Pitanje za majstore - MIDI sinhronizacija
Evo u cemu je problem - imam externi HD digitalni rekorder (profi Fostex D160 - 16 kanala), koji generise MTC (Midi timecode) u svrhu eksterne sinhronizacije. Kada je vezan midi kablom sa PCem (live ili audigy), i kada se sinhronizacija uspostavi, metronomski klik sa fostexa i klik sa kompjutera (Vegas, Acid, CubaseSX), se ne poklapaju. I to ne postoji konstantna latencija sa kojom bi mogao da zivim, njima se brzina ne poklapa, tojest tempo u BPM, iako je ista vrednost na obe strane, tojest i na kompu i na fostexu je ista cifra, u trecu decimalu! Sto je najcudnije, u slucaju BPMa od 160, oni se drze veoma blizu, prakticno upotrebljivo, dobrih 25 minuta. Ali, vec kod 178 ili 120, raspadnu se u neupotrebljiv oblik vec posle 2 minuta. Sve zivo smo pokusavali,ali ne vredi. E sad, buduci da mi je ovo potrebno za profesionalnu upotrebu, onaj ko uspe da nas ili savetuje ili sam namesti da ovo radi, moze ocekivati da cemo biti adekvatno zahvalni.
Napomena : Fostex generise i midi-clock, na kojeg se vuce jedino reason ili fruity loops sto nam nije dovoljno, a radi savrseno
|