|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Cao svima, red je i da ja predstavim sebe.
Od svoje 5 godine krecem u "Braca Stamenkovic" kod Pionira u muzicko zabaviste. Sa 6 godina se upisujem u Muzicku skolu "MOKRANJAC" (svirajuci celo) u klasi prof. Relje Cetkovica i Gordane Reljin. sa 8 godina nastupam prvi put na "Kolarcu" sa gudackim ansamblom Mokranjca uz dirigenta Zike Velimirovica. Nakon ovog nastupa slede par takmicenja i javni casovi ispred mnogobrojne komisije u skoli i van skole. Prelazim u klasu prof. Buce Besevica sa svojih osam godina i ostajem do svoje 13 godine sa njime kada zavrsavam nizu muzicku skolu "MOKRANJAC". '92 godine se selim za Toronto, Kanadu gde nastavljam svoje muzicke studije prihvativsi svirajuci u jednom Baroknom ansamblu. Teoriju, istoriju i muzicku praksu zavrsavam u gimnaziji i uzimam kompoziciju na fakultetu University of Toronto. Moji putevi me razdvajaju od muzike kada se preorijentisem za informatiku i kompjutere. Zavrsavam computer science i zaposljavam se '05 za jednu uglednu svetsku kompaniju. U procesu svojih studija i samom dolasku u Toronto pocinjem svirati klavir, kao i uzimajuci privatne casove gitare kod profesora Slavise Simanica (http://www.slavsimanic.com) pohadjajuci klasiku,jazz,rok na akusticnoj i elektricnoj gitari. 2-godisnji casovi omogucavaju mi da solidno budem sposoban da sviram gotovo sve stilove uz vezbanja od 2 sata dnevno (nekada je to i bilo vise). Nakon gitare upoznajem par ljudi u svetu kanadske produkcije i muzike i oni me upoznavaju sa klavijaturama/klavirom. Prelazim na klavir i klavijature i kupujem prvu PSR520 Yamahu. Ubrzo prelazim na Korgix300 zatim u-20/jv35 / MT100 da bih nakon zavrsio na roland xp-30 i roland g800 sa akai s2000 semplerom i obicnim pc-om. Od '99 do '03 aktivno se bavim zivim svirkama nase domace pop/folk scene. Gostujem sa raznim poznatim izvodjacima iz Ex-Yu na koncertima po Kanadi. '03 prestajem rad zive svirke kao i folk scene koja mi dojadjuje i smucava mi se. Prelazim sa ocem da sviram starogradsku muziku svirajuci kontra bas (otac je inace pobednik Beogradskog proleca '62 , inace 29 god. je svirao i pevao u Skadarliji). Od 2001 se bavim studijskim radovima a od 03 profesionalno pored svoje profesije se ozbiljno aktivno bavim iskljucivo stranim pop/rnb kompozicijama. Imam par saradnika sa kojima radim to su dva tri studija ovde u Torontu u kojima rade ljudi koji rade velike ugovore za muzicku industriju. Planiram da radim Berklee correspondence za audio inzenjera i zelim da naucim vise o produkciji (ja sam aranzer/kompozitor). Mogu da naglasim da svi u mojoj porodici su muzicki obrazovani sa zavrsenim nizim muzickim skolama i da me muzika prati od samog rodjenja. Imam par drugova koji su sada razbacani po svetu radeci post diplomske radove i zaleci zasto nam se zemlja onako raspala. Eto to bi bilo o meni ![]() da vam se malo opisem. p.s spremam par kompozicija za Beoviziju i Suncane Skale iz Toronta i postoji sansa da saradjujem sa Aleksandrom Kovac |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Ajmo sada jedan lucky guess:
nas Dusan se zove Dushan Simovic. Sneki - Zam produkcija Fejat Sejdic - Grand production ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Izbacen sam iz muzicke skole jer su mi se vise svidjale curice od nota, tako da sam samouk. Gitaru sam naucio svirati od mog kuma i to na egipatski nacin - po brojevima, tako sto svaka zica ima jedan broj, a prazna - nulu. Prva stvar koju sam naucio svirati na jednoj zici je bila ,,Prolece je zapocelo s kisom" od Jadranke Stojakovic, a onda je dosla simfonija koja se svirala sa dve zice - Kondorov let! Najvecu srecu sam osetio, kad sam jedno jutro uspeo da uhvatim bare akord na gitari!To mi se dogodilo na moru, pa sam ostao u satoru da se preznojavam na vrucini,ne verujuci sopstvenim ocima da cu sad moci svirati Krvavu Meri!!!Taman sto sam pao u depresiju sto nisam muzicki obrazovan, onda sam saznao da je u istom polozaju pola nase aktuelne estrade,da je i Goran Bregovic izbacen kao i ja, da su skoro svi sinovi vojnih lica kao i ja, pa sam se malo smirio....Mislio sam da nisam bas talentovan za komponovanje dok se nije pojavio Bajaga i uverio me da je jednostavno najbolje i najteze!Cvele, njegov basista mi je jednom prilikom rekao kako se svi frapiraju kad on ubaci cetvrti akord u pesmu i da se to posle prepricava....
Muziku jednostavno delim na melodicne i nemelodicne pesme i uopste me ne interesuje podela na raznorazne pravce, a takodje se ne palim na ono sto je moderno, sto je kao cooll, sto svi slusaju i ili tek neko (koji kao zna sta je prava muzika). Svaka muzika se mora nauciti slusati i tek je onda mozes razumeti. Isto kao i kod ucenja stranog jezika. Bas gitara je bila moja ljubav,jazz rok misaona imenica za mene, a Bodan Arsovski moj idol, kao i njegov zvuk onako specifican i razumljiv u bendu. Uvek sam imao najbolju opremu u kraju i nisam razmisljao o ceni. Prvi sam imao Hartkie system 4X10 bottoms i Warwick streamer 1, ali nikad nisam uspeo napraviti zvuk kao Bodan.Nije mi pomogao ni prastari Jazz Bass.Kad sam hteo da se pravim vazan medju basistima, onda sam vezao kiku i nosio kapu kao Pastorius, ali onda sam primetio da masa njih ni ne zna ko je on, pa sam i to batalio. Onda sam shvatio da nikada necu biti najbolji basista i okrenuo sam se definitivno komponovanju i studijskom radu, gde sam daleko vise bio cenjen, ali nikad nisam uspeo javno da objavim nista jer je sve bilo povezano sa novcem. Ucestvovao sam u snimanju filma Sivi Dom, i pomogao prvim koracima Zorane Pavic, na albumu grupe Frenky. Sada sam clan foruma Rumski i mogu vam reci da se jako dobro osecam. btw. Max na tebe je red! |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]()
Patalo je moj idol! razumemo se
![]() No, ja se iz petinih zila trudim bar jos malo da izdrzim u ovoj vec unapred izgubljenoj bitKi protiv bezdushnih preeditovanih i autotune-ovanih, mrtvih pesama...a onda posle u kuvare ![]() Ja to obicno volim da formulisem na ovaj nacin - dovoljno sam mlad da kazem "Nee zasto nisam sejvirao projekat", a opet dovoljno mator da kazem "snimao sam na traku" za sta sam pre svega zahvalan mom caletu koji me je od najranijih nogu (4. godine) vucarao po studijima u kojima sam provodio x sati (na njihovu srecu ili nesrecu)... U medjuvremenu sam zavrsio fakultet u struci (jos malo pa magistriro), postao poslednji mohikanac trake i konacno uradio nesto po tom pitanju (za razliku od ostalih kolega koji samo uzdisu), usnimio producirao miksao par ozbiljnijih projekata, nemam vise nikakve iluzije, tabue i strahoposhtovanja prema industriji i u potrazi za "ONIM NEBESKIM SOUNDOM" koketiram svojevoljno izmedju njujorka i majke srbije, u kojoj sam ako se nevaram jedini zvanicni operater pro tools-a... a vi kako 'te? Last edited by fipke; 04-09-2007 at 12:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
MAO
|
![]()
ako neko jos ima zivaca da cita sve ove biografije... ajd i ja da se predstavim
Imam 23 godine, i lozim se muziku od kad znam za sebe (natero mamu u drugom osnovne da mi kupi "oxygene" od J.M.Jarra. Od tada pokusavam da sviram sint, al me nikad ni bichem ne naterase u muzicku skolu tak da mi je tehnika i dalje jadna.. Za snimanje i produkciju se poceo paliti negde u 16toj kada u burazerovoj prostoriji za vezbanje ortak montira komp sa Yamaha DSP Factory i prvi puta mi prica o nekim kompresorima i sta ti ja znam cemu.. Tada sabiram dva i dva i kontam da je za moju urodjenu asocijalnost i introvernost studio pravi raj (zasto li mi nikad nije palo na pamet da sviram git. il ne do bog pevam!?).. Kasnije pocinjem i sam da radim u toj prostoriji (studio "Underground" na NBGD), i organizujem demo-snimanje sa SB Livetom i jednim solidnim PA mixerom. i tako dve godine, snimih oko 7 mp3 diskova demo-materijala, raznim bendovima koji su vezbali kod mene i to zvuci solidno - uglavnom su ih slali na demo-festivale i dobijali pozive ![]() Na isti nacin se upoznajem i sa bendovima EPlay i BlockOut i sprijateljivsi se sa istima ulazim u studio "Free-Zone" (ex-Akademija) gde provodim godinu i po uceci zanat od Nikole Vranjkovica, Sashe Jankovica i gosn. Macka (ko zna zna).. Potpisan sam na dva albuma - BlockOut (Ako imas s'kim i gde) i Six Pack-Musique, a izaci ce ih jos par (Eplay, YOBO...)... snimao i deo zadnjih Darkwood-a (Bass&Drums), par pesama za KandaKodzu i Nebojsu, Mrave, i jos neobjavljen Mackov album (ime benda ce biti nesto - Fanket ili sl.), na kome svirali Pera Zver, Bata Bozanic, Fredi, Pancevac i druge ubice.. U decembru sam premijerno snimio ceo album samostalno - 38 termina za bend "Suspect Device" (Rock, tvvvrd), i sticajem nekih ruznih okolonosti zavrsio saradnju sa njima pre mixa.. inace smo svi veeoma zadovoljno samim snimkom Od pre nedelju dana sam ponovo free-shooter jer sam vratio kljuc gazdi studia jer se nismo najbolje razumeli oko nekih finansijskih detalja... trenutno sam placen kao asistent N.Vranjkovica za album Cuture (ex-Riblja Corba, D.Cukic...) koji finansira PGP... radili tri nedelje u 6tic RadioBeograda, pa sad presli u studio "Vitas" gde cemo ga i zavrsiti. Solidno vladam Cubaseom, Reasonom i srodnim programima, a znam stosta o analognom delu studija... Inace sviram sa Samostalnim Referentima (SKA), a u srednjoj skoli sam svirao u tezga bendu "Johhny Bravo", koji mislim i dalje postoji... svirali mesec dana u "Irish Pub-u", ludo se proveli i uzeli neke pare e da, od "Nisomnije" radim kao lajv tonac za MistejkMistejk sa kojima sutra putujem za Kragujevac.... Dobar deo zivota sam se lozio na rock muziku, mainstream (Metallica, Faith no more i sl.) a onda mi je jedno preslusavanje "Cafe Del MAr vol.6" ," Massive Attack - Mezanine", "Air - moon safari", "Zero 7 - simple things" i "BreakBeat Era" definitivno promenilo zivot zauvek... otdata privatno slusam samo elektronsku muziku svih pravaca a najvise retro-elektro, chill out, lounge i DNB... Profesionalno najbolje razumem Rock muziku, mada se ne bih libio da produciram i zabavnjake i narodnjake ukoliko me put odvuce tamo... ladno sam zaboravio da napisem da sam prosle godine upisao BK Akademiju - snimanje i obradu zvuka... nisam presrecan, al mislim da sam ipak dobro postupio... o tome u drugim topicim-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Zovem se Aleksandar i imam 31 godinu (zar vec, majku mu ? ). Moja prica pocinje sa 12 godina kada sam otkrio Beatlese i kada mi se zivot okrenuo naopacke ("glupa muzika nam upropasti dete" - rece moj matori)...dok je moje drustvo otkidalo na Madonnu i Duran Duran, ja sam se zaludjivao npr. rock-operom Tommy grupe The Who....i svi su se pitali sta mi je.....do 17. godine sam samo pratio i sakupljao muziku, a tada u moj zivot ulaze (nekako u isto vreme) gitara i neki Casio 4-oktavni synth. Skidao pesme do besvesti, na sve strane jurio nazive raznih akor(a)da koje sam otkrivao (F# 7/11/13 dim +5 xyz
![]() 1993. poceo da prodajem dusu radio-stanicama....promenio ih mnogo, od drzavnih do lokalnih. Tako je i danas (jedino sto sam sada stalno zaposlen). Muzicki i tehnicki urednik i realizator na programu jednog lokalnog radija, povremeno voditelj (ali izbegavam)...glas koristim za jinglove, spice i reklame, koje uglavnom radim u svom kucnom studiju. Dnevnu sobu u svom stanu sam pretvorio u studio: midi-klavijature, gitara, git.pojacalo, komp, mikrofon, mikseta i jos gomila gluposti. I dalje komponujem...uglavnom "kratku namensku formu" za spice i jinglove....ima i nesto kompletnih pesama...."posluzim" se poezijom starih engleskih pesnika i na nju nabacujem muziku...Okupio sam nekoliko ortaka i ponovo se zaludjujem oko pravljenja benda. Hocu li se ikad opametiti ???
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam Slaven.
Ljudi malo upoznatiji sa hr metal "scenom" me vjerujem znaju pod imenom Lanzarot. Pri?a je kratka jer ?to se truditi kad nitko i ne ?ita ovo ![]() ![]() ![]() Rodjen 1979, po?eo sam svirati sa nekih 9 godina,zna?i sviram ve? 17 godina.. i?ao na privatne satove kod profesora par godina sve do rata, odonda sam sam nastavio. Cijeli ?ivot slu?am metal glazbu, od 7-8 godine.. svirao sam/sviram, solo gitaru u raznim bandovima, pjevao, u nekim poznatijim a u nekim ba? i ne tolko poznatim. ![]() Sviram na Jacksonima.. Produkcija me po?ela zanima jo? kao klinca kad sam sklapao kazetare, rastavljao, ?a?kao i to sve u svrhu dobijanja nekog multitrack ure?aja. Ali ba? na po?etak u?enja i rada me prisilila jako lo?a situacija ?to se ti?e metal produkcije u hrvatskoj.Jednostavno nema ljudi koji znaju to profesionalnije uraditi pa se dobar dio pojedinaca odlucuje sam posvetiti zvuku. Po?eo sam sa 4 kanalnim tascamom, preko multitrack md-a, zadnje 3-4 godine hard disk. ![]() Ne znam ?to jo? re?i, zavr?avam fakultet u rijeci, volim grafi?ki dizajn, i planiram neke nove projekte vi?e orijentirane gitari, etnu, i ?udnovatim malo kompliciranijim, prvenstveno originalnim aranzmanima ?to instrumentalnim tako i vokalnim. ![]() To namjeravam progurati vani u svrhu dobijanja nekog boljeg izdava?kog ugovora. Eto to je to, kad se ?to novo zgotovi oka?it ?u na Promociju radova ili dati link na site, pa da ?uje ako koga zanima, ili ako tko ho?e poslovnu suradnju. ![]() P.S. Rumski forum smatram jako dobrim i korisnim, a i atmosfera je dobra, nema pretjeranih sva?a i arogantnih ljudi kao na drugim forumima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Junior Member
|
![]()
Evo da se i ja predstavim chim sam se uchlanio!
Chitam ovaj forum odavno i do sada sam nabasao na mnooogo stvari koje su mi pomogle! Imam 20 godina (ove punim 21) i zavrshio sam nizu muzichku shkolu u Zemunu (Kosta Manojlovic). Klavir je bio u pitanju. Upisao sam srednju, ali poshto su me klavijature interesovale mnogo vishe nego klavir napustio sam shkolu. Moze se raci da sam samouk! ![]() Kasnije sam nauchio da sviram gitaru, bas i bubnjeve, ali ja to ipak ne nazivam nauchio. Samo napadam po koju notu... ![]() Sada idem na matematichki fakultet i nadam se da ce jednom od mene postati programer! Kompjuterski sam freak, ali shto se tiche muzike uvek sam vishe voleo da se sve radi na zivim instrumentima. Svi ovo silni alati za rad muzike na kompu me ne intrigiraju previshe. Jednostavno je zivi zvuk po meni ZAKON! Kada sviram kod kuce (onako za svoju dushu) najvishe volim da sviram sa chistim zvukom klavira na klavijaturi ili da uzmem gitaru u ruke. Pravi klavir vishe nemam zato shto sam morao da ga prodam! ![]() Trebale mi pare za komp... ![]() Slusham SVASHTA i to i radim! ![]() Blues, Rock, Pop, Jazz, Metal, trance . . . Ma sve! Dosta od mene! Ne znam vishe shta da kazem. Ako se setim dodacu. Ima shtoshta, ali me mrzi vishe... ![]() Lenj sam! To je glavno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Banned
|
![]()
Edib Mu?ovi? , rodjen 1961. god., neka?njavan.
![]() Kompozitor, tekstopisac... imam na lageru mnogo pjesama u oblasti folka i popa. Gitarist.... vlasnik skromnijeg home studija. Dosada sam isproducirao nekoliko materijala u domeni folk i pop muzike. Pjesma koja je najdalje oti?la: "Da mi je znati Bo?e moj" (?emsa Suljakovi?). 8) ![]() Volim da experimenti?em u muzici, i mrzim kli?ee. Oblasti interesovanja izvan muzike: filozofija, komparacija religija, povijest. Svetinje: Porodica, ?ovjek, rad, pravednost... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
Evo sad ja da kazem par reci o meni...Muzicar sam od kad znam za sebe to mi je jedino sto znam i to volim i radim. Nisam nesto puno radio produkciju i aranzmane ali evo nekoliko mojih dela; za prvi zrenjaniski muzicki festival odradio aranzman sa jos jednim muzicarem iz Zrenjanina ciju pesmu je otpevao Filip Zmaher i pesma je osvojila trece mesto posto je to sve bilo prvi put u mome gradu
![]() ![]() ![]() toliko od mene.... pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za sve na Rumskom | master29 | Pricaonica | 12 | 27-05-2008 09:36 PM |
Moda Na Rumskom | LACKY | Pricaonica | 29 | 17-04-2008 03:39 PM |
cipelin prvenac na Rumskom | cipela | Promocija radova | 6 | 03-01-2005 07:05 AM |