|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Pa ja ih posedujem licno i rekao bih DA. Videces na drugim temama da ljudi kazu da je best buy i u duplo visem cenovnom rangu. Sad, to ne mogu da potvrdim jer nisam slusao bas previse monitora, ali za ono sto sam slusao (neke KRK-ove, dynaudio, adam a3x..) odnos cena/kvalitet je daleko u korist ESI-ja. Ako imas mogucnost da ih nabavis i budzet ti je do 400? (mada ja bih rekao do 600-700?) slobodno ih uzimaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
1. Nije tesko biti bolji od KRKa, jer su uglavnom jako losi
2. Mnooogo su bolji, definisanost, "punch" volumen, stereo slika ITD ITD
![]() |
#25 | ||
Member
|
![]()
Sound on Sound je imao review RFC AYRA 5 pre mesec dana. Za one koji nemaju SoS pri ruci:
Quote:
Quote:
Kao alternativu za kompakt monitore, po ceni koja je ovde svega ?240 za par (300e), nude Fostex PM seriju, ili Alesis Monitor One MkII A. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Dakle, full-range smeće... ![]() Imho...
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Tannoy Precision 8... imam ih... a mozda bih i prodao...
![]() |
#28 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ocigledno je da se bavis muzikom koja je "jaka" u basovima, za tu svrhu je Mackie napravio monitore koji ga, da kazem "imaju" ali je taj bass najobicnija prevara. A ono "Smoothnes" je kompliment, a ne zamerka, vidi u recniku, pa ces videti da je to Glatkost, ujednacenost, mirnoca, i slicno, dakle to je kompliment, a nikako mana. Ja licno imam 4 para monitora, od kojih 3 stalno koristim, i tvrdim da su Ayra 5 mozda jedan od najboljih izbora za "male" monitore, ili alternativne, jer imaju neverovatno dobru, stabilnu stereo sliku, NE ZAVISE MNOGO OD POLOZAJA U SOBI (PROSTORA) ne lazu u dubokom spektru, imaju visoku definiciju (odnosi u miksu u kriticnom mid-range opsegu, a i sviraju neobicno jako za tu velicinu i deklarisanu snagu. Veoma vazna osobina je to da nemaju "rupu" nego prorez na prednjem portu, tako da nema onog laznog "duvanja" cime impresioniraju zvucnici sa otvorom pozadi, tako da mogu da se smeste veoma blizu zida, a da ne "mumlaju", sto nepoznavaoci smatraju za "dobar bas"... U zivotu i karijeri (oko 40 godina) sam se naslusao monitora od 1000 do 50.000 eura, i mislim da znam o cemu pricam. Sigurno je da se ne mogu porediti sa monitorima koji kostaju 2-3000 eura za par, ali su za svoju cenu ODLICNI!!!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studijski monitori i hi fi | Mrgud | Monitoring | 81 | 21-02-2009 07:06 PM |
studijski monitori? | dlukace | Monitoring | 3 | 13-12-2008 07:51 AM |
B&W 602 S3 kao studijski monitori?? | Faktor X | Monitoring | 7 | 21-01-2006 03:05 PM |