Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-07-2011, 12:21 PM   #21
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Letnji hit!

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Nema tu zavjera i prijevara.
Ne mo?e? nekoga prevariti da mu je ne?to dobro.
Vecina njih ce ti reci da im se u pocetku nije svidjala pjesma pa su je kasnije zavolili . Da zavolili su je nakon stotine preslusanih puta u pijanom, trijeznom ili pospanom stanju kad nisu previse ni marili o njoj.. Rezultat, mozak ispran, djelovanje na podsvjesnu razinu rezultira promjenom percepcije, a osoba nezna dat konkretan razlog te promjene.

E sad zamislimo sto bi bilo kad bi publicitet dobili oni koji ga zasluzuju i trebaju dobiti.
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 12:21 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ili je pjesma hit ili nije.
Nema te sile na svijetu koja će od nečeg prosječnog napraviti hit.
O tome ja pričam.
Haha, kakva carska logika Stvarno neoboriva tvrdnja, pošto sve ono što postane hit automatski prestaje da bude prosečno Jedino što tvoja konkretna izjava ne znači ništa.

Pop muzika je multidisciplinarna rabota i svašta se d? isfabrikovati. Kao recimo Sex Pistols ili Frankie Goes to Hollywood. Ako nešto fali pesmama - tu su attutude i psihoakustika.

A i ova ti je dobra:

Quote:
Ako napraviš hit , ja ti garantiram da nećeš imati nikakvog problema to plasirati i imaćeš "ekipu" u roku odmah.
Majstore, kako da znam da sam "napravio hit" dok moja pesma ne postane hit? Baš si razradio jedinstven logički sistem.

Quote:
Jer contrary to popular belief, ne nađeš ti "ekipu" nego oni tebe.
Nađu te (što kaže Vrač) preko viral marketinga, ali to je potpuno druga priča.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Samo da se nadovežem na Solozabala: potrošači pop (a pogotovo dance) muzike su osobe do 22-23 godine starosti, a najviše je onih od 13-17. Jebiga, u tom uzrastu si toliko povodljiv da mogu da te mese kako hoće. Nemaš pojma šta voliš nego gutaš sve šta ti se nudi. I naravno da više voliš ono što ti se više nudi.

Last edited by awacs; 14-07-2011 at 12:51 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 01:07 PM   #23
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pop muzika je multidisciplinarna rabota i svašta se d? isfabrikovati. Kao recimo Sex Pistols ili Frankie Goes to Hollywood. Ako nešto fali pesmama - tu su attutude i psihoakustika.
^
this!

zato je Rick Rubin majka, minimum fabrikacija

EDIT:

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Jedino i samo jedino ako uvalis mega pesmu nekome ...
evo ti real mega pesme

honda - the power of dreams!!!!

Last edited by InsaneEyes; 14-07-2011 at 01:14 PM.
InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 03:46 PM   #24
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Nema te sile na svijetu koja će od nečeg prosječnog napraviti hit.
Ne treba ti sila već marketing

A što se tiče situacija od pre 20-30 godina... naravno da su majori tada držali većinu Top40 lista kada prosečni muzičari nisu mogli ni prismrdeti uslovima u kojima su se snimale pesme u to vreme i major im je bio potreban kako bi mogli snimiti uopšte.

A na stranu to što se mnogo manje muzike snimalo nego danas i bilo je koliko-toliko lakše doći u pokušaj makar da pregovaraš sa njima.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 04:17 PM   #25
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Solozabal View Post
Vecina njih ce ti reci da im se u pocetku nije svidjala pjesma pa su je kasnije zavolili . Da zavolili su je nakon stotine preslusanih puta u pijanom, trijeznom ili pospanom stanju kad nisu previse ni marili o njoj.. .

Pa ako je to tako ,za?to ti nisi zavolio Huljićevu muziku nakon ?to si sto puta čuo njegove pjesme?
Old 14-07-2011, 04:39 PM   #26
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Haha, kakva carska logika Stvarno neoboriva tvrdnja, pošto sve ono što postane hit automatski prestaje da bude prosečno Jedino što tvoja konkretna izjava ne znači ništa.
Kad govorim o hitu, govorim o potencijalnom hitu, dakle pjesmi koja ima sve atribute hita.

Quote:
Majstore, kako da znam da sam "napravio hit" dok moja pesma ne postane hit? Baš si razradio jedinstven logički sistem.

Kad govorim o hitu, govorim o potencijalnom hitu, dakle pjesmi koja ima sve atribute hita.
Postoje ljudi koji znaju prepoznati hit.
Garantiram ti da ćemo Zak i ja prepoznati 75-80% pjesama koje su potencijalni hitovi prije nego postanu hitovi.

Između ostaloga to mi je i posao da znam koje su to značajke hita, da prepoznam koja pjesma ima potencijala biti hit, kako zapakirati nešto da bude hit i ljudi me plaćaju upravo zbog toga.

Quote:
Nađu te (što kaže Vrač) preko viral marketinga, ali to je potpuno druga priča.
Potpuno je nebitno kako te nađu isto kao što je potpuno nebitno da li si završio srednju muzičku školu kad si napisao Teenage dream.

Quote:
P.S. Samo da se nadovežem na Solozabala: potrošači pop (a pogotovo dance) muzike su osobe do 22-23 godine starosti, a najviše je onih od 13-17. Jebiga, u tom uzrastu si toliko povodljiv da mogu da te mese kako hoće. Nemaš pojma šta voliš nego gutaš sve šta ti se nudi. I naravno da više voliš ono što ti se više nudi.

Najviše volim ove teorije zavjere.

Daj mi reci zašto djeci ne ponude jazz-rock ili Beethovena najviše?
Samo vrtiš Sedmu simfoniju cijeli dan na MTV-u a klinci se razvaljuju.
Džizus krajst, koje su to teorije.

Djeca bi sigurno bila povodljiva i gutali bi sve radove od Yellowjacketsa ili Joe Zawinula samo kad bi im to puštao na radiju cijeli dan.
Jelda?

Vegetarijanci isto najviše vole ćevape jer im ih najviše nude kad dođu u ćevapdžinicu

Last edited by Surfer; 14-07-2011 at 04:41 PM.
Surfer is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 05:05 PM   #27
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:

Postala je hit zato jer se sviđa velikom broju ljudi.
Ovo je najtacnija definicija reci "HIT" koju sam cuo.

DaBear je isto potpuno u pravu kad nabraja sta je sve potrebno za hit (zvuk 'armonike u ovom trenutku, drum loop, refren, bla bla). Kad malo razmislite seticete se i mnogih starih pesama koje su postale hitovi posle obrada, tj. novog aranzmana, nacina pevanja... Drugari, svako vreme nosi svoj zvuk.

Oko "plasmana" pesme ne bih da se uplicem u raspravu ali mislim da je danas lakse jer SVI imamo net i svi mozemo SVE okaciti na youtube... ako nesto vredi cuce se i slusace se... ako ima "129" views... onda nista...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2011, 05:30 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Daj mi reci za?to djeci ne ponude jazz-rock ili Beethovena najvi?e?
Samo vrti? Sedmu simfoniju cijeli dan na MTV-u a klinci se razvaljuju.
D?izus krajst, koje su to teorije.
O majti Vi?nu, ?to se pravi? naivan Pop muzika (o kojoj valjda pričamo u ovoj temi) je ne?to ?to ?ivi od popularnosti. Da bi ne?to bilo popularno, mora da zadovolji prosečnog slu?aoca. Onog koji nema ni ?ivaca ni volje da se "u?ivljava u događaj" nego ga do?ivljava onako primarno, organski, kao disanje ili zevanje. Muzika za vo?nju autobusom (automobilom) ili za razgovor u kafiću ili ples na podijumu.

Pop muzika je namensko multimedijalno stvarala?tvo u okviru kog samo jedan delić čini "pesma kao takva". Svi ostali delovi tog stvarala?tva su van muzike - styling, stav, kontekst u kom se ta muzika konzumira, sva?ta ne?to.

Bez namere da omalova?im tvoje uspehe u okviru tog stvarala?tva odgovorno (ili bar iskustveno) tvrdim da mnogi hitovi u čijoj si proizvodnji učestvovao nisu postali popularni zbog "kvaliteta kompozicije" nego prevashodno zbog pametnog plasmana iste. I da svakako postoji hrpa boljih pesama koje nikad nisu zaradile status hita po?to nisu imale tu sreću da ih neko bolje otpeva ili plasira.

Summa sumarum: prosečna pesma koja se dobro upakuje mo?e da postane hit, fantastična (ali lo?e upakovana) pesma mo?e samo da čeka da je neko kvalitetno upakuje i stavi na policu. To u smislu onog tvog pominjanja "Vegete". Jebiga, kad mi neko pomene "Vegetu" meni malo počnu da rastu očnjaci

Pozdrav,

Vasa
Old 14-07-2011, 07:31 PM   #29
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Postoje ljudi koji znaju prepoznati hit.
Garantiram ti da ćemo Zak i ja prepoznati 75-80% pjesama koje su potencijalni hitovi prije nego postanu hitovi.
Koliko ko?ta da ti ja po?aljem jedno dvesta demoa pa da mi iz toga ekstrahuje? tri-četiri potencijalna hita?
Old 14-07-2011, 07:33 PM   #30
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Koliko ko?ta da ti ja po?aljem jedno dvesta demoa pa da mi iz toga ekstrahuje? tri-četiri potencijalna hita?

Ljudi smo, dogovorit ćemo se
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules