|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() E sad zamislimo sto bi bilo kad bi publicitet dobili oni koji ga zasluzuju i trebaju dobiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pop muzika je multidisciplinarna rabota i svašta se d? isfabrikovati. Kao recimo Sex Pistols ili Frankie Goes to Hollywood. Ako nešto fali pesmama - tu su attutude i psihoakustika. A i ova ti je dobra: Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Samo da se nadovežem na Solozabala: potrošači pop (a pogotovo dance) muzike su osobe do 22-23 godine starosti, a najviše je onih od 13-17. Jebiga, u tom uzrastu si toliko povodljiv da mogu da te mese kako hoće. Nemaš pojma šta voliš nego gutaš sve šta ti se nudi. I naravno da više voliš ono što ti se više nudi.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-07-2011 at 12:51 PM. Reason: P.S. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
this! zato je Rick Rubin majka, minimum fabrikacija ![]() EDIT: evo ti real mega pesme
"Ako bismo ukrstili macku i coveka, to bi popravilo coveka, ali bi pokvarilo macku". (Mark Tven) honda - the power of dreams!!!! Last edited by InsaneEyes; 14-07-2011 at 01:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A što se tiče situacija od pre 20-30 godina... naravno da su majori tada držali većinu Top40 lista kada prosečni muzičari nisu mogli ni prismrdeti uslovima u kojima su se snimale pesme u to vreme i major im je bio potreban kako bi mogli snimiti uopšte. A na stranu to što se mnogo manje muzike snimalo nego danas i bilo je koliko-toliko lakše doći u pokušaj makar da pregovaraš sa njima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Pa ako je to tako ,za?to ti nisi zavolio Huljićevu muziku nakon ?to si sto puta čuo njegove pjesme? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Kad govorim o hitu, govorim o potencijalnom hitu, dakle pjesmi koja ima sve atribute hita. Postoje ljudi koji znaju prepoznati hit. Garantiram ti da ćemo Zak i ja prepoznati 75-80% pjesama koje su potencijalni hitovi prije nego postanu hitovi. Između ostaloga to mi je i posao da znam koje su to značajke hita, da prepoznam koja pjesma ima potencijala biti hit, kako zapakirati nešto da bude hit i ljudi me plaćaju upravo zbog toga. Quote:
Quote:
Najviše volim ove teorije zavjere. ![]() Daj mi reci zašto djeci ne ponude jazz-rock ili Beethovena najviše? Samo vrtiš Sedmu simfoniju cijeli dan na MTV-u a klinci se razvaljuju. ![]() Džizus krajst, koje su to teorije. Djeca bi sigurno bila povodljiva i gutali bi sve radove od Yellowjacketsa ili Joe Zawinula samo kad bi im to puštao na radiju cijeli dan. Jelda? ![]() Vegetarijanci isto najviše vole ćevape jer im ih najviše nude kad dođu u ćevapdžinicu Last edited by Surfer; 14-07-2011 at 04:41 PM. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je najtacnija definicija reci "HIT" koju sam cuo.
DaBear je isto potpuno u pravu kad nabraja sta je sve potrebno za hit (zvuk 'armonike u ovom trenutku, drum loop, refren, bla bla). Kad malo razmislite seticete se i mnogih starih pesama koje su postale hitovi posle obrada, tj. novog aranzmana, nacina pevanja... Drugari, svako vreme nosi svoj zvuk. Oko "plasmana" pesme ne bih da se uplicem u raspravu ali mislim da je danas lakse jer SVI imamo net i svi mozemo SVE okaciti na youtube... ako nesto vredi cuce se i slusace se... ako ima "129" views... onda nista... ![]()
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pop muzika je namensko multimedijalno stvarala?tvo u okviru kog samo jedan delić čini "pesma kao takva". Svi ostali delovi tog stvarala?tva su van muzike - styling, stav, kontekst u kom se ta muzika konzumira, sva?ta ne?to. Bez namere da omalova?im tvoje uspehe u okviru tog stvarala?tva odgovorno (ili bar iskustveno) tvrdim da mnogi hitovi u čijoj si proizvodnji učestvovao nisu postali popularni zbog "kvaliteta kompozicije" nego prevashodno zbog pametnog plasmana iste. I da svakako postoji hrpa boljih pesama koje nikad nisu zaradile status hita po?to nisu imale tu sreću da ih neko bolje otpeva ili plasira. Summa sumarum: prosečna pesma koja se dobro upakuje mo?e da postane hit, fantastična (ali lo?e upakovana) pesma mo?e samo da čeka da je neko kvalitetno upakuje i stavi na policu. To u smislu onog tvog pominjanja "Vegete". Jebiga, kad mi neko pomene "Vegetu" meni malo počnu da rastu očnjaci ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Koliko ko?ta da ti ja po?aljem jedno dvesta demoa pa da mi iz toga ekstrahuje? tri-četiri potencijalna hita?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|