Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-07-2011, 05:48 AM   #21
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Muzika i Video Igre - Industrija

Ne znam da li ste culi za igru American Army (igra je veliko sr*nje) ali u igri prolazis kompletnu obuku koju prodju americki vojnici (dobro malo ubrzano) sa sve ucenjem kako se saniraju ranjenici (ne mozes da pobegnes iz sobe), a slag na tortu je dugmence JOIN THE ARMY ! Dakle odvede te na sajt americke vojske i tamo se ti lepo prijavis

Sto se tice BFBC2, igram je jer sam pun nekog besa, koji iskalim psujuci igrace sto su retardirani i ne umeju da zauzmu zastavicu a i volim dobru pucacinu. Npr tamo je fazon da su braca rusi zauzeli ceo svet i ti sa svojom "losom kompanijom" amera, pokusavas da sabotiras, unistis i sprecis bracu ruse da dalje ugnjetavaju svet. Iako je takva prica, nema nista od nekog politickog prizvuka... Niti su ikoga u igri napljuvali. Multiplejer je cista rokacina gde gledas da pobijes sto vise i izvredjas sto vise igraca sa sto masnijim psovkama pre nego sto te "kikuju" sa servera
Polomio sam 2 tastature i ne znam koliko miseva
Znam, imam psihicki problem...

Last edited by psionic; 27-07-2011 at 05:52 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2011, 02:04 AM   #22
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
mala ispravka - prihodi od industrije koja pravi videoigre su veci nego kombinovani prihodi filmske i muzicke industrije u celom svetu !!
i tako je vec neko vreme, a bice i josh bolje

chovek koji je radio muziku za battlestar galactica

buducnost
http://wimp.com/gamesrealistic/

buducnost
http://www.wimp.com/infinitygame/

sadashnjost

da imam zavrshenu akademiju - odsek kompozicija, znam ka chemu bih tezio.. jer je veoma profitabilan posao i bice josh bolje, filmove je vreme pregazilo.. isto kao knjige..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2011, 02:11 AM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ne znam da li ste culi za igru American Army (igra je veliko sr*nje) ali u igri prolazis kompletnu obuku koju prodju americki vojnici (dobro malo ubrzano) sa sve ucenjem kako se saniraju ranjenici (ne mozes da pobegnes iz sobe), a slag na tortu je dugmence JOIN THE ARMY ! Dakle odvede te na sajt americke vojske i tamo se ti lepo prijavis
pro igrach sam, doshao do najvisheg ranka.. jedini achievement koji nemam je "beta tester". i to je jedina igra koju i igram u poslednjih godinu i po dana.. i daleko je od "sranje" igre.. dobra je ekipa ljudi koji se skupljaju tamo, i nije skakanje i pucanje po svemu shto se krece kao ostatak igara.. nego ima taktichki aspekat, i dosta je realistichna. bagovita jer je igra nezavisnog developer tima, i srednjeg budzeta je, ali radi i ima nas mnogo koji je volimo.

edit moram da dodam da mi se ne svidja bash zvuk u bf3.. prekompresovan je.. nidje dinamike.. ok je reverberacija granata, mada na slushkama mi ima previshe bassa u samom odjeku i reverbu kod granate

Last edited by HeatMan; 03-08-2011 at 02:19 AM.
Old 03-08-2011, 09:08 AM   #24
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Muzika i Video Igre - Marketing (Army Strong)

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
...ne mislim da su igre specijalno zasluzne da izazovu "vojnicki duh" u coveku... nagona za nasiljem i oruzjem ima svuda oko nas u sasvim dovoljnoj kolicini i svakako igre nisu presudne da bi ga dodatno rasplmasale. Mehanizmi kojim se dolazi do toga su odavno poznati, pre nastanka kompjutera, i zasigurno su video igre najmanje zasluzne za ratove, nasilje, sukobe, osvajanja... i sta ti ja znam.

Covek se igra zato sto ga to zabavlja... ako ga to ne bi zabavljalo, drzava bi mogla sve pare da spiska na razvoj igara, ali ih niko ne bi kupovao.

Isto i sa hranom... od kada je sveta i veka se proizvodi/prodaje/kupuje ono sto ljudi traze (ako nije zabranjeno zakonom), bez obzira da li je to zdravo na duze staze ili ne.

Znaci, ako narod trazi... onda je lako da se zapakuje jos sto sta usput... ali dok ne trazi.. dzaba...

Pobrkao si ti ovde Boggy stvari, i to ?e?će! Jer, kompanije rade upravo suprotno "teoriji" koju si izneo. Naime, oni ne prave ono ?TO NAROD ?ELI, već stvaraju ?ELJU ZA NEČIM ?to potom serviraju kao gotov proizvod. Dakle, opisno, moj cilj je da te ubedim kako ti je potrebno ba? ovo čime ti ja poma?em da se oseća? komfornije, rasterećenije, srećnije, (i jo?) jednom rečju bolje. A otprilike, u 99% slučajeva reč je o recikiranim te kozmetički modifikovanim idejama, o ma kojoj oblasti ?ivota da je reč. Najveći to jednostavno mogu. Za?to bi tro?ili duplu lovu: na istra?ivanje, pa na marketing, kad mo?e samo za ovo drugo i udri...
Old 03-08-2011, 11:01 AM   #25
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Muzika i Video Igre - Marketing (Army Strong)

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
..........Dakle, opisno, moj cilj je da te ubedim kako ti je potrebno ba? ovo čime ti ja poma?em da se oseća? komfornije, rasterećenije, srećnije, (i jo?) jednom rečju bolje. ....
Ma mozes da me ubedjujes koliko god hoces... otporan sam. Ako se meni nesto ne svidja nema te sile koja ce me ubediti da mi je to dobro... imam i previse svoje maste i ideja da bi mi trebao neko drugi da presadjuje, nasadjuje ili usadjuje svoje... mani se corava posla!

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 03-08-2011 at 11:14 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2011, 11:48 AM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
dosta je realistichna. bagovita jer je igra nezavisnog developer tima, i srednjeg budzeta je, ali radi i ima nas mnogo koji je volimo.
Čekaj, pričaš o ovoj igri:

http://www.americasarmy.com/

...pošto kapiram da je Psionic mislio na nju. Ova koju sam linkovao direktno naručena od strane američke vojske, pa teško može da se priča o "nezavisnosti". Mislim, možda su programeri koji su je radili inače u životu nezavisni, ali u ovom slučaju baš i nisu

Pozdrav,

Vasa
Old 03-08-2011, 01:07 PM   #27
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da upravo o njoj. developeri jesu, jer nisu ni pod jednom vecom kucom.. ne znate prichu od samog starta.. americhka vojska je finansirala prvi deo u potpunosti da bi je koristili za obuku jedinica.. tj da bi u 3d-u mogli da pokazu formacije itd.. i to su dali pare nezavisnim programerima.. to je bilo pre no shto je prvi deo pushten u javnost, jedno godinu dana kasnije su igricu priblizili igrachkom svetu, napravili nekoliko nivoa itd.. drugi deo takodje. treci deo je ostao pod istim imenom, i vojska placa samo reklamu i dodaje neku sitnu lovu developerima da bi zavrshili neshto od ochekivanog kad vec probiju rokove.. ima dosta ljudi koji imaju direktne veze sa vojskom ali ima i mnogo ljudi koji tu rade skoro pa za dz.. i to je vec od drugog dela sluchaj. developeri najvecu zaradu imaju od same (ne)popularnosti igrice i servera koje placaju klanovi da bi mogli da igraju.. ima i jedan nash server u hrvatskoj, i ima dosta nashih igracha. i iskren da budem ima mnogo vishe evropskih igracha nego americhkih.. chak cesh pre i da naletish na kanadjanina nego na amerikanca.. ne kazem da ih nema, ima ih dosta, ali u odnosu na evropljane ne mnogo..
opet, to ispade jedna velika zajednica zatvorenijeg tipa.. a zatvorena je iz prostog razloaga shto svi ulecu tu sa predrasudama.. shto je mozda i dobra stvar, jer 90% igracha je odbijeno na taj nachin u samom startu, i josh 9% prvim ulaskom u igru i shvatanjem da nije kao svaka druga i da ne mozesh da se ponashash kao rambo da trchish i pucash sa nozem u zubima.. pa je samim tim mnogo bolja ekipa na serverima..
no, nije tema otvorena da bi se prichalo o ovoj igri..
Old 03-08-2011, 03:39 PM   #28
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Najbolji marketing je onaj koji stvara potrebu.

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
i tako je vec neko vreme, a bice i josh bolje

da imam zavrshenu akademiju - odsek kompozicija, znam ka chemu bih tezio.. jer je veoma profitabilan posao i bice josh bolje, filmove je vreme pregazilo.. isto kao knjige..
Ne bih rekao da ih je vreme pregazilo pre su negde u zapećku.

Budućnost pa čak i sada?njost jeste jaw-dropping kad malo razmislim. Muzika je umetnost, a onda pome?ajmo to sa grafikom, tehnologijom, programiranjem, ... itd. i samo zaključujem da mnoge stvari uzimamo 'zdravo za gotovo'. Ovaj kompozitor koji je radio muziku za Battlestar lepo obja?njava. Rad sa paternima (prva asocijacija Music2000 PSOne i Fruity Loops) pa jo? interaktivni u igrici. Inače nije ni čudo ?to sam postao neproduktivan prelaskom na Cubendo, jer sam ranije imao princip da isprogramiram 10-ak patterna za HiHat i onda ih samo raspoređujem po timeline-u po potrebi i zarad raznovrsnosti. Ček bre, nije to razlog neproduktivnosti.

Izbrejnstormovah jednu ideju za ponovno aktivno slu?anje muzike tj. interaktivna muzika. Plejeri sa 4 dugmeta kojima se mogu dodeljivati opcije. npr. Dosadno = dodaj jo? lejera muzike tj. instrumenata i suprotno od toga, Randmize = aran?man se na različite načine preslo?i, ... itd. ... a na iMusic store kad kupuje? pesmu ima? popust ako ?eli? pesmu bez pratećih vokala ili hoće? samo a capella verziju ...

Nepisano pravilo za scene gde se 'leti' je Lidijski modus. Moja prva asocijacija je gitarski rif koji počinje na 01:32 u Apollo 440 - Lost in space (naravno posle Satch-a koji isti maksimalno gitaro-upotrebljava).

L.A. Noire = neverovatno koju su realnost postigli

Zarađivanje para muzikom - Razmi?ljaj van Kutije Bre

Ja zaradih malo ? mobilnom aplikacijom na konkursu za Windows Phone 7, dobio lo?e kritike za opcije u aplikaciji (jbg. besplatna je i uradio je za vrlo malo radnih sati) ali sam pohvaljen za izbor semplova (drums)
A učestvuje se i na festivalima kratkih filmova npr. La Boca Del Lobo Nagrada za originalnu muziku je 400?. smajlikojitrljaruke
Old 20-08-2011, 09:15 AM   #29
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Thumbs down Develop-online.net

Desetak intervjua iz gaming industrije:

http://www.develop-online.net/topics/tag/heard+about

Npr. Snimanje car-engine zvukova za DiRT3:
Quote:
The team predominantly uses DPA 4011 and 4062 microphones with the recorder of choice being an 8-channel Sound Device?s 788T.
http://www.dpamicrophones.com/en/pro...191&item=24013
http://www.dpamicrophones.com/en/pro...128&item=24043
http://www.sounddevices.com/products/788t.htm
Old 20-08-2011, 01:43 PM   #30
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Develop-online.net

sve kreativne grane su super...nema nista lepse nego raditi na nekom takvom projektu !!
Da li su igre za konozle, telefone ili iPad, ili muzika, film, sound design itd..sve je super - dokle god to donosi neke pare !
Koliko ja pratim (a i znam par ljudi koji su u tome ili pokusavaju da budu u tome) JAKO je tesko uci u taj krug. Sve gaming kompanije imaju "in house" kompozitore i u zadnje vreme i sound dizajnere ! (jeftinije)
- a da bi dosao do njih, moras po necemu da se pokazes!
Zato je najbolje raditi SVOJE projekte ili sto vise projekata za dzabe, (dok se moze, mislim dok roditelji izdrzavaju..) posle je frka !
Treba biti opusten da bi bio kreativan !
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gamemusic, gamemusicscore, igre, muzikaigre

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules