Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2012, 05:26 PM   #21
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Nova konfiguracija - predlozi

Posto imam u planu nesto slicno,reci mi sta si tacno uzeo i koliko te ispalo sve ukupno?
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2012, 05:54 PM   #22
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
Posto imam u planu nesto slicno,reci mi sta si tacno uzeo i koliko te ispalo sve ukupno?

Pa u principu isto sto je navedeno u prvom postu..sa malim izmenama..

1. Intel i5-2500 3.3ghz (nov je 18000 u prodavnici) ja sam ga kupio bez garancije (tj sa radnom garancijom od mesec dana), takodje novog neraspakovanog za 15000din (145e).
2. Patriot DDR3 ram 4x4Gb, ukupno 16gb (70e sve )
3. Gigabyte maticna GA-Z68A-D3-B3 rev.1.0 (100e)
UKUPNO 315e.

Prva varijanta je bila da bude intel i5 2500K , ali sam odustao jer je skuplji za par hiljada, a i ne planiram overclocking..i asusova ploca P567, rekose mi da je bolji intel chip z68 (ne znam iskreno zasto), pa uzeo tu gigabyte sa z68, razlika je bila 10e).

E sada krivo mi je za dve stvari...
Sto nisam uzeo 4x8 gb Rama, medjutim razlika u ceni je prevelika i nerealna - 2x4 je 35e , a jedna od 8 -100e!

I druga stvar, sto sam imao varijantu za najnoviji intelov procesor
INTEL i7-3930K 3.2GHz 12MB (6 core) za 300e, nov ali sa radnom garancijom, (inace nov u radnji je 450e) i mogao sam izdvojiti novac za njega, medjutim on vuce i drugu plocu posto je najnoviji socket 2011, a ne 1155..a ploca za njege iole dobra je 200e, tako da bi to izaslo sve ukupno na oko 600e sa memorijom, sto je skoro duplo vise od moje konfiguracije. Ne znam sto ali osecam da ce ovom 1155 socketu brzo pasti popularnost a i cena..ali jbg, sta je tu je, nadam se da ce mi barem zavrsiti posao..
Ma kada bih znao da cu ga isplatiti uzeo bi najnovijeg iMaca 27" i ne bih razmisljao!

Last edited by Nemania; 17-01-2012 at 05:56 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2012, 09:49 PM   #23
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Odlicna je to kupovina.Nema sto da ti je krivo za memoriju,16GB je zasad vise nego dovoljno za sve sto si naumio,pa ces posle dodavati modul po modul za vece potrebe.

Taj proc je monstrum,to je tacno ali opet treba i cijelo podnozje da mijenjas i da se dupla cijena a racunajuci na vrijeme koje ce proteci od sad pa do onog trena kad ces opet mijenjati masinu ovaj i5 ce ti zavrsavati posao a u odnosu na (sadasnju) razliku u cijeni.

Ostavio si "stari" HDD i reci mi jesi li sve zavrsio sa instalacijom?Pretpostavljam da si stavio 7 64bit?

Si zadovoljan kako sve sljaka?
Old 17-01-2012, 10:08 PM   #24
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Verovao ili ne jos nisam imao vremena da izmenjam komponente. Imam ono serversko rackmount kuciste koje je veoma komplikovano prilikom ugradnje obicnog DVD RW-a, a kamoli ploce, pa cekam vikend. kada budem to odradio, javljam kako radi..

A sto se tice HD, imam Lacie mirror rackmount za storage,+ 2tb interni samsung (koga sam uzeo neposredno pred krizu hdd-eova za 8000 din i jos dobio externo kuciste uz njega ) i jedan na kome mi je win7 od 320 gb.

Jedno pitanje, kada budem instalirao win7 64bitni...pa posle muzicke softwere, da li ce se i cubase 5 instalirati kao 64bitna verzija ili ce ga baciti u x86 folder? Hocu reci, da li mi je potrebna neka posebna 64 bitna verzija Cubase-a 5 ili...?
Old 17-01-2012, 10:55 PM   #25
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Dobro si ti to ugrabio da kupis pred ovu krizu,i ja sam uspio da uzmem jedan WD My Book Essential od 2TB koji ide na USB3 tako da kad uzmem nove komponente imam to brzo povezivanje,a vec sam ga napunio biblioteka (i jos punim)
Uzmem ga za manje od 100 evra a sad je preko 200 'ladno!

Vidim da cu imati frke oko nekog internog kad budem kupovao jer su pojacane cijene vise nego duplo skocile!

Sto se tice C5,ti svakako ne bi mogao da iskoristis ni cetvrtinu operativne memorije u kombinaciji sa 32bitnim Cubase-om,tako da je ovaj na 64 jedina opcija.
Ne znam jel ima neko da je radio u 7 64bit sa C5 u takodje 64bit i da li svi hostovi rade stabilno u tom okruzenju.Trebalo bi (ovako na papiru) da to radi kako treba.
Old 18-01-2012, 12:50 PM   #26
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Kontam.Naravno instaliracu 64 bitnu verziju Win7, ali me interesuje da li mi je potrebna i posebna 64bitna verzija cubase 5 ili je to jedna ista instalacija cubase-a i za 32/64 windows..???
Old 18-01-2012, 02:40 PM   #27
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Potrebna je i posebna verzija naravno.

"Narodna" verzija C5, je samo 32bitna. Nema 64bit. Koliko ja znam.

Takođe, za 64bit sekvencere, ti trebaju i verzije 64bit pluginova.

Mo?da razmisli? o prelasku na neki drugi sekvencer, kako bi iskoristio mogućnosti svega.
Old 18-01-2012, 07:12 PM   #28
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacko View Post
Potrebna je i posebna verzija naravno.

"Narodna" verzija C5, je samo 32bitna. Nema 64bit. Koliko ja znam.

Takođe, za 64bit sekvencere, ti trebaju i verzije 64bit pluginova.

Mo?da razmisli? o prelasku na neki drugi sekvencer, kako bi iskoristio mogućnosti svega.

Sada mi to kazete? Ma jesi 100% siguran??? A cubes 6 n verzija?
(Na koji drugi seq mislis??? Da bude n verzija a 64 bita?)
To znaci da je onda dzaba 16 giga rama, a ko je Cubase 5 32 bitni???
Old 18-01-2012, 07:21 PM   #29
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Lightbulb Re: Nova konfiguracija - predlozi

32 bitni OS ce ti videti 2 do 2.5Gb ram-a...ne moz' vise...svaki plug-in ce trebati da bude posebno za 64-bitni sistem, ako hoces 64-bitni Win i 64-bitni Cubase.

Jbg...ja se zato drzim jos uvek 32-bitnog, ali...uskoro cu morati da menjam...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2012, 07:50 PM   #30
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Ljudi, ajd molim vas neko sa iskustvom,ko radi sa preko 4 giga rama u 64 bitnom win7, da napise moze li se obican Cubase 5 instalirati i da li ce povuci preko 4 giga rama (jer ja kupio 16), kao i to da li mogu raditi obicni vst i vsti u win 64bit, sa maximalno iskoriscenim ramom..Jer koliko znam Win 64 bita ima u sebi i 32bitni folder...tako da ne vidim zasto nebi radio, ali ipak ne mogu da tvrdim, jer tek sada prelazim na 64 bitnu platformu...pa ako neko ima iskustva, molio bih da malo detaljnije napise o tome..Jer ovo je bas zabrinjavajce!!!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules