Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2012, 02:34 PM   #21
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: Studijski monitori do najvi?e 400?

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Od firme "mitros Music uzeio na probu novodosle RCF AYRA 5, i dva dana unazad ne mogu da se nacudim! Detalji, stereo slika, odnosi, definicija, tranzijenti, transparentnost, (Englezi kazu "slightly forward sounding) a najlepsa im je osobina sto imaju otvor (port) koji pogresno zovu "Bass reflex" napred, a ne pozadi, tako da nema onog uobicajenog "tutnjanja" i "Mumlanja" koje imaju monitori sa "rupom" pozadi.
Mogu da se drze do samog zida, i nema prenaglasenog basa, a saam bas, iako je tako mali zvucnik, precizan, definisan, i ima divnu rezoluciju, i ravnomeran pritisak zvuka, ukratko, VEOMA SAM PRIJATNO IZNENADJEN, a jos lepse je sto misim da su sigurno ispod 400 eura, kolika je ciljna grupa u ovom threadu. ODLICNI!!
Svedok sam vaseg posta u jednoj davnoj temi gde kazete da Esi Near 08 za taj novac (cca. 350e) nudi najvise. Da li ostaje i dalje da je Esi za taj novac best buy po vama? (mada je Esi-jeva kutija dosta veca, ali ajde sad ).

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2012, 10:15 AM   #22
manem78
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Svedok sam vaseg posta u jednoj davnoj temi gde kazete da Esi Near 08 za taj novac (cca. 350e) nudi najvise. Da li ostaje i dalje da je Esi za taj novac best buy po vama? (mada je Esi-jeva kutija dosta veca, ali ajde sad ).
Pa ja ih posedujem licno i rekao bih DA. Videces na drugim temama da ljudi kazu da je best buy i u duplo visem cenovnom rangu. Sad, to ne mogu da potvrdim jer nisam slusao bas previse monitora, ali za ono sto sam slusao (neke KRK-ove, dynaudio, adam a3x..) odnos cena/kvalitet je daleko u korist ESI-ja. Ako imas mogucnost da ih nabavis i budzet ti je do 400? (mada ja bih rekao do 600-700?) slobodno ih uzimaj.
manem78 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2012, 12:30 PM   #23
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by manem78 View Post
Pa ja ih posedujem licno i rekao bih DA. Videces na drugim temama da ljudi kazu da je best buy i u duplo visem cenovnom rangu. Sad, to ne mogu da potvrdim jer nisam slusao bas previse monitora, ali za ono sto sam slusao (neke KRK-ove, dynaudio, adam a3x..) odnos cena/kvalitet je daleko u korist ESI-ja. Ako imas mogucnost da ih nabavis i budzet ti je do 400? (mada ja bih rekao do 600-700?) slobodno ih uzimaj.
da,definitivno imam oko na njima,iako sam trenutno u dogovoru za kupnju polovnih Adam a7,koji su definitivno najbolesniji monitori koje sam imo prilike slu?ati...neki glupavi krk rokit 8 koji sam takodjer imo nemoze se ni mjerit sa njime...ESI-e nove mogu poslusati i u hrvatskoj kupit samo ove: http://www.provox.hr/audio/proizvod....DProizvoda=359
Anthony is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2012, 09:35 PM   #24
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
izgledom podsjecaju na krk-ove haha al nadam se da su bolji
1. Nije tesko biti bolji od KRKa, jer su uglavnom jako losi
2. Mnooogo su bolji, definisanost, "punch" volumen, stereo slika ITD ITD
Old 23-07-2012, 10:13 PM   #25
fix3r
Member

Sound on Sound je imao review RFC AYRA 5 pre mesec dana. Za one koji nemaju SoS pri ruci:

Quote:
Pros: Smooth mid range, Ample level for near field monitoring.

Cons: Slightly 'smeared' bass representation, although this is common to most small ported speakers
Quote:
... Their main strength is their smoothness in the mid-range and at the high end, while their weakness is shared by most small ported speakers, specifically a rather messy low end that lacks a sense of tightness
.

Kao alternativu za kompakt monitore, po ceni koja je ovde svega ?240 za par (300e), nude Fostex PM seriju, ili Alesis Monitor One MkII A.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 12:44 AM   #26
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Their main strength is their smoothness in the mid-range and at the high end
Dakle "nema" srednje i visoke, gde su najvažniji...! Kakav crni "smoothness" u midlu, to treba da je krucis...!

Quote:
rather messy low end that lacks a sense of tightness
"Đubre" u basovima...!

Dakle, full-range smeće...

Imho...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 08:24 AM   #27
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Tannoy Precision 8... imam ih... a mozda bih i prodao...
Attached Images

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 09:08 AM   #28
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
Tannoy Precision 8... imam ih... a mozda bih i prodao...
sta su pasivni?
Anthony is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 10:18 AM   #29
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
sta su pasivni?
Yes...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2012, 12:52 PM   #30
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dakle "nema" srednje i visoke, gde su najva?niji...! Kakav crni "smoothness" u midlu, to treba da je krucis...!

"Đubre" u basovima...!

Dakle, full-range smeće...

Imho...

Ocigledno je da se bavis muzikom koja je "jaka" u basovima, za tu svrhu je Mackie napravio monitore koji ga, da kazem "imaju" ali je taj bass najobicnija prevara.
A ono "Smoothnes" je kompliment, a ne zamerka, vidi u recniku, pa ces videti da je to Glatkost, ujednacenost, mirnoca, i slicno, dakle to je kompliment, a nikako mana. Ja licno imam 4 para monitora, od kojih 3 stalno koristim, i tvrdim da su Ayra 5 mozda jedan od najboljih izbora za "male" monitore, ili alternativne, jer imaju neverovatno dobru, stabilnu stereo sliku, NE ZAVISE MNOGO OD POLOZAJA U SOBI (PROSTORA) ne lazu u dubokom spektru, imaju visoku definiciju (odnosi u miksu u kriticnom mid-range opsegu, a i sviraju neobicno jako za tu velicinu i deklarisanu snagu.
Veoma vazna osobina je to da nemaju "rupu" nego prorez na prednjem portu, tako da nema onog laznog "duvanja" cime impresioniraju zvucnici sa otvorom pozadi, tako da mogu da se smeste veoma blizu zida, a da ne "mumlaju", sto nepoznavaoci smatraju za "dobar bas"...
U zivotu i karijeri (oko 40 godina) sam se naslusao monitora od 1000 do 50.000 eura, i mislim da znam o cemu pricam.
Sigurno je da se ne mogu porediti sa monitorima koji kostaju 2-3000 eura za par, ali su za svoju cenu ODLICNI!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules