|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Evo jedne rasprave na temu limitera, kompresora, maksimajzera... aj na muziku, no sto se przimo na tehniku
![]() Moze nesto da se provali o tehnickom i kreativnom aspektu: http://www.rumski.com/forum/showthre...t=38026&page=3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
![]()
Kada Bananaman pojede....ovaj,kada limiteru prikace i saturaciju ili jos po nesto...onda on postaje MAXIMAJZER,vowwww....ali je pod velikim znakom pitanja,kakav je to mix koji se kasnije "mora" zatezati preko 3db i kompletno saturirati.Od soft saturatora najpristojniji su mi Fatso i Duy valve i tape, a od limitera BrainworksXL.Pozzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
a ono sto su po teoriji limiteri su u stvari brick-wall limiteri.....
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Niko ne pominje-koristi onaj slate digital fg-x kad smo vec kod loudness tool-ova? Meni se svidja.
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Da li mi netko mo?e re?i za?to mi cubase5 ne vidi oxford inflator.Instaliran je i nalazi se u vst folderu i refresho sam u pluginima ali ga ne vidi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
`si probao devices/plugins information pa da uradish update?
Vidi li ga neki drugi program? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
Jesam update-o sam ali ne poma?e.Od drugih programa nemam.Ali trebao bi raditi u C5.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ovo je dakle sustina koja se provlaci izmedju komicno-lucidnih literarnih ukrasa na koje smo navikli kod cika Quaketa. Ali evo i ja da se nadovezem na slican nacin. Sa ovim se u velikoj meri mogu sloziti, ustvari prilicno potpuno, ali samo jednu stvar mozda nismo predvideli, a to je "moderan" nacin rada u kome se matrica, vokal, i neki zatupljujuci distorzican i disonantan sempl najcesce u potpunom falsu sa tim vokalom i matricom volsebno downloaduju i eto gotov hit na 4 do 6 kanala. Doduse, vokal se ponekad i snimi, jer je ipak postojala zelja da se svetu saopsti da "zivimo u getu", "ubili mi druga", "gudra je skupa" i "nije nam pruzeno",etc... Mix tada postaje zabavna procedura, vise popularna jer to "mix" dobro zvuci nego sto se realno ista promisljeno radi, ali onda ide....THE "post-produkcijaaaaa", fuck yeah, i malo je onih 8 mesta na insertu "rahmetli" mastera da se popuni zajebajzerima i limitajzerima kako bi se "prevazisle" ogromne dinamicke razlike i na taj nacin obesmisli poJenta zbog koje i sam "mix" postoji, dakle kreiranje ukupne zvucne slike, sto je verujem tek posledica prethodne stvari u povoju ovog posla, a to je "ujednacavanje" snimka...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 13-12-2011 at 09:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|