|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam posteno preslusao album jer mi je Vlada postao simbol muzickog otpora, ali ne nalazim onu caroliju sa prvog cd-a. Prvi album je maherski uradjen da jednostavno nema sta da se doda ili oduzme. Drugi nije zavrsen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Junior Member
|
![]()
Rad sa aran?manima doveo me do nekih op?ih principa kojih se nastojim pridr?avat kako bi sebi olak?ao ?ivot:
- SKLADBU ZAPISUJEM U NOTE I U?IM JE NAPAMET. Ve? prilikom zapisivanja mogu mi se javit prve ideje. - NE PALIM OPREMU PRIJE NEGO U GLAVI DOBRO PROKUHAM PJESMU. Aran?man, uglavnom, nastaje u mojoj glavi a ne u ra?unalu. - KRE?EM OD OP?ENITIH STVARI PREMA POJEDINA?NIM. ?esto koristim synth sa GM pomo?u kojega brzo i ugrubo istresem ideje u kompi?. - UVIJEK PJEVAM MELODIJU UZ ONO NA ?TO JE NASLANJAM. Prsti i predugo prosviravanje znaju odvu? u krivom smjeru. - RAD SA RA?UNALOM OKUPIRA VELIKI DIO MOZGA, ZATO NASTOJIM ?TO VI?E POSLA OBAVIT NA BALKONU UZ CIGARETU. Dodatni razlog za to je i ?to se sa mog balkona se vide Bra?, ?olta i Splitska vrata. - U OVOM POSLU ZAMOR DOLAZI BRZO - ODREDI PRIORITETE. Sve ovo za nekoga mo?e biti hrpa gluposti, ali u mom slu?aju pali. ![]()
![]() |
#25 |
Super Moderator
|
![]()
Kod mene u zadnje vreme to malo drugacije funkcionise :
Kada imam neku ideju palim kompjuter i radim loop koji je duzine melodije Kada se dobro naslusam krecem da radim aranzman od jednostavnijeg ka slozenijem Posle onog kostura aranzmana prelazim rad bezbroj puta kako bi upotpunio i resio stvari u aranzmanu Posle toga ide produkcija koja je isla i u toku rada aranzmana, razmisljanje gde sam pogresio koje traje uvek i nezadovoljstvo koje me muci stalno
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
kad sve zavr?im uvik se pitam ?emu to sve?, za koga?, za?to sam uvik nezadovoljan, a nikad zadovoljan? itd. Onda ohladim glavu, pa budem malo realniji - i nije tako lo?e: bar za -3, zaklju?na na kraju godine:3.
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Posle par nedelja kada poslusam neki moj rad uvek sebi kazem :"ovo ja nisam radio" ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Jednom sam citao interviju Gorana Bregovica. Kaze Brega -,, Kad posle nekog vremena cujem svoje stare pesme, cudim se sam sebi kako sam to mogao napraviti i pomislim da tako nesto vise necu moci..."
btw Zamisli samo pesmu - snijegovi, ruzmarin i sas...Kako bi to zvucalo u danasnjoj produkciji. Za mene je sama pesma najvaznija, ali volim i dobar sound. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prateci vokali, aranzman i snimanje | Mitjovan | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 20 | 02-07-2009 06:01 AM |
Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman? | Comodo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 24-04-2009 04:50 AM |
aranzman | zoolander | Promocija radova | 0 | 13-02-2009 10:41 AM |
Njegovo velicanstvo - Aranzman 2 | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 13 | 26-10-2008 02:18 AM |