavijaturom tog tipa kada istu ukljucis u razglas npr. Yamaha EMX 2000 i 15" kutije bez bas binova.).. Jos bolje resenje ti je po meni X-3. Jeste nesto veci, ali ima sve boje koje ima i X-5 (nije sigurno, ali mislim da bese tako), a znatno je skuplje uradjen nego X-5. Kod X-3 su i dirke kvalitetnije odradjene nego na X-5. Sto se tice dirki, ona Yamaha DX-7 je stvarno mrcina!!! Cak nema ni gumice, vec neke metalne mehanizme za koje stvarno trebas da budes maher da bi ih sjebao...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 / R3 | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 23-08-2007 06:35 PM |