Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-01-2010, 05:26 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: iPhone- utisci posle godinu dana

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
evo kako majstori rade hip hop beats na iPhone-u

vec ovako zvuci bolje nego bilo koji HipHop kod nas (uradjen sa "mega konvertorima/ Cubasovima / Logicima / preampovima / itd"..

Vec vidim stotine klinaca u Americi po ulicama i stepenicama koji rade beats i PESME na ovome !! Sve je u IDEJI ...i BRZO je zabeleziti !!

http://www.youtube.com/watch?v=Euseg...eature=related
nisi upucen preterano u hip hop kod nas ochigledno

http://www.youtube.com/watch?v=qulKz6cGu3w

http://www.youtube.com/watch?v=Zc_3p0KGcGo

da ne pricham o hrvatima (pogotovo koolade-u) koliko su ludi

http://www.youtube.com/watch?v=pbWunv1GBxg

i evo josh jedna stvar koju je radio koolade.. nadam se da necesh vishe da nam pljujesh po muzici

http://www.youtube.com/watch?v=zdHZJIpif6c
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2010, 08:39 PM   #22
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
Ljudi..Pogledajte ovo OBAVEZNO .. Najneverovatnija i najoriginalnija aplikacija IKAD ..

http://www.youtube.com/watch?v=-QxN1u7KWDM

ovo ce pokrenuti revoluciju..sigurno

Jel ima nesto slicno ovome za windows?
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2010, 09:18 PM   #23
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Ovo je vrh

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2010, 09:23 PM   #24
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Meni se od windowsa na mobilnom dize kosa na glavi, sa sve onom olovcicom i sitnim dugmicima, podmenijima u stilu windows 95 i ''punjenjem'' memorije i sl glupostima... i povrh svega, os ne podrzava vise od 65.000 boja?!?!?! ikonice su mu kao na win95...jos veci kretenizam od Windowsa za pc... a Nokia 900... pa ja tu ne vidim nista revlucionarno... ruzna je, debela, nedovrsena softverski i poluupotrebljiva jer nema softvera i koliko vidim nesto se ne lome ni da ga naprave... symbian je prvi os koji postoji vec 10 godina pa nemas u nokia app store ni 2000 aplikacija za njega, mogu samo da zamislim kako ce to ici sa Maemom
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 12:21 AM   #25
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Ok, znam da je tema iPhone, međutim, s obzirom da je u biti njegovog "pojavljivanja" na Rumskom činjenica da muzička produkcija vi?e nije samo deo desktop i lap-top gabarita, već i onih nekoliko puta manjih (lak?ih, tanjih), ja bih se, ipak, pre opredelio za net-book umesto Apple-ovog čeda.
Istina je da eeePc, recimo, ne mo?e stati u d?ep, ali iPhone nema 200 i kusur GB za skladi?tenje semplova, a osim toga na YouTube-u mo?ete videti da pojedini na dotičnom bez većih problema rade u Ableton Live-u i Propellerhead Reason-u.
Da se razumemo, to jesu dve različite klase uređaja, od kojih, uostalom, jedan slu?i i kao telefon, a drugi ne, ali po?to je ovde, pre svega, reč o sprezi minijaturizacije i produkcije zvuka, pitam se za?to je net-book čak 100 evra jeftiniji od iPhone-a, a nudi gotovo neprimetnu razradu pojedinih projekata koje smo započeli u matičnom DAW-u? Ili će pre biti da taj proces ide u obratnom smeru, svejedno...
Ima tu (iPh), čini mi se, prilično skupe ?minke na lageru razmi?ljanja o tome koliko bi trebalo da ko?ta!

Last edited by Igor; 24-01-2010 at 12:47 AM.
Igor is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 01:51 PM   #26
iatros
Member

Imao sam dosad Iphone 2g, Blackberry 8310, Blackberry Storm i trenutno Blackberry BOLD 9700! Iphone je daleko najljepsa igracka! Need4Speed odlicno radi na njemu! NAJVECA prednost na drugima je pinch zoom i Safari browser!!! Medjutim svi ti touchscreen smartphones su polu-mobilni. Ako se zaista koristi WLAN, GPS ili gleda video itd., znaci sve ono sto je zabavno ;-), poslije dva sata vec se mora i ukljuciti na punjenje baterije!

Ista je prica i sa drugim touchscreen smartphones, kao naprimer Blackberry Storm, koji ima zanimljiv koncept: Posjeduje touchscreen ali da bih naprimer pokrenuo app, tipkao broj telefona, aktivirao link, mora se pritisnuti(=utisnuti mehanicki) citav ekran. Kod nadslijednika Storm 2 to vise nije mehanicki vec je elektronski na bazi piezzo-elektronike!
Sto se tice Blackberry, katastrofalan browser, nema pinch zoom, manje aplikacije ali je zato kralj za email (Push email za skoro svim accounts) i quasi-standard za business!

Druga stvar je, sto su te aplikacije poprilicno skupe ako ih legalno (bez jailbreak-a) nabavljate! Garmin Western Europe oko 70?! Sve dobre aplikacije su i skupe! To sve se dodaje na cjenu sprave!

Evo jedna zanimljiva stvar za offtopic: Slucajno sam sreo nedavno Borisa Nemsica (trenutko generalni direktor vimpelcom-a u rusiji, osnivac VIP-a u Hrvatskoj, dugogodisnji generlani direktor Austrijskog Telekoma i elektroinzinjer po zanimanju ) i pitao ga koji mobilni koristi: Blackberry Bold 9000 i 9700! Obama takodjer koristi Blackberry !
iatros is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 02:34 PM   #27
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
Obama takodjer koristi Blackberry !
Mislim da je ovo presudno
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 03:22 PM   #28
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ja zato "najvise obozavam" Nemman i Telefunken micove, jer je Hitler svoje govore drzao na njima Takodje volim i iPhone jer ga ima i Britney Spears!

Salu na stranu, Blackberry je jako dobar telefon u kategoriji telefona od pre 3 godine... Storm je kretenizam nevidjenih razmera. Ako si ga koristio, znas verovatno i da nema WIFI?!?!? )))) Sto je u najmanju ruku smesno I taj skrbavi ekran...

A bold 9000 je vrhunski telefon, odlicne izrade, performanski, jedino malo vecih gabarita... ali odlican! Dok mi je 9700 znatno losiji... izrada losija, manji ekran, nista drasticno se nije promenilo, a po pravilu bi trebalo da kida jer im je to prvi model...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 03:56 PM   #29
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Ja zato "najvise obozavam" Nemman i Telefunken micove, jer je Hitler svoje govore drzao na njima Takodje volim i iPhone jer ga ima i Britney Spears!

Salu na stranu, Blackberry je jako dobar telefon u kategoriji telefona od pre 3 godine... Storm je kretenizam nevidjenih razmera. Ako si ga koristio, znas verovatno i da nema WIFI?!?!? )))) Sto je u najmanju ruku smesno I taj skrbavi ekran...

A bold 9000 je vrhunski telefon, odlicne izrade, performanski, jedino malo vecih gabarita... ali odlican! Dok mi je 9700 znatno losiji... izrada losija, manji ekran, nista drasticno se nije promenilo, a po pravilu bi trebalo da kida jer im je to prvi model...
Offtopic sa Obamom je malo da se nasmijemo . Imam jos jedan: U2 su presli sa Iphone-a na Blackberry !

Sad ozbiljno! Tacno sta si rekao za Blackberry Storm! Zato sam ga i prodao, nezreo! Ovaj naslijednik Storm 2 posjeduje i WIFI i bolji mu je ekran, nije vise jedno veliko dugme! A za Bold 9000 si takodje upravu, samo sto je vec malo zastario! Bold 9700 nije tako dobro izradjen kao 9000 ali je po perfomance-u, zajedno sa Storm 2, top model od Blackberry-a!
Odlican je za messaging, nije multimedia device! Browser kod Blackberry-a je daleko losiji od Iphone-og, koji je najbolji, koji sam koristio, ali za BB postoji i Opera Mini Browser ili Bolt! Blackberry nije tako fancy kao Iphone jer je u sustini zamisljen kao business device koji je sinhronizovan sa MS Exchange-om, mogu se staviti na njega policies, sigurnost itd. itd.! To ga cini prvim izborom u domenu business-a!

Kad sam imao Iphone, bilo mi je sve jako zanimljivo, sve izgleda ljepo itd., stalno se "igras" snjim! I stalno gledas na bateriju jer jako kratko drzi! Na kraju skontas da vise potrosis vremena oko samog Iphone-a nego sto ti pomogne da uradis nesto brze ili bolje! Zato sam se vratio na spravu koja mi u sustini omogucava sve kao i iphone ali ne tjera toliko da se zabavljas oko same sprave! Dodatno je kod Bold 9700 baterija daleko bolja i mozes sam da je mjenjas itd.! I daleko su izdrzljivi! Moj stari 8310 imam jos i danas i sve radi na njemu: GPS Navigacija, Msn, Opera Mini browser, E-mail push i raznorazne apps! Zanima me kakav ce biti sljedece Iphone, najvazniji bih mi bilo da baterija duze drzi!

Na kraju, sve su to igracke
iatros is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2010, 04:43 PM   #30
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ja ne znam o cemu pricate to oko baterije??
Ja ga koristim po ceo dam, surfam, mailovi, odgledam bar sat videa, igram se sve vreme dok se vozim po podzemnoj (sat,minimum preko dana)..i nikad nije "iscurela" baterija..(?)
Danas sam morao da korsitim Blackberry (zaboravio iPhone u studiju!) i sve vreme sam se nervirao kako je pipav, mala.. sitna dugmenceta, promasujem slova i SVE vreme me vuce da pritiskam po scren-u!! (a ono neradi !!) he he ..
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules