Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-05-2012, 07:15 PM   #21
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: eurovision

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
pa Marjan ?erifović (to je vala bio spoj frik ?oua i mejnstrima)

haha

svaka cas' na lucidnom uvidu Vaso!
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 08:25 PM   #22
Uro?_86
Member

Uro?_86's Avatar

Gledao sam "Evroviziju" i pažljivo slušao svaku pesmu i najveći utisak na mene ostavili su: Mađarska i Kipar,dok je Italija imala takođe odličnu stvar.
Život mi je postao lepši za ove tri pesme.

Last edited by Uro?_86; 27-05-2012 at 08:37 PM.
Uro?_86 is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 08:59 PM   #23
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Ova devojka iz Albanije je pokidala.....spot je jos bolji.
http://www.youtube.com/watch?v=v9zIP4FA-1Y
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2012, 10:36 PM   #24
rangor
Junior Member

rangor's Avatar

Razumem da Nemci pevaju na engleskom jer ionako imaju gadan jezik, ali Italijani sa njihovim predivnim melodicnim italijanskim da spadnu na tako niske grane, niske grane gde ga se u potpunosti odricu, to nisam ocekivao..

Dozivesmo da, kao u Rimsko doba kada bejase latinski jezik glavni, engleski postane standard
rangor is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 02:53 AM   #25
Zeroo
Member

Quote:
Originally Posted by VukP View Post
Po mom mi?ljenju, jedino odstupanje od tradicionalne ESC ponude bila je albanska predstava Bjork, iako ni aran?man ni vst-kvazi-orkestracija ni vokal nisu bili na nivou zadatka. Ipak, bravo za poku?aj.
Dajte neki link gde Bjork ubedljivije izvodi neku numeru od pomenute albanke,da cujemo radi licnog uverenja jer ja stvarno slabo poznajem njezin rad pa nemam realnu predstavu.Ja sam trazio po youtube ali nisam mogao da nadjem nista od Bjork sto bi me odusevilo kao pomenuta albanka.Po meni je ona ubedljivo najbolji vokal koji se pojavio ove godine na Euro songu.
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 09:46 AM   #26
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Dajte neki link gde Bjork ubedljivije izvodi neku numeru od pomenute albanke,da cujemo radi licnog uverenja jer ja stvarno slabo poznajem njezin rad pa nemam realnu predstavu.Ja sam trazio po youtube ali nisam mogao da nadjem nista od Bjork sto bi me odusevilo kao pomenuta albanka.Po meni je ona ubedljivo najbolji vokal koji se pojavio ove godine na Euro songu.
Ja poprilicno poznajem Bjork iz svih faza , i ruku na srce , iako ima elemenata koji podsecaju na neke njene radove (refren malo vuce na Play Dead)
Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live)..
da zasluzuje svako postovanje.Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 11:43 AM   #27
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
http://www.youtube.com/watch?v=IMG51HDfr-A
(Pomoću search opcije na YT mo?e se lako naći i koncertno izvođenje većine pesama.)

Mo?da nisam bio dovoljno precizan : devojka nije ?timovala (u?ivo) i ostavila je utisak da tehnički nije dorasla zadatku. Moja primedba je bila na to ?to su aran?man i (kvazi)orkestracija suvi?e ekonomska klasa, za moj ukus. Da je iza sebe imala remek delo, kakvo je Vins Mendoza napravio od Bjork, verovatno bi sve izgledalo drugačije. Dodao bih jo?: su?tinsko sredstvo izraza kod Bjork je muzika, dok je ovde - s obzirom na skromnost realizacije iste - akcenat bačen na vokalni virtuozitet koji je, u slučaju Rone Nishliu na staklenim nogama. Su?tina je - smatram da je pesma morala mnogo ozbiljnije da se realizuje, ne zato ?to je lo?a već zato ?to je odlična.

Quote:
Originally Posted by sasaristic View Post
Ja poprilicno poznajem Bjork iz svih faza , i ruku na srce , iako ima elemenata koji podsecaju na neke njene radove (refren malo vuce na Play Dead)
Zaista nisam rekao da je doslovno prekopirana neka konkretna pesma već da postoje jasne reference na stil.

Quote:
Rona Nishliu je iz mnogo zaguljenije pozicije (nema isforsiranosti da zvuci alternativno, avangardno....) uspela da otpeva toliko lucidno(ne mislim na live)..
Ja mislim na live.

Quote:
Linije i resenja su joj fenomenalni...posebno ako se uzme u obzir da peva na albanskom.
Linije & re?enja su, pretpostavljam, zasluga kompozitora pesme. Mo?da gre?im.

No, pre nego ?to ste skočili u odbranu dotične, da ste pa?ljivo pročitali samo dve rečenice shvatili bi da se u su?tini sla?em sa vama i da je RN jedina muzika koja se desila na ESC. I to ne samo ove godine. Među gomilom kvazi-sentimenta, dens numera koje bi i 90-ih bile sramotne i ?tos-pesmuljaka koji će za?iveti samo na dečijim rođendanima - Albanija se pojavila sa pesmom i svaka im čast na tome.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 01:42 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Old 28-05-2012, 03:06 PM   #29
quake2
Banned

I....sta cemo za sledeci Eurosong???....mislim da bi bio red da opet posaljemo Joksimovica...ako se Dinkic ne usljaka...
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2012, 04:39 PM   #30
Khan
Moderator

Khan's Avatar

mala promena ugla...
Attached Images

Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules