|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
od 80 do 100 bpm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Pretposljednja je bila aran?irana na 52, a posljednja na 160.
A ?ta je su?tina ovog pitanja? ![]() Jel' to za midiste ili ?ta? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
ako me sećanje dobro služi na ovim bitovima što sam ih stavio za kritiku bpm ide od 57 do 122 bmp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
beats mer pinute
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
dosta brzina bita zavisi i od rasporeda kick-a i snare-a, od ritma koji se napravi, npr. na 105 bpm-a mozes da napravis super brzi hit, ali isto moze i da ide sporije... sto kaze mrzovoljno oko za dirty south, postoji i to sa hatovima sto tako mali bpm ubrza (bar da takav trip)... otrpilike, ono sto sam primetio kad su moji neki bitovi isli na mix i master, dosta zavisi i od toga kako inzenjer napuca kick, ako je masniji zna i on da doda efekat da je pesma sporija, dok laganiji kick mu daje lakocu i tu leprsavost, 'bem li ga... ili se tripujem !?
pozdrav za sve, ovo je moja prva poruka na forumu, vidim da ima lepih i korisnih stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ajd da to malo raspetljamo...
BPM=beats per minute - oznacava puls (ne ritam), ritam ide preko tog pulsa Gornja (prva) brojka u mjeri oznacava koliko ce tih pulseva biti u taktu. Postoje neka pravila u tradicionalnoj glazbi koja doba (puls) je naglasena a koja ne. Npr: 4/4: 1 doba- naglasena, 2-nenaglasena, 3 - naglasena (manje od prve), 4 - nenaglasena 2/4: 1 - naglasena, 2 - nenaglasena 3/4: 1 - naglasena, 2 i 3 - nenaglasena To vam je slucaj zasto metronomi u sekvenecerima najcesce kucaju prvu dobu drukcijim tonom - zato sto je prva uvijek naglasena. Poanta mjere i pulsa je sto je naglaseno a sto ne, a ne koliko je ritam ispod pulsa nacickan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
dobro, ti si profesionalac, ja ovo radim iz hobija... hvala za edukaciju, znacice... samo sam eto hteo da svoje misljenje (ne mora biti i znanje) podelim, i mozda proverim zivim li u zabludi....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Ma nisam htio sad solit pamet...samo sam napomenuo u cemu je stvar, mozda ce sad biti jasnije sto je bpm i cemu sluzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
da pojasnim (ne da solim pamet) prebacivanje kvantizacije sa 16 na 32 "dobijate" brzi tj dupli tempo na 64 x4 brzi ,dosta jazzy dnb-a tipa good looking records-a koristi ovu varijantu , timbaland kad se pojavio 98/00 period ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Harrison na kojem je miksan Thriller | Shot | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 10-12-2009 02:53 PM |
shta radite kada.. Moan zone :) | HeatMan | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 45 | 02-07-2009 05:49 AM |
Na kom sample rate-u radite? | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 63 | 29-12-2007 03:26 PM |
Koje pluginove najcesce koristite? | FrankoPanko | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 02-12-2005 02:34 PM |
Kako Vi to radite? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 11-02-2005 08:54 PM |