Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2012, 01:16 PM   #21
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Re: Hackintos nece da instalira drajvere za esi Juli@

Sve se ja slazem ali ti zaboravljas da se u Srbiji tesko zivi i da neko prezivljava sa 25 000din.
Drugo ako se bavis muzikom verovatno imas mac pro koji kosta pff ... a za 500 evra kuciste napravis koje dere svaki mac. Ako stavis Mac i Win da sve radis legalno onda su tu negde.Legalno sve nabavis,platis win, placas servisiranje itd,ali poenta je u tome sto to u SR radi mozda 2-3% korisnika Windowsa.
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 02:19 PM   #22
fix3r
Member

Quote:
Drugo ako se bavis muzikom verovatno imas mac pro koji kosta pff ... a za 500 evra kuciste napravis koje dere svaki mac
Ne, za 500 evra ne mozes da napravis PC koji "dere svaki Mac", narocito ne za studio (samo dobro napajanje kosta tipa 150 evra, kuciste isto toliko...). Sve je relativno, ali kad sam kupovao svoj prethodni Mac Pro (pre neke 4 godine) nije postojao brendirani PC koji kad se sve sabere i oduzme moze da mu pridje.
Po mom misljenju, danas je 27" iMac gotovo no-brainer sto se tice 90% studijskih poslova (ako ti ne treba PCIe), narocito sa pojavom Thunderbolt periferija (recimo u mom iskustvu Thunderbolt RAID disk nakacen na Mac Mini sa SSD-om je ekstra zgodan za audio/streaming disk, mnogo brzi nego tipicni interni diskovi na mom PC-u ili starom Mac Pro-u).

Elem, ode sve u advocacy, ali mislim da je ranija poenta bila da nema svrhe kalemiti OS X na sklepani PC - stavi Windows i vozi Cubase/whatever, muzika je bitna. OS X sigurno ne treba coveku koji ima vremena za takve avanture. Da mu treba kupio bi Mac-a.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2012, 08:14 PM   #23
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Hmm hoces da kazes da na macbook air bolje radi cubase ili dj traktor nego na PC-u koji je sklapan za 1000$ ??
Old 13-06-2012, 11:47 PM   #24
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
OS X sigurno ne treba coveku koji ima vremena za takve avanture. Da mu treba kupio bi Mac-a.
Ne nu?no. Cijela gomila kolorista si je odlučila sklepati hackintosh kad su sku?ili da mogu kolorirati u Davinci Resolveu i u realtimeu gledati full hd film sa svim korekcijama bez renderiranja. Npr

Ili recimo u mom poslu je jako bitno imati Final Cut Pro (barem trenutno)... A često samo za neki import-export. A samo za to se ne isplati kupovati mac pro.
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2012, 10:00 AM   #25
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Hmm hoces da kazes da na macbook air bolje radi cubase ili dj traktor nego na PC-u koji je sklapan za 1000$ ??
Ne, Cubase radi potpuno isto na bilo kojoj masini Pitanje je samo broj traka. Babe i zabe.
Old 14-06-2012, 10:02 PM   #26
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Na to sam mislio,nemoj zezati . Apple je dobar ali je skup kada uporedis raw power...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 15-06-2012, 01:14 PM   #27
fix3r
Member

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Apple je dobar ali je skup kada uporedis raw power...
Pa dobro, onda poredi MacBook Air sa nekim Ultrabook PC laptopom, da ne mesamo babe i zabe

Ne poricem ja argument sirove brzine za ulozene novce - i ja imam 2 PC kante za 6-core/16GB i RAID0 diskovima koji su savrseni slejvovi za masivne Kontakt libove za relativno male pare koji doduse ne izlaze iz ormara (ne, ne radim soundtrackove za film ). Ali zato ispred sebe imam Mac Mini sa Logic-om koji je savrsena mala i tiha studijska masina i za koju jednostavno ne postoji zamena u PC svetu, koliko god se trudili (a i dalje je samo 500 evra).
Ovakva kombinacija je zapravo savrsena - mali jeftin Mac za sminku i jednostavnost (ili za software/hardware koga nema na Windows-u) i PC "misici" u pozadini da se pogura Mac kad zapne.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules