Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2010, 10:35 PM   #21
drzox
Member

Smile Re: Gadjajte

Quote:
Originally Posted by google View Post
Ako sam dobro razumeo, niko nista nije svirao (poslagao si za jedan dan lupove), niko nista nije producirao (opalio si neki preset), oko vokala se puno ne umara, (odpeva se sa sat vremena, pa sta bude), da li negde nesto smeta, nebitno. I onda ide pitanje:To zvuci kao da je neko poslagao semplove za manje od 2.5 sata, a pevao oko 25 minuta i na sta je opalio neki preset na master sini- to je hohstapleraj a ne kvalitet.

Srecom reklamiranje komercijalnih projekata na rumskom je besplatno.

Dobri moj Google mislim da nisi dobro razumio,ali si i od samog pocetka napao,naravno ne zamjeram ti,trazio sam misljenja kompetentih ljudi a TI se ocito smatras kompententim i vjerovacu ti na rijec,ali nakon ovoliko paljbe daj mi link da ja poslasam nesto tvoje sto ti smatras da je dobro .
Dalje ja sam za autorski rad i studio dobio 600eura za pjesmu Andjeo i taman toliko sam i vremena portosio,karikirao sam da je to 10 sati,bilo je tu nekih 30-taK i tako ti to dodje na nekih
10 eura po satu sto ja mogu zaraditi i svirajuci i drzeci privatne casove iz informatike,dakle mizerija.(300 muzika i tekst +300 studijo)
DA si malo bolje procitao vidio bi da sam koristio royality free multitrack pjesme za Staricu ,dakle ljudi su svirali pjesmu ,dali kod mene u studiju ili negdje drugo ,svejedno je ,ja sam to samo malo poslozio po mojoj haermoniji.Evo ti link orginalne pjesme http://soundcloud.com/drzox/smart
Ja bolje nego sto je ovo(a mislim da puno razlike u produkciji izmedju orginala i Starice nema) nikad nebi mogao niti znam ikoga u blizoj i daljoj okolini exYu da moze odsvirati i napraviti nesto ovako,a ako ti smatras da i ovo nije dobro ,e j...ji ga onda ,
Na slican nacin uradjena je i Andjeo samo ne mogu da nadjem orginal.
Old 05-05-2010, 11:07 PM   #22
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Gadjajte

* obrisan post - rekao sam nešto za šta nije ni vrijeme ni mjesto

Last edited by balthazaar; 05-05-2010 at 11:10 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 07:18 AM   #23
google
Banned

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
ali si i od samog pocetka napao
Odakle ti ideja da sam te "napao", napisao sam iskreno sta sam cuo. Sam si rekao da si poslagao semplve za par sati i vokal za sat + preset od masteru. To nije produkcija, vec nacin da se zaradi. Slozio sam se sa tvojim misljenjem da pesma spada u 70% produkcije.

I dao sam glup savet: da se za to vreme koje si utrosio ne moze uraditi nista ozbiljno, bar ne na taj nacin.

Quote:
dakle ljudi su svirali pjesmu ,dali kod mene u studiju ili negdje drugo ,svejedno je
Nije, ali ne vredi da te ubedjujem. Ja mislim da bi bilo bolje da je ta pesma odsvirana, makar puno losije i snimljena sa gorom opremom od sepla. Zvucalo bi ubedljivije i lepse, a i to bi bila tvoja produkcija o kojoj bi se se daleko povoljnije izrazio.

Probaj da se sve odsvira i izproducira, bice bolje, mnogo bolje. Ako radis za novac, onda bolje seplovi, ako hoces da uradis nesto ozbiljnije, mora da se svira (jer ce onda zvucati kao pesma), ovako zvuci kao lose poslagani semplovi sa jednim presetom na master sini.

Quote:
Ja bolje nego sto je ovo(a mislim da puno razlike u produkciji izmedju orginala i Starice nema) nikad nebi mogao niti znam ikoga u blizoj i daljoj okolini exYu da moze odsvirati i napraviti nesto ovako,a ako ti smatras da i ovo nije dobro ,e j...ji ga onda ,
To sto je nekgde neko odsvirao neku svoju pesmu, nema veze sa tvojom produkcijom, jer je njihova produkcija, a ne tvoja. Pretpostavljam da te ne vredi ubedjivati ni u to? Ti si samo poslagao te semplove. Ja mislim da si te semplove lose poslagao, posto se bas i ne uklapaju najbolje. Semplovi za Andjela mogu da prodju, a na drugoj ne mogu.

Mozda bi bili bolje da sam delio neke komplimente, ali sam ti dao komentar za koji mislim da ce ti koristiti.

Last edited by google; 06-05-2010 at 07:50 AM.
google is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 07:43 AM   #24
google
Banned

Quote:
trazio sam misljenja kompetentih ljudi
Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
sta da kazem..?

To su odprilke mogucnosti / rezultati kad se sastavljaju pesme od gotovih parcica - za kratko vreme!
Moze to i bolje, mnogo bolje, ali treba da se ulozi vreme....

navali !
To je jasno svima i kompetentnim i onim koji to nisu (kao npr. ja).
Old 06-05-2010, 08:19 AM   #25
drzox
Member

Quote:
To sto je nekgde neko odsvirao neku svoju pesmu, nema veze sa tvojom produkcijom, jer je njihova produkcija, a ne tvoja. Pretpostavljam da te ne vredi ubedjivati ni u to? Ti si samo poslagao te semplove. Ja mislim da si te semplove lose poslagao, posto se bas i ne uklapaju najbolje. Semplovi za Andjela mogu da prodju, a na drugoj ne mogu.

Mozda bi bili bolje da sam delio neke komplimente, ali sam ti dao komentar za koji mislim da ce ti koristiti.
Ma kakvi lazni komplimenti,veoma mi je vazna iskrenost i zahvaljujem na dobronamjernim savjetima,samo jos jedno pitanje,
dali ti cujes razliku izmedju orginala http://soundcloud.com/drzox/smart
i starice http://soundcloud.com/drzox/starica ,jer ja je iskreno ne cujem(mozda sam subjektivan),ali kad kazem razlika onda mislim na recimo ,kupio si Cd od nekog benda koji je snimio sve u istom studiju i istoj opremi i mastering u istog covjeka i ti sad slusas zvuk ,a ne pjesme konkretno, to me vise interesuje nego da li je aranzman dobar ill ne.
Old 06-05-2010, 08:55 AM   #26
google
Banned

Quote:
dali ti cujes razliku izmedju orginala http://soundcloud.com/drzox/smarti starice http://soundcloud.com/drzox/starica ,jer ja je iskreno ne cujem
Quote:
to me vise interesuje nego da li je aranzman dobar ill ne.
Glavna preuslov za dobru produkciju je dobar, nepretrpan aranzman. Od toga kolioko je pametno napisan aranzman zavisi koliko ce se sve dobro cuti i "raditi" jedno sa drugim. Ono sto odgovara jednoj pesmi ne mora da odgovara drugoj.

Nemoj vijati "produkciju", vec pesmu, aranzman, izvodjenje, i na kraju snimak, pa tek onda produkciju. Ako je sve makar solidno od toga sto sam pobrojao, SIGURNO ce zvucati, makar bila skromna oprema i solidni sviraci.

Ako toga nema, ne valja.

Bolje zvuci solidno odsvirano i snimljeno, nego "vrhunski semplovi". Vrhunski semplovi lice na Majkla Dzeksona, koliko je on bio lep onako iseckan, toliko je lepa i tvoja pesma.

Quote:
dali ti cujes razliku izmedju orginala http://soundcloud.com/drzox/smarti starice http://soundcloud.com/drzox/starica ,jer ja je iskreno ne cujem
Ti pitas da se cuje razlika izmedju identicnih semplova? Original je bez vokala, sa pozadinskim instrumentima koji sviraju neke duge tonove, neka harmonika i sl. To lepo zvuci samo, bez vokala. Ako obratis paznju cuces da je original KOMPLETAN NEMA vise mesta, SAV prostor su popunili i zvuci ok.

Kad dodas vokal, to je VISAK, nisu ostavili PROSTOR, razumes li? Nema mesta u miksu i za vokal. A kad ga stavis, pocinje guzzva, ono sto je na originalu dobro zvucalo, sad smeta, kontas?

Last edited by google; 06-05-2010 at 09:04 AM.
Old 07-05-2010, 12:54 PM   #27
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Bolje zvuci solidno odsvirano i snimljeno, nego "vrhunski semplovi". Vrhunski semplovi lice na Majkla Dzeksona, koliko je on bio lep onako iseckan, toliko je lepa i tvoja pesma.
daj malo razlike tu, jer to nije isto nikako! Semplovi se sviraju!!! A lupovi su tuđi...a, đe uze Majkla D?eksona za zako smje?no poređenje...pod 1 - on nije uop?te bio isjeckan - već je imao samo jednu plastičnu operaciju - nosa! A ostalo je sasvim drugi vid medicinsih zahvata , a to je ubrizgavanje hormona...eto i tu se vidi koliko bilo ?ta kapira? i koliko ti je dobra predstava stvari..uz to ?to je Majkl D?ekson neponovljivi gospodar popularne muzike, a zamisli - nema ni jednu klasičnu bendovsku pjesmu...vjerovatno Quincy Jones i ekipa nisu imali tebe da im objasni? značaj korićenja "?ivih" instrumenata , pa se ne bi zajebavali sa raznim sintisajzerima , ritam ma?inama i čudima...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 01:08 PM   #28
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
daj malo razlike tu, jer to nije isto nikako! Semplovi se sviraju!!! A lupovi su tuđi...
A i od lupova se mogu napraviti cuda ak ih se zlouporabi
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2010, 07:01 PM   #29
google
Banned

Quote:
već je imao samo jednu plastičnu operaciju - nosa!
Mozda nije imao ni tu jednu?
Quote:
uz to ?to je Majkl D?ekson neponovljivi gospodar popularne muzike, a zamisli - nema ni jednu klasičnu bendovsku pjesmu...
Pa sta?
Quote:
vjerovatno Quincy Jones i ekipa nisu imali tebe da im objasni? značaj korićenja "?ivih" instrumenata , pa se ne bi zajebavali sa raznim sintisajzerima , ritam ma?inama i čudima...
Ali zato imaju tebe, da ih podrzis.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules