Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2012, 05:25 PM   #21
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Universal Audio APOLO!

Jako puno ljudi ovde sad radi na laptopu (verovali ili ne)...jos odkad je Pro Tools omogucio da se radi bez hardvera ili sa tudjim hardverom...jos vise njih!

Ovo moze da bude interface koji ce kupiti puno ljudi da rade sa PT na laptopu - imaju dobar interface, UAD i kakva god da su ta predpojacala...

Sve ja sad manje vise dobro (i isto) ...i samo je trka ko ce da da vise za manje para i da ubaci "must have" zezalice !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 06:47 PM   #22
quake2
Banned

Spravica jeste lepa,ali se iskreno plasim da su UA samo krenuli u zestoku komercijalizaciju i to jos sa Twin finity-jem preko 4-710d pa do ovoga sada.Koliko su ta 4 preampa u Apolu upotrebljiva za iole ozbiljan sesn?I koliko ti preampi uopste mogu biti kvalitetniji od RME-ovih?...a i ovi su ok za neku lokalnu radio stanicu i to je to.Kupujuci Motu 896HD sam platio 8 preampa koje nisam koristio nikada,cak sta vise, voleo bih da samo jedne noci nestanu.Zasto nisu napisali malo vise tehnikalija:koje su tacno konvertore ugradili,(jer vrlo lako mogu biti isti kao u npm. m-audio audiofilu,da je nesto mnogo zesce pohvalili bi se time),kakav je clock,napajanje,elektroliti...(nije valjda jeftina kineska roba u pitanju kao u 710-ki?)Sta ce mi uadovi plug inovi pri usnimavanju???Sta sam time drugacije dobio nego kada naknadno stavim taj isti plug in sem nemogucnosti povratka na izvorni signal?AD konverzija je vec uradjena pre efekta,dinamicki opseg je onaj koji konvertori trpe i nista tu ne pomaze plug in koji u lancu dolazi kasnije,moze samo vizuelno u sekvenceru nekoga da slaze.Zbog cega UA izbacuje vec milioniti plug in a da jos nisu uradili 64-bitne verzije starih?Pa prepravljanje starih ne donosi nikakav kesh a novi plug inovi donose bar nesto,ko sisa nezadovoljne korisnike koji svakodnevno kukaju po forumima i mole za 64-bita.Sledeca vrlo ozbiljna stvar:koliko su sharkovih DSP cipova u UA kupili da bi dobili bolju cenu na konto kolicine?(treba to sada potrositi) i ko moze da garantuje da ce ti cipovi raditi sa 64-bitnim plug inovima?UA obecavaju nove verzije plag inova ali nam ne kazu dali ce oni moci da se gurnu sa UAD-om 2-kom (nigde nisam nasao zvanicni UA podatak,mozda ima negde?) ili ce uporedo izaci i UAD-3?....a cemu onda Apolo koji ce i dalje da drzi ceo sistem na 32bita sa starim shark chipom?....Sve su to neke od mogucnosti i pitanja na koja UA daje prilicno oskudne odgovore.I Apogee je sa ensembleom pokusao da ubije ff800 i???....i nisu imali konkurentnu CENU jer se nisu time bavili decenijama,sve ostalo je kada se uporedi prilicno slicno,sem losijih drivera na Apogee-u i neuhodanosti Apogee ekipe u radu sa muzickim karticama naspram RME-a i MOTU-a koji su tu na svom terenu.Dali neko misli da su u ensemblu isti konvertori i clock kao na roseti??? Nazalost,cini mi se da na Apolu najvise kosta ono svetlece UA....koje ce ako nastave da prave sve losije preampe i kompresore vrlo brzo da vredi koliko i logo SSL-a od kada ga je Gabriel kupio.Sto se tice samog koncepta Apolovog softvera,tu skidam kapu....barem nisu stedeli na onome sto ce ih najmanje kostati.Vrlo intuitivan,odlicno zamisljen i tu je sve sto je potrebno.Takodje mi se svidja integracija UAD-a u muzickoj kartici,sve je tu,sve bi trebalo da bude kompatibilno,zviznes driver u masinu i mixaj.Kolicina in-outa je takodje ok,uz neki konvertor od 8 in out pokriva se sve potrebno za osrednji studio.Izgled 10 od 10,tu rasturaju.Ali cena.....tu ce se pokopati.Za 1500$ neko ko se rekreativno bavi snimanjem,ili ne snima nikada vise od dva majka,radi elektroniku, itb... kupuje solo610,neki RME ili nesto slicno sa dva kanala jer neznam sto bi mu vise trebalo ako vec radi ITB,Uad2 duo i ima mnogo bolju kombinaciju.

Last edited by quake2; 20-01-2012 at 07:13 PM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 07:44 PM   #23
alen
VIP Member

alen's Avatar

Vama koji radite na top hardweru ovaj interfejs nije ni namenjen.Ja sam semi-pro i uzimajuci u obzir moje iskustvo,imam puno poverenje u UA.Za ono sto ja radim(project studio-live gig)ovo je savrsen izbor.Ne verujem da je konverzija na nivou poslednjeg RME-a ili Apogee-a ali sigurno da ce nece biti daleko od njih.Meni je upravo interesantan zbog implementacije UAD2 DSP-a i 2ms latencije.Laptop,Apollo,jedan 8kanalni preamp sa ADATOM i vozi misko.Gde god,sta god,sigurno i pouzdano...Ali sacekacu recenzije pa onda verovatno prodajem bubreg...
Old 20-01-2012, 08:26 PM   #24
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

ma da...konverteri i preampi su sigurno čisto sranje i njihove nule i jedinice ne mogu ni da prismrde aremiju ili apodžiju ili nebitno kome u istoj klasi...mislim dajte ljudi...
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 08:50 PM   #25
quake2
Banned

Mislim da moze da se dobije isti kvalitet za manje para...a za teren,stvarno nije losa ova Alenova varijanta.Sto se tice konvertora i preampa....kome se ovi neki svidjaju za te pare,nemam nista protiv.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 10:51 PM   #26
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ne dopada mi se vas skepticizam ni malo.
Treba prvo sacekati probati spravu, videti kakve je izrade, kakvi su konvertori i da li su preampi upotrebljivi.
Za 2000 E thunderbold/firewire interfejs plus UAD Quad, ja mislim da se ne moze proci jeftinije a bolje.
A imajuci u vidu da je UA 2192 veoma hvaljen od raznih ljudi, ne verujem da ce napraviti ogroman drop u kvalitetu konverzije i da ce razocarati svoje musterije. Sacekajmo pa vidimo pre nego se krene sa pljuvanjem.

EDIT: Ja u svom posedu nemam nijedan high end kovertor, ali su mi stizali snimci i sa top i sa krs konvertora, konverzija nije bila nikada presudan faktor u tome kako ce miks izadje, barem ne kod mene. Ali treba uzeti u obzir, da je mnogima UA 2192 omiljeni konvertor, i da ga mnogi i dan danas stavljaju ispred Apogee-a i mnogih drugih. Bruce Swedien je u par navrata rekao da je 2192 jedini konvertor koji mu zvuci okej. Zasto bi UAD sad izbacio totalno djubre, odnosno ceo interfejs i UAD Quad u njemu, da bi mi pljuvali po njemu?

Last edited by Jan; 20-01-2012 at 10:57 PM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 10:54 PM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ma skeptcizam je kao automatska reakcija na eurofiju i marketinški hajp.. naravno da se da revidirati mišljenje sa hands-on iskustvom
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 11:04 PM   #28
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja vise verujem da ce interfejs biti u rangu kvaliteta Apogee Ensemble-a.
I jos kad kupac razmislja da li da uzmem Ensemble ili Apollo, i vidi da uz Apollo za istu ili malo vecu cenu dobija i UAD Quad, to je onda no brainer za svakog kupca. Pod uslovom da zvucno bude blizu Ensembla, verujem da hoce
Jan is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 11:32 PM   #29
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ne dopada mi se vas skepticizam ni malo.........
Nije mi bio cilj da ti se moj skepticizam dopadne...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2012, 11:35 PM   #30
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Licno mi se svidja zamisao i cenim da ce naci lepo mesto na trzisu, ali kao sto ste vec rekli ajd prvo da to dodje pod ruku pa da vidimo o cemu se radi.
Ok UAD znam sta je i kako radi, a AD/DA i preampi treba da se dokazu.

I mislim da cena nece 100% biti 2000e nego vise barem 2500e sto realno menja pocetnu euforija sliku. Imajte u vidu da sve sto je u dolarima toliko posle bude u evrima ( nekad i vise).

Takodje mislim da ce tesko da "pobede" RME ali da je ovo dobar put da dodju u isti rang jeste, naravno ni RME nece sedeti skrstenih ruku kao sto i ne sedi http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_ucx.php izmedju ostalog i prvi PRO Audio 8 kanala Interfejs za iPad, Phone.

Nekako mi deluje da sa APOLO pokusavaju da pokrenu prodaju UAD 2 interfejsa jer pored svih silnih multicore desktop PC/MAC racunara i VST i AU pluginsa koji realno rade odlicno prodaja UAD-a sigurno nije epskih proprocija

Da li vas ovo malo podseca na PrismSound Orpheus?

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules