|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |||||
Senior Member
|
![]()
Da ne znam ko piše, svašta bih pomislio iskreno, samo ne da priča ono što zaista misli.
Quote:
Quote:
6. Muzika - pojavljuje se sve veci broj JAKO dobrih programa koje izgledaju super, maltene u klasi ProToolsa ili Cubasea... a za petinu cene (?5) inace 99% programa je ?0.69 !!! Ako ti igrice ili crtanje nisu bitan faktor jednostavno nemoj pričati o tome pošto baš zbog takvih rečenica ceo komentar ostavlja izuzetno pogrešan i makar meni neprijatan utisak. Quote:
![]() Samo, ček, zar nisi rekao da su većina tih univerzalnih korisnika "obični korisnici" - zašto bi obični korisnici uvek kupovali nove aplikacije, zar njima nije dovoljno ono elementarno što dobiju? Ili smo malo kontradiktorni? ![]() Usput, ako Apple ima veliku bazu korisnika, da li ti je palo na pamet koliko onda korisnika ima Android? ![]() Quote:
Usput, za te iste pare može da kupi besan desktop kompjuter, wireless tastaturu i miš, monitor od 23", legalni DAW, 2-3 USB-MIDI mini kontrolera i čak mu ostane da kupi kakve takve monitorčiće a da isto tako sedi na sofi i da ima svoj project-studio. Alo! Quote:
Da se razumemo - lično mislim da kupim neki tablet (pa možda i iPad2), ali nemojmo pričati kako je naprava klase iPad2/Galaxy S II jeftina. Da je korisna, jeste. Da je sprava koja obeležava 21. vek, jeste. Da je olakšala život onima koji znaju zašto ga kupuju, jeste. Da je olakšala život onima koji nemaju sa čime da se hvale pa kupuju ovo prestiža i pomodarstva radi, jeste. Ali NIJE JEFTINA! Možda za standard Velike Britanije, ali ne i u Srbiji. Ono za šta ja skidam kapu Appleu jeste što je svojim modelima doprineo da konkurenti mnogo više i brže razmišljaju o dizajnu svojih modela i tome što je doprineo totalnoj standardizaciji touch screen funkcija. Sreća u nesreći za nas u Srbiji je što će svi ovi tableti već sredinom 2013te postati jako jeftina stvar, odmah čim color Ink tehnologija postane standard ![]() Last edited by wladymeer; 01-01-2012 at 12:04 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sto se tice probanja svih tablets, bilo ih je bogami podosta, od HTC do Blackberry-ja...i ko sto rekoh..NI NA JEDNOJ NISAM NOGAO DA SE SNADJEM / izadjem is stranice koja je bila otvorena ili da ga odglavim ili da nadjem nesto lako / logicno.... iPad2 navigacija - boza / prostota /decija igra!! Kad ne moras da razmisljas nego je sve toliko ocigledno! meni je to MNOGO VAZNO!! Nisam skapirao sta si mislio oko muzckih apps i igrica / crtanja.. Meni je SVE to bitno - od muzike nisam jos nista stavio (sem Garage Banda) a planiram da uzmem Korg bundle, Fairlighta Pro, Moog Animoog i Rebirth. Igrice i crtanej su mi JAKO bitan faktor jer su u trenutnom projektu jako zastupljeni !! Kod aplikacija / korisnika - pa naravno da niko nece da kupi 10 aplikacija kore rade ISTU stvar ! Fora je da se stalno pojavljuju aplikacije igrice / zezalice koje "nemas i koje ti trebaju". Nisi shvatio sta sam hteo da kazem...pisalo se o PRAVLJENJU aplikacija - a to prosecnog korisnika ne zanima / ne ume / ne zna.. Muzika i CD su bili GOTOVI pre nego se pojavio iTunes...milioni klinaca sa Winapm-ovima itd su vec piratisali na veliko !!!! iTunes je poceo da menja situaciju...a za njime i SVI ostali (koji pokusavaju da zakace po neku mrvicu za sebe..) Nemam nista protiv Androida, samo gledam oko sebe... Primer - udjes u vagon u podzemne zeleznice, pun naroda koji ide na posao. U krugu od 2 metra SVAKI DRUGI / TRECI ima iPhone i slusa muziku / igra se (starost od 17 pa do 60 godina ??!!) I bar jedan covek nesto cita na iPadu.. Ostalih telefona u vagonu (na vidiku) JAKO MALO..ostalih TABLETA - NULA!! Nikad nisam video nikoga na ulici/autobusu/vozu sa nekom drugom tabletom!!! Ovde za ?400+ nemozes da kupi BESAN kompjuter...pa cak ni da ga sam sklopis, da se razumemo...a mozda ni kod nas! E sad, ako je skupo za kod nas u Srbiji - nije ni ovde bas jeftino! Mene je pojeo blam sto sam cekao ovoliko dugo da ga kupim - ALI nije se moglo, bio je precih stvari !! I ovde je to i dalje skupo velikom broju ljudi, nemojte da se zavaravate! Ljudi kojima je dnevnica ?200-300 su OK (ali nisu svi u tom rangu!!) Isto i kod nas - znam puno ljudi u BG koji rade animacije / reklame za TV i koji su do skoro uzimali po €5-6.000 mesecno, BEZ MUKE!!! Sve se to nekako izfiltrira i svako nadje proizvod koji mu odgovara i odgovara njegovom dzepu !! i za kraj..hvaliti se sa necim sto kosta €500..????? Pa zar je dotle doslo?? pozz
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Je l' to zna? iz iskustva ili si negde pročitao?
![]() |
#25 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Verovatno imaš jako malo slobodnog vremena i taj deo razumem i poštujem. Ali verujem da bi se i na Android navikao već posle dan-dva. Nije ništa manje intuitivan, samo treba par esencijalnih instalacija sa Marketa. Andorid je OS koji razvija firma koja drži 2 od 3 najpopulanija websajta već par godina unazad. Mobilni uredjaji su sadašnjost (netbook će već 2013te biti totalno out i zameniće ga "tablet-book"), Microsoft je tu uveliko izgubio, a Android poprima sve ozbiljnije oblike. Osim ako se nešto kod Applea radikalno ne promeni, predvidjam da će u ovom duelu tresnuti još ozbiljnije u odnosu na duel sa Microsoftom, pogotovu kada prodje posthumna fama oko Jobsa. Stoga, valja pratiti trendove i prikloniti se pobednicima ![]() To me valjda jedino i koči od kupovine tableta - Android nije razvijen za muzičke aplikacije a Applea nema povoljno u oglasima. Bio je jedan iPad2 od 32GB za 330€ ali sam kasno video. Ne znam kako bih mu odoleo iskreno ![]() Mislim da će upotreba tableta u muzici postati svakodnevnica jer može da poprimi oblik sasvim novog "live" instrumenta ili barem način sviranja, tj. ekspresivnosti. I na to ne treba gledati baš naivno. Retke su klavijature koje imaju recimo polifoni portamento (glide) a ovde to dobiješ za 500€ ![]() Ako uspeju da nekako patentiraju i zaštite tablet kao instrument (kao Roland D-Beam) to bi mogla da bude prelomna tačka u daljoj prodaji ako odrade dobar maketing. Last edited by wladymeer; 01-01-2012 at 03:59 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Evo ti informacija iz prve ruke: HTML5 nema ni 1% mogućnosti Flasha, tako da si u pravu da poređenje bicikl/automobil nije dobro. Flash je u tim relacijama džambo džet. I zaista, troši mnogo više energije nego bicikl.
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
volim da citam nadmudrivanja
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]() ![]() Ne znam cemu vise ta ostrascenost prema odredjeno brandu, sve ima svoje + i -, i na kraju krajeva sve je stvar krajnjeg cilja - da li pomodarstvo, dosada, profesionalna potreba, geek potreba ili nesto deseto_ ako radi "posao" onda je to to ![]() Kao krajni potrosac imacu korist od prepucavanja velikih kompanija, i ta korist raste iz dana u dan. I totalno je ne bitno da li se zove iNesto ili Android, ili HTML5 ili Flash ...itd. poenta je da ja tome necem treba da nadjem svrhu i poentu u mom privatno/profesionalnom zivotu pa ce mi tek onda znaciti jel to "radi" ili ne. Koristim i Win i Mac i Android, sve je i super i sranje zavisi sa koje tacke gledas, a na kraju je najbitnije sta sam ja sa tim napravio a ne sta je to od mene napravilo ![]() Toliko od mene ![]()
![]() |
#30 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Prava je sreca sto je NEMOGUCE raditi "reply" na recenzije sprava po casopisima.. ![]() Inace - bas me smara kad se neko sve postavlja i uporedjuje sa prosekom nacije (koji je ionako pogresan) ! Ljudi koje ja znam i koji su se snasli, nisu nikakve "face", niti su neki politicki jubimci...samo dobro rade to sto rade i znaju posao / znanje ! TAKO JE ODUVEK BILO, BEZ OBZIRA O KOJOJ SE ZEMLJI RADI! Ko hoce / ume / zna / zeli da uradi nesto - taj ce da uradi i zaradi !! Samo treba muda...nista vise! PS - kad smo vec kod "pomodarstva" - evo jedne spravice koju sam vec instalirao na 4 mesta. Cena ?800 (skoro kao 2 iPada) !! A sta radi? Manje vise - charger koji je montiran u zid, ima mehanizma koji izbacuje iPad kad trebada se uzme i vrati ga nazad kad se "parkira". Ima jos i audio izlaze pa moze da se spoji na zvucnike / amp ako se gleda TV/video ili slusa muzika sa njega... Skup - jeste..preskupo! Ali kome god sam pokazao od klijenata (koji imaju iPad) rekli su "I want one!!" Sta vise reci!!!
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
The Future Of Apple | Coconut | Razno | 2 | 13-08-2010 01:25 PM |
Kuciste apple G3 za pc? | Nemania | Computer Hardware | 4 | 29-01-2010 07:31 PM |