Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2012, 07:34 PM   #21
Student
Member

Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Skinuo sam stare drajvere i probao... isto se sve desava, prva slika je sa novim drajverima druga sa starim drajverima sa CD-a. Probao sam sa safe modovima, probao sa starom integrisanom karticom, sve po starom. Sada cu da se potrudim da nadjem neki laptop pa da vidim kako radi sa drugim kompom...Hvala!
Student is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2012, 12:28 AM   #22
mladjastojanovic
Member

Ne znam koliko ovo moze da se uzme za ozbiljno i koliko moze da ti pomogne ali sam cuo da presonus mnogo bolje radi sa apple,i da tada nema nikakih problema. Kao postoji neki zajednicki interes tih firmi,tako ja cuh
mladjastojanovic is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2012, 12:59 PM   #23
TheBraco
Member

TheBraco's Avatar

Ja sam npr instalirao 16.4.2. na desktop pc ( HP ) win 7 64 bit-a i to radi jako dobro.
No ako je laptop u pitanju mogao bi biti problem sa 6 pinskim i 4 pinskim firewire kabelom, po?to mislim da laptop ima 4 pinski ( barem moj Fujitsu ).
Nisam isprobao SL na njemu jer nisam nikad kupio taj kabel.
Sla?em se da Mac-ovi rade dobro i pouzdano no svakako to rade i pc-evi ali za puno manje novaca.
Attached Images

TheBraco is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2012, 08:54 AM   #24
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Slažem se da Mac-ovi rade dobro i pouzdano no svakako to rade i pc-evi ali za puno manje novaca
Niko te ne tera da kupiš najnoviji Mac. Drugar je danima isprobavao razne FW kartice i nije uspeo da osposobi 16.0.2 za firewire snimanje na Windowsu a da mu ne prekida posle 20tak minuta.

A onda je uzeo Mac iz 2004. (2GB RAMa, 2GHz proc) ub'o kabl i snimao satima.

Tako da, ne, PCjevi ne rade dobro i pouzdano za manje para uz Presonus.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2012, 12:00 AM   #25
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

...ili pogledaj u donji desni ugao s prednje strane mixete "ispod" master reglera...
...pi?e ne?to - "Phones"...
...to nekad 'oće dobro radi na slu?kama...
Jasno mi je da nisam konstruktivan u cilju resavanja ovog audio rebusa ali morao sam
Old 20-08-2012, 12:13 AM   #26
Sima Strahota
Member

Sima Strahota's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post

Druze to je isto ko da si reko nekome: " Zajebi tu Daciu iz 2004. Idi lepo kupi BMW 1998. godiste ."

PC jeste usran iz ugla drajvera, trajnosti, pouzdanosti, softverskih propusta u samom windows-u (ako se koristi windows) u odnosu na mac ali sve moze da radi ako je dobro uredjeno i sa dobrom 'higijenom'.

Samo treba da proba Bockyjeve predloge.

Kocenje kompa je razlog zbog koga ja odmah pomislim na procesor, sto ce reci, nije dovoljno jak, ili ga nesto drugo opterecuje ili je jednostavno hardverski podbacio.

HDD moze biti ogroman problem ako je pun ili losijeg kvaliteta pa je komunikacija izmedju njega i RAM memorije losija cime se izaziva 'trashing' odnosno blokada celog racunara ne 2-3 sekunde ili veci vremenski period.

Losa FireWire kartica ili neodgovarajuci konektor takodje mogu da onemoce i cetvorojezgarni procesor. Dzabe procesor racuna kad mu podaci ne stizu na vreme ili u odgovarajucem formatu.

O drajverima da ne govorim...

U krajnjoj liniji slazem se da mac bolje radi sa firewire karticama ali nije nemoguce koristiti ih na PC bez poteskoca.
Old 23-08-2012, 09:35 AM   #27
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

U konkretnom primeru - probao je 4 različite FW kartice, bio je tu i čuveni TI čipset, Windows XP sa i bez service packova, Windows 7, čitao presonusove forume vezano za to koje procese treba da gasi, reinstalirao jedno 5 puta windows i nije uspeo da napravi stabilnost prilikom snimanja.

Daleko od toga da sam Apple fanboy, ali ako vam je potrebno instant rešenje, eto, čisto da znate da će vam i takav Apple završiti posao. Sigurno je da postoji način da se PC osposobi, ali sve se zasniva na tome koliko slobodnog vremena i dobre volje imate. Ja lično, u datoj situaciji itekako cenim uštedu vremena koju dobijam na ovaj način.
Old 23-08-2012, 01:43 PM   #28
TheBraco
Member

TheBraco's Avatar

Quote:
Niko te ne tera da kupi? najnoviji Mac. Drugar je danima isprobavao razne FW kartice i nije uspeo da osposobi 16.0.2 za firewire snimanje na Windowsu a da mu ne prekida posle 20tak minuta.

Ja nisam isprobavao ni?ta. Kupio sam 16.4.2 i instalirao drivere na HP PC na kome je AMD Athlon? 64 X2 i 8GB ram te win 7 64 bit verzija. Nemam nikakvih problema ( osobito sada kad mogu koristiti SL za efekte ).
To je računalo koje radi 2 godine i koristim ga samo za glazbu. Prije neki dan sam skinuo novi Universal control sa Presonus weba i instalacijom istog instalirao sam i novi firmware na sam mikser i dalje sve radi kako treba.
Sada ću obzirom da je krenula rasprava u ovom smijeru kupiti gore spomenuti kabel i instalirati universal control na laptop na kome je pentium dual core ( neki ) i 4 gb rama i win xp pro,pa javim ima li problema.
TheBraco is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2012, 02:13 PM   #29
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ako ima razlike, (mada bih rekao da je softver identičan) drugar sa problemom ima 16.0.2

Kada kažem problem, on se odnosi na 16-tokanalno višečasovno snimanje preko firewirea.

Last edited by wladymeer; 23-08-2012 at 02:19 PM.
Old 23-08-2012, 03:04 PM   #30
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Kada kažem problem, on se odnosi na 16-tokanalno višečasovno snimanje preko firewirea.

Nikad se ne snima "višečasovno" - u jednom komadu! Uvek će imati svako problem...!

Kada se višekanalno snima koncert ili slično, mora se praviti pauza!
Dakle kratko, među pesmama - "Stop" pa "save" pa nastaviš da snimaš...

Neki predlažu čak i nov projekat, ali iz ličnog iskustva je dovoljan isti projekat sa pauziranjem
na svakih do sat - sat i deset max...

Ne pričam na pamet ovo, radim i sam ovakvo snimanje i "opekoh se" jednom...
No sreća za Zvonka Bogdana, ustvari za mene najviše, spasih kanale nekako...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules