|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Banned
|
![]()
ProkDu
nova pitanja za tebe! ![]() Idemo do menija: GRAPH ?ta zna?e ove opcije: 1. Zoom All ------------ (za ?ta to koristi) 2. Clipboard Copy ---- (za ?ta to koristi) 3. Auto Scale ---------- (za ?ta to koristi) Meni EQUALIZER: ?ta zna?e ove opcije: 1. EQ In ------------------- (za ?ta to koristi) 2. Reference In ----------- (za ?ta to koristi) 3. Match Loudness -------- (za ?ta to koristi) Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=2076 "Bratanche ti to mene malo potprckujes" :roll: Mislim da mozes da otvoris malo Help i da vidis sta je sta. ![]() p.s. zoom all = 505 8080 4020
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
![]()
Nisam te zezao, ProkDu.
Engleski poznajem samo za promil bolje nego kineski, tako da mi help ne igra ulogu. Ina?e moja pitanja nisu bila obvezatna. Bila je stvar isklju?ivo dobre volje, ho?e? li na pitanja odgovariti ili ne. U svakom slu?aju hvala na dosada?njem utro?enom vremenu... a mo?da se jo? neko drugi javi. Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
![]()
Mo?e li neko samo ovo da mi objasni: Kada obradim neku svoju stvar i nakon obrade ista stvar mi i dalje zvu?i identi?no, pa me zanima da li je moj postupak dobro uradjen. Evo kako ja radim:
1. U HarBalovom meniju FILE/OPEN - otvaram fajl kojeg trebam obraditi. 2. Zatim u meniju FILE/REFERENCE/OPEN otvaram referentni fajl ?iju sliku ekvilajzera treba da "preslikam" na stvar iz br. 1. 3. Kliknem na CRVENI KRUG ('record to output wave file') i ?ekam da odboji onih 100% To je cijeli postupak kojeg ja radim. I nakon tog postupka, ja vidim da stvar ne zvu?i promjenjeno... sve je ostalo isto! Slika ekvilajzera iz referentnog fajla NIJE primjenjena na moj fajl (1). ?ta sam prupustio?! :roll: Trela li ja da ru?no sam pomeram one ?ute, crvene i zelene linije i (ako ne treba) onda za?to ih program HarBal sam ne promijeni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Super Moderator
|
![]()
kada otvorim referentni fajl i fajl kojega cu da menjam, rucno menjam gain i low shelve i high shelve po sluhu kako mi pase. Mislim da je ovo i najbolja tehnika
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
@shady
1. Otvori pesmu koju zelis kao referentnu u odnosu na tvoju 2. File -> Filter -> Save As (sacuvaj filter te pesme) 3. Otvori tvoju pesmu 4. File -> Filter -> Open (otvori prethodno sacuvani filter) i imas identicni EQ filter kao sa referentne pesme. a ako radis sa referentnim fajlovima onda moras rucno da podesavas filter ![]()
![]() |
#27 |
Super Moderator
|
![]()
ja ga rucno podesavam
![]()
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
Super Moderator
|
![]()
stvarno je cudo sta se dobije, neverovatan algoritam
![]() |
#30 |
Banned
|
![]()
[quote="ProkDu"]@shady
1. Otvori pesmu koju zelis kao referentnu u odnosu na tvoju 2. File -> Filter -> Save As (sacuvaj filter te pesme) 3. Otvori tvoju pesmu 4. File -> Filter -> Open (otvori prethodno sacuvani filter) i imas identicni EQ filter kao sa referentne pesme.quote] ... i nakon ?to uradim ovo pod 4 (tj. otvorim prethodno sa?uvani filter) koji je dalji postupak da dobijem Wav fajl moje stvari sa izmijenjenom slikom EQ-a? Objasni cijeli postupak do kraja, molim te. :oops: Takodje, nije mi jasno ovo pod 1 : ("Otvori pesmu koju zelis kao referentnu u odnosu na tvoju")... Da li misli? da otvaram u meniju FILE/OPEN ili u FILE/REFERENCE/OPEN |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |