Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2010, 09:13 PM   #21
alek019
Senior Member

Default Re: PayPa novosti

Pa sad, ja koristim Shareit, Plimus i RegNow kada treba neko iz belog sveta da mi uplati novac za uslugu ili "proizvod" (nije ba? ovo vezano za muziku ali u neku ruku mo?e da bude slično), samo uzimaju proviziju (5-15%) ako su veći iznosi a za manje imate fiksnu nadoknadu, dolar ili dva + neki procenat, no vi birate unapred sistem koji vama najvi?e odgovara) a i transfer para ko?ta ali funkcioni?e. Mislim da ako neko ?eli recimo svoju muziku tako prodavati da bi i to pro?lo. Vi defini?ete koliki iznos treba da se skupi pa da vam se novac po?alje. Gledajte da to ne bude ispod 500 jer recimo ako izaberete čekove, najmanja provizija banke je 300 dinara, a transfer para direktno na va? račun je oko 30e, pa zato jedini spas vam je da naloge za transfer defini?ete da su malo vi?i (ja recimo koristim limite od 500e,ovo se odnosi na va?u zaradu a ne na bruto zaradu). Gornji payment procesori su podeljeni po zemaljskoj kugli pa zato recimo Shareit pokriva evropu, regnow amere a plimus aziju...
Prijava ne recimo regnow ko?ta, dok su ovi drugi u startu besplatni.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2010, 09:17 PM   #22
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Koja je onda, nama u Srbiji, najprihvatljivija varijanta za primanje para iz inostranstva? Obican devizni racun? Western Union? Gde su najprihvatljivije provizije i sta je najmanje cimanje?
Ček u koverti.
Old 13-12-2010, 09:30 PM   #23
alek019
Senior Member

Moram da vam napi?em da čekovi funkcioni?u ali zaista morate biti obazrivi sa njima i biti spremni na zezanje sa bankama. Obično ček ima svoj rok validnosti, nekad mesec, nekad dva,tri.
Transfer čekova prema vama mo?e da potraje u najboljem slučaju petnaestak dana, nekada putuje mesec, dva, niko vam neće reći za?to, a mo?e misteriozno i da nestane, t.j. nikada ga ne dobijete.

Ako stigne, odnesete ga u banku tada u najboljem slučaju ćete čekati 3 dana da se on naplati, a nekad prodje i toliko da ček zature pa vam ga vrate kad je rok za naplatu pro?ao.
Ako se zagubi u validnom roku, onaj ko vam ga je poslao, prvo će čekati da validnost prodje a onda mo?e da vam ka?e da treba da ga vratite da bi dobili drugi, vi ga nemate i tada je to cimanje...

Tako da ovo nije ba? najsrećnije re?enje i izbegavajte ga koliko god mo?ete.
Old 13-12-2010, 10:00 PM   #24
alek019
Senior Member

Možete da dodjete sa čekovima i u sledeću situaciju. Evo, ranije ja dobijem ček, odnesem ga u banku a oni mi vrate i kažu nije OK. Ja ga vratim nazad, tražim drugi i taj opet stigne (ali je isti kao i onaj prvi) a naša banka neće da ga realizuje, kaže nije dobar jer tamo gde je iznos slovima fale parice iza decimale. Ja pitam pa valjda nemci znaju kako se ček popunjava, ali naši neće ni da čuju. Ovo mi propade jer stvarno nisam mogao ponovo da to vraćam nemcima pa da im pričam da naše banke znaju bolje od njihovi kako se to radi. Ko me je tu zeznuo, da li naša ili nemačka banka nije mnogo ni bitno ali ovo ostade kod mene u fijoci. Eto, toliko o čekovima pa sad vi vidite. Da ne zaboravim da kažem, ovo nije jedini ček koji nije naplaćen, imam ih nekoliko. Nisu neke velike pare ali kako god bilo ostadoh bez njih. Mogao sam bar jednu lepu gitaricu za te pare da kupim, ili par dobrih magneta, ili da platim masterovanje ove moje muzikice ...
Attached Images

Last edited by alek019; 13-12-2010 at 10:28 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules