|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Поздрав |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Hehe, nema na čemu, a i ne mora svaka nego samo ona koju hoću
![]() Nazad na temu: kao ?to otprilike i pi?e u uputstvu - LCF lampice se koriste tokom pode?avanja razglasa, čisto da bi naslutio koji mikrofon bi mogao da pravi probleme. Kao ?to reče Boki odmah na početku - ne opterećuj se time. Da je ta lampica zaista pouzdana (tj. korisna) verovatno bi joj posvetili malo vi?e pa?nje u Manualu ![]() @psionic: Zna? da se u velikom broju slučajeva sla?em sa onim ?to pi?e?, ali mislim da ovog puta malo preteruje? ![]() Čovek je krajnje pristojno postavio pitanje u vezi sa "lampicom" koja nije uobičajena. Oba?ka ?to su informacije o dotičnom ne-ba?-uobičajenom indikatoru jako ?ture i ne ba? sasvim detaljne (u uputstvu koje je inače veoma detaljno). Nema veze koliko neko ima godina i za?to u debelo zrelim godinama neće da "uzme tonca". Mo?da je cicija? Mo?da ?eli pod stare dane da nauči ne?to novo? Mo?da prosto ne mo?e da ga plati? Nemam pojma, ali nije arogantan, nije tra?io ni?ta protivzakonito ili nemoralno, pitao je ne?to atipično... meni je to dovoljno za normalan razgovor. Pozdrav, Vasa
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#24 |
Superoperater
|
![]()
@ Awacs
Potpuno si u pravu ![]() Dobro, vec sam se jedno pet puta izvinio coveku, rekoh da sam uzeo samu situaciju. Znate me vec do sada valjda, nekad prsnem bezveze (i zato me treba banovati) Hteo sam da taj primer - ne zalazeci u detalje - uzmem kao argument za neku glupost koju sam pokrenuo pre sto godina (sto li sam hteo opet to da pokrenem - ne da mi djavo mira) Evo da ne budem totalno beskoristan - naisao sam na ovo: FCL (Feedback Channel Locating) lamp (Channels 1 to 9/10) This lamp is used during setup to identify any channel that might be howling. Check these lamps when setting up for a performance. If the lamp lights up, adjust the channel’s equalizer 9 or channel fader H to reduce the level so that the lamp goes off. Input of a continuous sound (as from a CD player or vocal) may cause the lamp to come on even in the absence of howling. Znaci tacno to sto su vec rekli - zvuk koji traje, moze da upali LED diodu, a da nije mikrofonija. To i zvanicno stoji u prirucniku. E sad, pitanje je STA ulazi u kablove, ako nisu nigde povezani, tj samo spojeni na mixer - bez mikrofona na drugom kraju. Ako je ta lampica zaista osetljiva -75dB, moguce da reaguje na sum koji nastaje u slobodnom kablu ili ako je GAIN odvrnut na kanalu... Proveriti GAIN pojacanje, proveriti EQ da li stoji ravno, Comp na nulu... Mala je verovatnoca da je ovaj slucaj, ali vredi probati i ovo... Naravno, povezati samo kablove koji se koriste i ne ostavljati prazne kablove da "vise" - ne smeta, ali u svrhu eliminisanja te signalizacije vredi iskljuciti. Ako ipak ima neki uredjaj/mic na ulazu - onda je to razlog. Nema veze sto kanal nije ukljucen. FCL po blok dijagramu stoji ispred ON dugmeta. FCL stoji posle EQa, GAINa, Comp(ressora) i HPFiltera, a pre svega ostalog. Kao i SIGNAL led koji bi trebalo da se pali kada ima signala, bez obzira na ON dugme
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-09-2011 at 05:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Људи, мислим да сам сада коначно апсолвирао ову тему. Хвала свима пуно на помоћи. Бјеше мало и жучи, али нема веза, дођосмо до коначног резултата. Многе ствари су ми сада јасније. Хвала пуно на помоћи и желим вам сваку срећу.
Столе |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
Na "ma?nicu", naravno, tako ih je lak?e odvezati
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#28 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 24-09-2011 at 05:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
хармоника проблем | Sokarelo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 26-10-2008 04:28 PM |
Компакт диск слави 25. рођендан | bole | Razno | 11 | 20-08-2007 09:01 AM |