Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-09-2011, 04:49 PM   #21
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: Doslo doba za novi win

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Pa nece cubase ni na 32bit da vidi neke instrumente ponekad, iz nekog razloga zabudali..

Si probao ovu foru? Pogledaj moj post na stranici, pa javi ako je prosla..

http://www.rumski.com/forum/showthre...=vst+blacklist

A cubase te mozda zeza zbog drajvera karte.. Jesi ga probao na asio4all recimo? Ako to uopste ima x64...
Ma ubi me, znam da sam to pročitao već jedanput, ali nisam znao gdje! Tnx!

Probat ću sa asio4all, jer definitivno je i stvar sa driverom Tascama na 64bit, ali mi nije palo na pamet da bi on jebavao Cubase?! No vjerojatno mi neće donjeti automatizirane fadere koje sam izgubio sa instaliranjem 64bita ... pa s toga jo? uvijek razmi?ljam o 32 bit-a ...

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2011, 05:02 PM   #22
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Nemam neke zahteve ali ni preterane potrebe da se selim na win7 ono malo shto
"radim" iz hobija XP idalje odradjuje posao... al planiram chim nabavim novi hdd
(za storage) da probam ponovo sedmicu 64x... pa shta bude...

Ja imam.. Fali mi komfor zbog manjka rama kao sto rekoh na pocetku threada.. Ovi trilan.,omnisfer i razne kontakt biblioteke to jedu kao manite..

Al da mi se smara sa 500 stavki tipa oce li-nece li da radi na w7, nemam volje ama bas nikakve ja za to

Sad vec razmisljam da odustanem od svega toga jer mi sistem radi perfektno, jedino mi je taj manjak rama problem...
Old 21-09-2011, 05:44 PM   #23
Haxli
Pro Member

Recesija, oskudacija... a ti se tako razbacujesh... udari malo u shtednju :P
(zaledjivanje, eksport-import)

Koliko rama imash?
Koliko nestane kada udjesh u win?
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2011, 07:20 PM   #24
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

4gb..

U sistemu sve nepotrebno maknuto iz startupa, tako da malo uzima memorije.. Ne znam tacno, nisam u studiju..

Ali dzaba sve kad cubendo prolupa na 2 gb zauzetog rama recimo..

A to freeze bla-bla je dosadno, pa sam racunao da predjem na sedmicu za ne velike pare koliko kosta ram i ako je recesija
Old 21-09-2011, 07:34 PM   #25
Haxli
Pro Member

I to shto kazesh...

Paaa nishta vidi neki 2x4 i predji na win7
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2011, 11:15 PM   #26
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

kako se zove onaj plugin zaboravio sam, npr ako imas 16gb rama u win7, svaki kontakt koji ucitas taj plugin ga preusmeri u tu memoriju i mislim i druge plugine koji zauzimaju isto, tako da ih mozes koliko zelis. ja sam to i imao al ne probah posto nikad ne kupih jos rama
branoy is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 11:32 PM   #27
W.N.R.
Junior Member

W.N.R.'s Avatar

Jesi li probao sa 3GB switch ?
Neznam kako radi na W.7 ali je u XP-u bez problema gurao EWQL Symphonic Choirs , bar kod mene na iMac-u.
U booth.ini-u sam napravio dupli file tako da na startu mogu da biram obicnu ili 3GB verziju.
U 95% meni poznatih slucajeva Windows (bilo koji) ima problem sa vst plugin-ovima i raznim vir.instr. i uopste probleme sa zvukom , muzikom i muzickim SW-ovima
ako imas VIA CHIPSET bez obzira na procesor !! ..Dakle : Intel Chipset !!!
Ako pricamo o SW-u i HW-u koji se najcesce koristi kod nas (vas) najtoplije ti preporucujem W. XP Pro Corporate SP2 (onaj sto pocinje sa 7JGFR ) sa 3GB switch-em i pogasenim svim opcijama za net konekciju!!
Sta god radio i koliko god pazio na viruse , trojance itd pre ili kasnije imaces bar neki problem u radu masine. Svejedno da li koristis or. ili crc. verzije programa. Ukoliko zelis da te probleme dodatno umanjis - preporucujem Mac ! To zadovoljstvo kosta , ali budi siguran da ti cak ni to ne garantuje dugorocno stabilan rad svih programa.
Voleo bih da nisam u pravu i da gresim !!

P.S. :
Pokusao sam da ovde obuhvatim sve od Atari 520 koga sam sam prosirio na 1MB Ramm-a pa do MacPro sa 16GB ramm-a.

Last edited by W.N.R.; 01-10-2011 at 03:12 PM.
W.N.R. is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2011, 07:16 PM   #28
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
kako se zove onaj plugin zaboravio sam, npr ako imas 16gb rama u win7, svaki kontakt koji ucitas taj plugin ga preusmeri u tu memoriju i mislim i druge plugine koji zauzimaju isto, tako da ih mozes koliko zelis. ja sam to i imao al ne probah posto nikad ne kupih jos rama
Ako mislis na jBridge, sa njim mozes sa svakim ukljucenim VSTi instrumentom dobiti iskoristivih novih <4GB za taj instrument, i vecina instrumenata u tom bridgovanom modu radi ok (dok je recimo bas za najpotrebniji kontakt potrebno malo tvikovanja).

Da iskoristim malo sopstveni forum i jos jednom napomenem da ko ne zeli da se bavi ovim tvikovanjem vec samo zeli da sjedne i da radi muziku, moze uzeti od nas vec istvikovan ruDAW softverski setup (znaci, ne mora da kupuje ruDAW, vec moze da posalje svoje hddove, i dobije samo softver koji radi na vecini masina). Za vise informacija, na PM.

diviner is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules