|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Jako puno ljudi ovde sad radi na laptopu (verovali ili ne)...jos odkad je Pro Tools omogucio da se radi bez hardvera ili sa tudjim hardverom...jos vise njih!
Ovo moze da bude interface koji ce kupiti puno ljudi da rade sa PT na laptopu - imaju dobar interface, UAD i kakva god da su ta predpojacala... Sve ja sad manje vise dobro (i isto) ...i samo je trka ko ce da da vise za manje para i da ubaci "must have" zezalice !
![]() |
#22 |
Banned
|
![]()
Spravica jeste lepa,ali se iskreno plasim da su UA samo krenuli u zestoku komercijalizaciju i to jos sa Twin finity-jem preko 4-710d pa do ovoga sada.Koliko su ta 4 preampa u Apolu upotrebljiva za iole ozbiljan sesn?I koliko ti preampi uopste mogu biti kvalitetniji od RME-ovih?...a i ovi su ok za neku lokalnu radio stanicu i to je to.Kupujuci Motu 896HD sam platio 8 preampa koje nisam koristio nikada,cak sta vise, voleo bih da samo jedne noci nestanu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by quake2; 20-01-2012 at 07:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Vama koji radite na top hardweru ovaj interfejs nije ni namenjen.Ja sam semi-pro i uzimajuci u obzir moje iskustvo,imam puno poverenje u UA.Za ono sto ja radim(project studio-live gig)ovo je savrsen izbor.Ne verujem da je konverzija na nivou poslednjeg RME-a ili Apogee-a ali sigurno da ce nece biti daleko od njih.Meni je upravo interesantan zbog implementacije UAD2 DSP-a i 2ms latencije.Laptop,Apollo,jedan 8kanalni preamp sa ADATOM i vozi misko.Gde god,sta god,sigurno i pouzdano...Ali sacekacu recenzije pa onda verovatno prodajem bubreg...
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
ma da...konverteri i preampi su sigurno čisto sranje i njihove nule i jedinice ne mogu ni da prismrde aremiju ili apodžiju ili nebitno kome u istoj klasi...mislim dajte ljudi...
![]() |
#25 |
Banned
|
![]()
Mislim da moze da se dobije isti kvalitet za manje para...a za teren,stvarno nije losa ova Alenova varijanta.Sto se tice konvertora i preampa....kome se ovi neki svidjaju za te pare,nemam nista protiv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ne dopada mi se vas skepticizam ni malo.
Treba prvo sacekati probati spravu, videti kakve je izrade, kakvi su konvertori i da li su preampi upotrebljivi. Za 2000 E thunderbold/firewire interfejs plus UAD Quad, ja mislim da se ne moze proci jeftinije a bolje. A imajuci u vidu da je UA 2192 veoma hvaljen od raznih ljudi, ne verujem da ce napraviti ogroman drop u kvalitetu konverzije i da ce razocarati svoje musterije. Sacekajmo pa vidimo pre nego se krene sa pljuvanjem. EDIT: Ja u svom posedu nemam nijedan high end kovertor, ali su mi stizali snimci i sa top i sa krs konvertora, konverzija nije bila nikada presudan faktor u tome kako ce miks izadje, barem ne kod mene. Ali treba uzeti u obzir, da je mnogima UA 2192 omiljeni konvertor, i da ga mnogi i dan danas stavljaju ispred Apogee-a i mnogih drugih. Bruce Swedien je u par navrata rekao da je 2192 jedini konvertor koji mu zvuci okej. Zasto bi UAD sad izbacio totalno djubre, odnosno ceo interfejs i UAD Quad u njemu, da bi mi pljuvali po njemu? Last edited by Jan; 20-01-2012 at 10:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
ma skeptcizam je kao automatska reakcija na eurofiju i marketinški hajp.. naravno da se da revidirati mišljenje sa hands-on iskustvom
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Ja vise verujem da ce interfejs biti u rangu kvaliteta Apogee Ensemble-a.
I jos kad kupac razmislja da li da uzmem Ensemble ili Apollo, i vidi da uz Apollo za istu ili malo vecu cenu dobija i UAD Quad, to je onda no brainer za svakog kupca. Pod uslovom da zvucno bude blizu Ensembla, verujem da hoce |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Nije mi bio cilj da ti se moj skepticizam dopadne...
![]()
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Licno mi se svidja zamisao i cenim da ce naci lepo mesto na trzisu, ali kao sto ste vec rekli ajd prvo da to dodje pod ruku pa da vidimo o cemu se radi.
Ok UAD znam sta je i kako radi, a AD/DA i preampi treba da se dokazu. I mislim da cena nece 100% biti 2000e nego vise barem 2500e sto realno menja pocetnu euforija sliku. Imajte u vidu da sve sto je u dolarima toliko posle bude u evrima ( nekad i vise). Takodje mislim da ce tesko da "pobede" RME ali da je ovo dobar put da dodju u isti rang jeste, naravno ni RME nece sedeti skrstenih ruku kao sto i ne sedi http://www.rme-audio.de/en_products_fireface_ucx.php izmedju ostalog i prvi PRO Audio 8 kanala Interfejs za iPad, Phone. Nekako mi deluje da sa APOLO pokusavaju da pokrenu prodaju UAD 2 interfejsa jer pored svih silnih multicore desktop PC/MAC racunara i VST i AU pluginsa koji realno rade odlicno prodaja UAD-a sigurno nije epskih proprocija ![]() Da li vas ovo malo podseca na PrismSound Orpheus? ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Preamp universal audio | eka-nika | Kupujem/trazim | 1 | 15-03-2011 01:04 PM |
Universal Audio 4-710d | alen | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 06-11-2010 05:26 PM |
Universal Audio | dr.Ru | Vlado Georgiev | 1 | 23-02-2005 04:20 PM |