|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Odgovori pošteno na barem jedno pitanje koje postavim pa možda i skapiram
![]() Ako te mrzi da čitaš evo integralna verzija: 1) Zašto navodiš Emax duvače kao primer Triton kvaliteta? 2) Kada si testirao PC3? 3) Da li si koristio PC3 na nekoj svirci ili samo kući? 4) Koji su to nekvaliteti Kurzweilovog zvuka u poredjenju sa drugim klavijaturama? Last edited by wladymeer; 19-09-2011 at 12:10 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Pokušao sam da ne komentarišem,ali ovo što Tuomas "radi" stvarno je bez veze.
Eto sada kada svi znamo na čemu između ostalog ti i tvoj bend svirate,i da shodno tom vrhunskum zvuku Kurzweil ne vrijedi ni pet para,na žalost moramo konstatovati kako gosp. Jon Carin iako ima vjerovatno jednu od boljih svjetskih produkcija,svira na potpuno "amaterskom" instrumentu,koji uzgred pored vrhunskih instrumenata i svirača u bendu zvuči FANTASTIČNO. Iskreno se nadam kako će svi sljedeći komentari iću u pravcu konstruktivnih rasprava,i unapređenja znanja o klavijaturama uopšte,a ne biti mjesto rasprava tipa"Bolji je Kurzweil od Korga,Korg od Rolanda i obratno". Pozzz Last edited by Kefa; 19-09-2011 at 03:21 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Ipak lepo od tebe ?to si spomenuo Rudessa koji je svirao samo Kurzweila dok nije postao veliko ime. Ima i snimak iz njegovog studija gde mu zajedno sa Kronosom stoji i Kurzweil PC3 iako vi?e nije na njihovoj endorser listi. ?ta će čovek, valjda voli te amaterske sprave da ima :P A ?to se mene tiče, posle Six Degrees of Inner Turbulence d?abe sviraju po?to nisu ni senka onog benda ?to je nekad bio - bljesne po koji Octavarium, ali sve vi?e to postaje besmislena tehnikalija interesantna uglavnom muzičarima ![]() Quote:
![]() Kad već spominje? semplove.. jesi probao da učita? semplove na PC3 seriji? Quote:
![]() Quote:
?to se tiče duvača i to limenih, tu si u pravu. Zbog toga će najveći deo pro?irenja koje izlazi ove godine upravo "pojesti" limeni duvači da bi ispravili svoje mane. Lično se grozim pomisli od sviranja brasseva na synthu pogotovu onih namenjenih za "pop svirku", ali po?tujem različitosti i to da ljudi imaju različite prioritete. Tako bih ja bez probelma ?rtvovao ne?to slabije brasseve za klavir, ne?to ?to je za Korg do M3jke bila misaona imenica - ali pritom neću nametati svoj ukus kao jedini validan i zbog toga nazivati korgom "amaterskom" spravom jer ima mane koje meni smetaju ![]() A ?to se tiče synthova, poslu?aj 4 youtube linka sa prve stranice ove teme pa mi reci, ?ta to tačno fali tim zvukovima? Ako nije problem bez reči amaterski / jeftini / prosečni već malo preciznijom terminologijom ![]() Meni je ovo fino poredjenje Kurzweila i jednog od konkurenata: PS - Ne, ovaj hammond sa snimka nije hammond o kome pričam - ovo je LE verzija Kurzweila koji ima samo 10FX jedinica pa ne mo?e da učita Double Leslie kao efekat po?to isti tro?i 14 jedinica ![]() Last edited by wladymeer; 19-09-2011 at 05:38 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A jebiga, nezahvalno je porediti bilo sta.. meni recimo u tom demou kurz vs motif (oba dijetalna sinta), kurz zvuci kao telefonska replika motifa ... To je vec stvar ukusa.
Mislim da kolega tuomas je covek koji sedne za instrument, i ako ga kupi zvuk koji je neko tamo postavio, onda ima volju da cacka dalje, a ako ne, izhejtuje instrument i to je to ![]() Salu na stranu, ne smatram da je kurz amaterska sprava svakako, samo mislim da zahteva MNOOGOOO vise vremena od popularne trojke da se iz njega napravi novi, svez zvuk. Mada isto tako mislim, da kad se to uspe, niko od popularne trojke ne moze da mu pridje. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |
Kurzweil pc3-korg m3 | as 78 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 20-10-2009 03:37 AM |
Kurzweil SP88 X ?? | XerXed | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 23-08-2009 12:40 AM |