Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-10-2009, 01:36 PM   #21
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Digidesign - Akcija!!!

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Pa ne, nije to onda znanje, to je onda Zvanje! Kartica mora da se zove tako i tako da bi bilo tako i tako, a ne ovako!
kejkz, definitivno treba da napises dekalog sabranih Zen parabola koje vode u prosvetljenje po pitanju audio opreme i znanja o istom
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 01:40 PM   #22
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Ja mislio da su dobri oni prducenti koji ne koriste kompresore. Mora da me je neko slagao.
Hehe, ova ti je dobra Ja jo? uvek razmi?ljam o tome. I ne uspevam da nađem odgovor, naravno

Pozdrav,

Vasa
Old 14-10-2009, 02:55 PM   #23
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
kejkz, definitivno treba da napises dekalog sabranih Zen parabola koje vode u prosvetljenje po pitanju audio opreme i znanja o istom
E pa to bi bio prevelik posao, ne bi sve stalo ni u jednu podeblju knjigu, cirka 1500 strana, klasican format, onaj fakultetski... debele korice jedino moguce, mora se kupiti, profesor obara za kopije.

Ali se moze svesti na 9 Sonickih Zapovesti:

1. Snimaj sto jace, lakse srce skace
2. Miksaj sto jace, mace kokodace
3. Masteruj dok miksas, sve lampice i limitere popali bez i da rade sta, bolje je. Veruj mi
4. Nemoj da kompresujes, ali ako vec kompresujes, kompresuj sve, bez respekta
5. Kompresuj, iako ne znas ni sta je kompresija, pa nek ide i u digitalno crveno, jebes to, rekao mi je drugar da je tako bolje, a i ja bolje cujem tako (video svojim ocima, bolje da nisam cuo)
6. Digitalno crveno je tvoj prijatelj, tamo "napolju" sve probija, mp3 je ionako sranje, moze i kod mene da probija, nisam ja najgori. A i ako probija jedno tri decibela, nema veze, tu je moj drugar iz Zapovesti 3... a sta je to dinamika?
7. Kada koristis eq, nije bitno da kanal bolje legne u pesmu, nego da se bolje cuje... pa da, najbitnije je da se dobro cuje na mojim zvucnicima, ostali su ionako sranje
8. Miksaj samo solo kanale, tako je bolje, bolje se cuje
9. Prostorne efekte koristi samo ako moras, a i nemoj, posto su svi sranje, sem onog... kako se zove... lexmarka, da
10. Miksdaun je bolji na boljoj karti, jer bolje cujem da sam lose uradio miks

eto vidis, a ovo je tek samo osnovnih 10... 9... Svetih pravila rada na digitalnim audio sistemima, bre...A tek sam dotakao vr' brega ledenoga
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 03:10 PM   #24
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
7. Kada koristis eq, nije bitno da kanal bolje legne u pesmu, nego da se bolje cuje... pa da, najbitnije je da se dobro cuje na mojim zvucnicima, ostali su ionako sranje
Jea...!!!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 04:45 PM   #25
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
a sta je to dinamika?
Evo ja znam ?ta je dinamika. Naučio sam 1991. Miksao sam jednu pesmu nekom liku koji je tra?io da miks ima veliku dinamiku. I lik ode u kafić, a ja da ga zovem kad uradim. I potrajalo par sati, i uradio onako jedan transparentan i trazijentan miks (koliko je to moglo na D&R 8000 i TASCAM 1" 16-tracku). Sve ono - detalji, super, ponosan, odem u kafanu, zovnem lika da čuje i... ima li smisla da pričam dalje?

Naravno da je rekao da je to ku..c dinamika i da treba "ono sine - da bude dinamično, da me roka non-stop, kapira??"

Jbg,

Vasa
Old 14-10-2009, 05:45 PM   #26
quake
Banned

Quote:
Pa ne, nije to onda znanje, to je onda Zvanje! Kartica mora da se zove tako i tako da bi bilo tako i tako, a ne ovako!
...rece cika Kejkz naprzenoj decici....
quake is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 05:53 PM   #27
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Gde s' to čuo?

Pozdrav,

Vasa
Cuo sam ja to vise puta....i bas htedoh da Charles Dye-u posaljem jedno protestno pismo i zatrazim da vise ne unistava snimke .
quake is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 06:43 PM   #28
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Quote:
E pa to bi bio prevelik posao, ne bi sve stalo ni u jednu podeblju knjigu, cirka 1500 strana, klasican format, onaj fakultetski... debele korice jedino moguce, mora se kupiti, profesor obara za kopije.

Ali se moze svesti na 9 Sonickih Zapovesti:

1. Snimaj sto jace, lakse srce skace
2. Miksaj sto jace, mace kokodace
3. Masteruj dok miksas, sve lampice i limitere popali bez i da rade sta, bolje je. Veruj mi
4. Nemoj da kompresujes, ali ako vec kompresujes, kompresuj sve, bez respekta
5. Kompresuj, iako ne znas ni sta je kompresija, pa nek ide i u digitalno crveno, jebes to, rekao mi je drugar da je tako bolje, a i ja bolje cujem tako (video svojim ocima, bolje da nisam cuo)
6. Digitalno crveno je tvoj prijatelj, tamo "napolju" sve probija, mp3 je ionako sranje, moze i kod mene da probija, nisam ja najgori. A i ako probija jedno tri decibela, nema veze, tu je moj drugar iz Zapovesti 3... a sta je to dinamika?
8. Miksaj samo solo kanale, tako je bolje, bolje se cuje
9. Prostorne efekte koristi samo ako moras, a i nemoj, posto su svi sranje, sem onog... kako se zove... lexmarka, da
10. Miksdaun je bolji na boljoj karti, jer bolje cujem da sam lose uradio miks

eto vidis, a ovo je tek samo osnovnih 10... 9... Svetih pravila rada na digitalnim audio sistemima, bre...A tek sam dotakao vr' brega ledenoga

nisi me izneverio!!!
Old 14-10-2009, 08:20 PM   #29
kejkz
banned

hehe, pa jes, covek voli dinamiku

Nego, ajd, kad cemo da kupujemo ove pro toolse? Brze, bolje, dok se ne razgrabi, da nam srce razgali jedan HA DE sistem... ne znam samo gde bih to cudo trenutno drzao... morao bih stan da menjam...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2009, 08:39 PM   #30
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Ja imam mesta u stanu ali nemam vremena trenutno
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules