Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-12-2009, 11:45 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Antress vs UAD

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Pod 1. Mozete do prekosutra ovako. Ja predlazem blind test pa da vidimo jednom za svagda sta je bolje i ko ima kakve ushi. Ishod znam i pre tih testova. A takav test je potreban ovde na forumu, da ljudi malo "odrastu"...
Pod 2. UAD su ljudi kupili i naravno da se nece priznati kako ovi free plugovi rade isto ili u maaaaalim razlikama od spomenute dsp karte. To je jasno kao dan.
EDIT: i nije to greh naravno. Moze placebo biti toliko jak da izvuche najbolje iz choveka.
upravo.. ja mislim da sam jedan od retkih koji ce reci ovo shto cu reci, iako sam uzeo uad2 quad omni paket (koji znate koliko koshta)

t racks mi radi bolje od uada. fairchild pogotovo.

ALI i jedno ogromno ALI.. t racks ubija procesor, i nije potreban za sve..

dosta stvari u miksu reshim sa par sekundi tvikovanja sonnoxovog kompresora.

jer opet se vracamo na staru temu. izvor je najbitniji.. nema shta nisam stavljao na bass (blade tetrastandard od 550 eura i squier j standard) i jednostavno nije radilo.. ne vredi ni da pochnem da pricham shta sam radio.. dok lepo nisam sebi uzeo musicman stingray5 (nekih 1800 eura) kog prvo sviram sa lakocom, drugo suv di signal ne dovoljno dobro. na njega stavim pulteca i fairchilda (uadove) i zavrshim posao. a uada sam uzeo iz potpuno drugih razloga..

i ovde mi na trenutke antares zazvuchi hmm.. drugachije? ali nije tolika razlika da bih sad samo njih koristio..

jan reche da su se dosta priblizili uadu. ne treba to tako gledati, to je modeling po spravama koji su studijski standard (slobodno mogu reci i studijska perverzija) kojima se mozda uad nije dovoljno priblizio.

kada imash dobar tiganj, palachinke ce ti biti dobre uvek nije bitno da li je centropromov zejtin ili neki drugi.. ako imash dobar izvorni snimak, finalni produkt ce biti uvek dobar, nebitno da li su ursovi, uadovi ili antaresovi plugovi..

ja bar tako vidim stvari..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2009, 12:11 AM   #22
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
to je modeling po spravama koji su studijski standard (slobodno mogu reci i studijska perverzija) kojima se mozda uad nije dovoljno priblizio.
ovo bi naglasio i kao najvecu istinu
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2009, 12:18 AM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
ovo bi naglasio i kao najvecu istinu

Slazem se, ja samo ocu da kazem da sad ima brda i free vst-ova kojima moze da se zavrsi posao
Jan is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2009, 12:45 AM   #24
akordeonista
Senior Member

Meni ovi Antress-ovi prave neki problem sa Nuendom 3.
Kad ih ukljucim posle izvesnog vremena Nuendo blokira i mora da se resetuje a samim tim i projekat se gubi ako nije sacuvan pre toga! Da li se ovaj problem jos nekom javlja ili je to samo kod mene na masini?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2010, 07:37 PM   #25
google
Banned

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Pod 1. Mozete do prekosutra ovako. Ja predlazem blind test pa da vidimo jednom za svagda sta je bolje i ko ima kakve ushi. Ishod znam i pre tih testova. A takav test je potreban ovde na forumu, da ljudi malo "odrastu"...
Pod 2. UAD su ljudi kupili i naravno da se nece priznati kako ovi free plugovi rade isto ili u maaaaalim razlikama od spomenute dsp karte. To je jasno kao dan.
EDIT: i nije to greh naravno. Moze placebo biti toliko jak da izvuche najbolje iz choveka.
Ja sam kupio UAD posto je izasao Waves SSL. Slusao sam kako radi i odmah se odlucio da ga kupim.

Nema sta da priznajem ili ne, da je tako kao sto mislis, ja bih prodao UAD i radio sa "besplatnim" efektima, bar UAD nije tesko prodati. Imam cak i jedno mesto viska na nalogu, koje bi mogao prodati, a necu, mozda ce mi trebati.

Jedino sto sam pogresio je to sto UAD nisam uzeo cim sam poceo raditi.

Mogu ti reci i da TC, koji je dosta skuplji, sudeci po onome sto sam slusao kod prijatelja, isto vredi svaku paru. A Duende ima sigurno najbolji eq, i isplati se kupiti samo zbog eq.

R verb mise ne svidje, ali cuo sam samo par semplova sa bubnja, nisam imao prilike da isprobam, a vrlo rado bih probao.
google is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules