|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Zato sto si tako odlucio i zato sto si na kraju uspeo. Puko placanje skolarine nije to samo po sebi resilo... to hocemo da kazemo. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ne mogu da kazem da jeste ili da nije. U muzickoj produkciji se ne uci samo o kompresorima valjda? ![]() Ne znam zasto odmah uapdamo u neku "svadju". Ja sam mozda malo ostrije zvucao zato sto ne kontam odakle toliko komentara "e sad ce gomila klinaca i wannabe producenata da mlati nekom SAE diplomom"? Pa ono sto nam je oduvek ovde falilo je jedna ozbiljna skola. Svaka ozbiljna skola kosta, jbg. Naravno da samo kompletan idiot moze da misli da ce samo time sto ce taj papir odraditi postati najveci mega car i imati brdo posla i para. Berkli se recimo upisuje da bi se dobilo najbolje moguce znanje o muzici (pojavise od jazz-u) i nikako nije garancija da ces se ubijati od svirki i snimanja albuma sa najvecim facama. Moj jako dobar prijatelj je jedan od najbolji u svojoj klasi na jazz klaviru i jedva je nasao jedan sastav sa kojim ce MOZDA imati redovne svirke od kojih bi mogao da zivi. SAE bi kako ja shvatam stvari, trebao da bude vrh sto setice obrazovanja o muzickoj produkciji?
http://soundcloud.com/drasko-popovic http://www.youtube.com/user/madmuzzy84?feature=mhee Last edited by MUzzY; 29-08-2010 at 07:33 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ponavljam, to samo kompletnom idiotu moze da padne na pamet. Takodje placanje te skole ne garantuje da ces je i zavrsiti, zar ne? Ovo je ipak forum koji cine ljudi visokog intelekta, zato ne kontam zasto se uopste o takvim glupostima diskutuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#26 |
VIP Member
|
![]()
@MUzzY: Jednu stvar nisam napomenuo, a važna je - ljudima poput tebe, dakle onima koji su zaista zabrazdili u petljanje sa zvukom (makar on bio uobličen u muziku
![]() Pozdrav, Vasa P.S. Što se tiče "predavača" i "onih od kojih se krade znanje": ljudi koji dobro obavljaju svoj posao nisu nužno i dobri pedagozi/predavači. I obratno. P.P.S. (edit) Nema nikakve svađe, nešto si utripovao.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 29-08-2010 at 07:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Superoperater
|
![]()
A sta je sa FDUom ? Tamo se prilikom upisa na fax polaze gomila nekakvih ispita oko i u vezi tona (na smeru tonski snimatelj), dakle treba vam dosta predznanja da bi ste upisali fax. Neuporedivo je jevtinije, a verujem da je ok ono sto uce, jer ako je takav ostar kriterjum za upis...
Ove BK i ostale otimace para smatram lopinama, jer uzmu pare, malo te smaraju oko ispita, ali uglavnom pustaju da zavrsis, moze SVAKO da upise, makar bio gluv ko top ? Cemu to vodi ? Das pare, oni pricaju, ti naucis ili ne - zavisi koliko se sam potrudis da pohvatas i daju ti na kraju diplomu bez nekih preozbiljnih kriterjuma. Tonski majstor je po meni zanimanje sastavljeno iz vise segmenata, kao sto treba da poznaje muziku i teoriju muzike, treba da zna i elektroniku. Bar osnovno. Ima gomila tzv producenata, koji blage veze nemaju sa elektronikom, pa se drze nekih - reko mi drug - recepata sta je najbolje sa cime povezati i na koji nacin i sta koristiti. Tonski majstor se postaje vremenom, uceci vise stvari, a ne platis SAE i za 2 godine te nauce i elektroniku i teoriju muzike i sta sve ne...
![]() |
#28 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
I prilikom upisa S.A.E.-a postoji prijemni ispit, da se vidi sa kakvim predznanjem kandidati raspolazu, kako bi mogli da naprave grupe i prilagode program predavanja. Davanje "gomile" para, ne garantuje da ce polaznik poloziti godinu. Ako ne odradi sve prakticne vezbe, kojih je u ono vreme bilo 22 za godinu, gubi pravo da izadje na zavrsni ispit. Takodje nedovoljan broj bodova na zavrsnom ispitu - ponavljanje godine.
DaBear je u pravu, posla je malo i sama diploma ne znaci automatski i dobar posao, ali trude se uvek da prvih deset u klasi ubace negde i to su uglavnom dobre odskocne daske za dalju karijeru. Necu da se ponavljam, ali vredelo je svaki dinar i toplo preporucujem. ![]() P.S. Odavno vec nemam nista sa njima, da ne pomislite da je ovo placena propaganda...ha.ha |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Superoperater
|
![]()
Pa sta se tamo uci, tj jel postanes producent ili postanes tonski snimatelj ? Citajuci ove postove stekao sam utisak da je u pitanju ovo drugo ? Sta je zapravo producent uopste (zar to kod nas nije uobicajeno da bude "one man show" ?) Ne mislim na neku visokoskolsu elektroniku, ali svakako ne moze da bude elektro-laik neko ko radi sa uredjajima tog, tipa kako god se on zvao...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|