|
Vlado Georgiev poznati kantautor, producent i tvorac studija "Barba" diskutuje o produkciji sa vama |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Ja ne mislim da producent ne treba da radi mastering. Mislim, kakve veze to ima? Cak vidim samo prednosti. Npr. ako je proca preslusao dosta puta snimak i vidio neku greskicu koju bi mozda mogao da sredi u masteringu, on to sigurno nece zaboraviti da uradi. Moje misljenje. Ipak sebi uvijek radim mastering.
|
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
eto ti sad
![]() svi smo mi vlado ![]()
#33 |
Vibrator
|
![]()
vlado, opet je bolje da imas par svezih usiju.
ne znam da li u svom studiju imas nekog cijem sluhu verujes.. ako nemas, onda te razumem. |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
Lesha, nisam rekao da odbijam i ne umijem da cujem tudji predlog, ali par svjezih usiju imam vec sutra kad odmorim. A drugi par usiju je-priznaces-drugi par usiju. Mozda ja imam taj problem sto je moj rad baziran autorski pa uglavnom samo ja znam sta sam unaprijed cuo.
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
VIP Member
|
![]()
Ovaj put se stvarno moram sloziti s Vladom!
I sama sam citala o "pravilima" da drugi par usiju radi mastering. Ali jednostavno ne znam da li je moguce da itko poznaje glazbu kao autor! A tko ce je preslusavati stotinu puta da ude u bit... Druga stvar. Mastering vecina studija radi po defaultu. To nije "onaj" mastering o kojem citamo, mislimo i pisemo... A ako i je i kad je, onda cemo ga dobro (masno) platiti. Treca stvar. Za potpuno ne subjektivne usi a upucene u pjesmu do detalja... ja recimo radim par dana na skroz trecoj pjesmi. Mogu reci "izadem" iz one prve skroz... i onda se vratim, slusam kao da nije moje.. i to je objektivnost i to su svjeze ushi... i onda se radi dalje, dublje i bolje. Ponekad je dobro izaci iz jednog filma, uci u drugi da bi prvi mogli dozivjeti bolje, ponovno, kao prvi put... ?etvrta stvar. Bez obzira na osobu koja masterira i njegove visoke sposobnosti (obrazovanje, iskustvo itd itd), on je jos uvijek covjek sa osobnim ukusom i vlastitom vizijom i definicijom "dobrog". Sto ako to nije vizija autora? U slucaju da im se "vizije" poklapaju, izvrsno.. vrh.. to je to! __________________________________________________ ___ |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Meni su drugi popovali i davali savjete kako sta treba da zvuci i na kraju mi je album bio sareniji od uskrsnjeg jajeta.
Za sve one koji se bave autorskim radovima mislim da je krajnje glupo traziti druga misljenja sta kako treba i koliko......UHHHHHH, slusaj svoje usi i radi...... Ja se drzim one stare ,,Vezi konja gdje je aga reko pa makar crko,, Pozdrav |
![]() |
![]() |
#37 |
Vibrator
|
![]()
slazem se ja sa vama, ali opet je dobro imati nekog da poslusa..
ali opet, ako si siguran u sebe i znas tacno sta i kako treba da zvuci, onda... ja to vise iz svoje perspektive, nisam mastering inzenjer.... |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
|
![]()
Jedini razlog zasto ne bih sam sebi radio mastering je zato sto nemam na cemu . Vlado nema tih problema . Licno sam misljenja ( kao kompozitor ) da kompozitor moze i da sam otpeva , producira i masterizuje svoj album bez problema , ako ima na cemu i ima dovoljno vremena da se tome posveti . I da ce rezultat biti vrlo dobar .
|
![]() |
![]() |
#39 |
Pro Member
|
![]()
pa zar ti mislis da je prvi album radio na massive passive i sl. skupim igrackama ?
sve moze brate.. i master i mix i kurta i murta na kompu da se odradi... al ko sto neko rece, sa spravama je sve lepse, brze i jednostavno trip je kad imas gomilu metala oko sebe.. zvuk jeste naravno bolji sa skupim spravama ali su to i dalje male nijanse koje nekome zivot znace (meni da npr.), a nekoga boli uvo... a to... ne moze master bez manley-a i sl. budalastine ja jednostavno ne priznajem. cuje se razlika, ali to nije izgovor... poz! |
![]() |
![]() |
#40 |
Senior Member
|
![]()
Verovatno ovde ima mnogo majstora koji imaju dobru opremu i studio,ali nam njihov Nick ne dozvoljava da znamo ko su,ali kao sto rekose ovi gore iznad tu je Vlado,provereno dobro,a i mene bi interesovalo koliko bi kod njega kostalo da snimim singl i da mi on uradi mastering,ali ne znam kako da dodjem do te informacije,posto covek nece da pise o cenama na ovom forumu.I nek mi neko kaze sta snima Zeljko Joksimovic i kakav on to studio ima pa o njemu toliko prica :roll:
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi mastering studio Amsterdam | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 13-07-2009 05:06 AM |
Mastering Studio u Beogradu? | DaBear | Razno | 54 | 07-05-2009 12:42 PM |
studio samo za 2ch mastering | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 06-06-2008 02:34 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
ELETTROFORMATI mastering studio MILANO | ANTISHA | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 04-05-2004 08:24 AM |