|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
ma ja sam to samo napisao kao primer za ove koji ka?u da remix nije "kreativan" i objasnio da za neku veću muzičku kreativnost u remixu treba ipak imati čistu akapelu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
kod remiksa je najvaznije da radi na podijumu !! Muzicka kreativnost ponekad moze da bude prepreka..(ali to to je problem koji uglavnom imaju mladji i neiskusniji remikseri).. Ljudi treba i da prepoznaju glavne elemente iz originala i konkretno u ovom (koketa) remiksu je MNOGO pomoglo to sto je refren ostao u istim harmonijama.
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
sve sto sam ja hteo da kazem je da je, bez obzira na raspolozivost materijala, sevdah imao dovoljno mesta da se UMETNICKI poigra sa pesmom. mi ovde, izvinite - greska, JA ovde nisam publika nego kriticar. i kod mene ne prolazi 'pali se masa'. ne kazem da je masa nebitna, daleko od toga, ali ako cemo da sagledamo nesto kao znalci, onda bi trebalo imati u vidu da je bootleg nula. bootleg moze da napravi svako ko ima, otprilike, acid ili sta ti ja znam. ok, kenjam i ja, ne moze svako, ali kapiram da je sevdah j.e.b.a.c. i kao takav mogao je mnogo bolje. sexy back cu da nakacim u nedelju (imam neka smaranja do nedelje) a tada cu, bogami, i koketu - cisto da dam to sto djape trazi - referentan argument. a sad me se okanite, bre, ljudi!
![]() e, bre! no hard feelings, ljudi. primetio sam da se mnogo ljutite ovde na forumu. nikog ja ne omalovazavam, niti pljujem. jednostavno, volim da vidim da ljudi daju SVE od sebe, i to je to. Last edited by Flamez; 09-10-2009 at 12:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() U 99% remiksa se ne trazi UMETNOST ! Nego da pesmu koja inace nije podobna za dance floor ili neki specificni dance floor - prilagodis sto bolje TRENUTNIM trendovima koji vladaju . Doza do koje moze da se tera "neka svoja umetnost" je MAX 10% - jer ako mnogo odstupa od trenutnih tokova, mainstream klubovi i DJ-i koji rade u njima nece pustati... Zaboravljas da je cela poenta pribliziti pesmu ljudima na podijumu !! Naterati ih da ostave pice / zensku / decka i pocnu da igraju !! Simple as that! A "znalci" (?) su tu nebitni !!! U mnogo slucajeva se pokazalo da ako se mnogo odstupi od originalnih akorda, na pr. pesma/remix IZGUBI mainstream appeal i onda - mrka kapa! Koliko puta sam bio prisutan kad A&R osoba slusa remiks i kaze: "it doesn't do anything for the song!! What's the point???" Nije dovoljno samo nakenjati se u fazonu " ja mislim ovako treba..." fora je postaviti se na istu talasnu duzinu DJ-a, A&R ljudi, Disko kuce i pre svega publike koja treba da slusa i odreaguje / oceni kako taj remix radi. Ima tu mnogo mnogo vise nego promeniti bubanj loop, staviti neke "zajebane" akorde i novi bas zvuk !!
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
evo, da se ispravim: rekao sam 'umetnicki' a mislio produkcijski. definitivno necu kvalitetno rmxovati stvar do nedelje, pa da kazem o cemu se radi. dve stvari mi se nisu svidele kod rmxa:
prvo, ostavio je originalan sint na akordima, a mogao je da ga preklopi novim, svetlijim zvukom. da prsti na sve strane kolko sija. nisam mislio da menja harmoniju, my bad u izrazavanju, sorry. drugo, prelazi zvuce kao da ih je izvadio iz nekog preseta. igra sa cut off filterom - ko da ga je prvi put uzeo u ruke. brejk pred refren je ko iz '93. bez trunke ritmicke kreativnosti, a glavni brejk, pred kraj stvari, stvarno nula, bez uvrede doticnom. i kad zvekne refren, zvekne odlicno, ali, stvarno, je mogao da nabije neku visoku one note saw + square liniju preko prvog snarea, da provibrira preko pith benda, da pokida receptore svih u klubu. brate, ne bih nista od ovoga pisao da mu nisam cuo ostale stvari. mislim da je mogao bolje, to je sve. razumem ja cemu sluzi rmx, razumem ja masu, pa i ja sam bio deo nje. i sad sam, naravno, u slobodno vreme ![]() i da, naravno, uopste ne kazem da rmx ne valja, samo da se razumemo ![]() Last edited by Flamez; 09-10-2009 at 01:00 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Btw. sta fali presetima?? ![]() ![]() ![]() ![]() Ishchekujem remix rvpoljeci se u stolici do nedelje ![]() ![]() Mislim da cemo remix dochekati 2012... Ne zameri, ovo sad nije nista lichno, vec je bukvalno 99% ljudi koji su govorili da mogu bolje utihnuli (na ovom forumu).... To je pravilo... Ajd ga ti opovrgni Last edited by silicon science; 09-10-2009 at 01:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Member
|
![]()
debeli, zakasneli edit:
izvini, sinko, ko si ti? jel citas ti moje postove, ili ih samo, onako, zvanicno, citiras. volis da se svadjas sta? nepismen si? mislim, gde je problem? zasto mislis da moram tebi da pravdam bilo koju svoju izjavu. reci koje sam napisao sam opravdao konkretnim idejama - svima na uvid. u cemu je problem? ovde, izgleda, samo ti ne kapiras o cemu pricam. jesi bas pglu ili sta? deckonja, zovi nekog druga da ti pojasni sta ti je nerazumljivo u mojim postovima, pa onda mozemo da komuniciramo. Quote:
a rmx cu da okacim, nadji udobnu foteljicu ![]() e, da; nista licno, naravno... Last edited by Flamez; 09-10-2009 at 07:47 PM. Reason: jer ladno ne verujem...:) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
super je što se ovaj topic polako pretvara u promociju gospodina Flamez-a ... još jednom apelujem da se vratite na temu problematike...i btw. Sevdah-ov rmx,kakav god da je pojedinačnim ukusima (ja ga lično ne bih puštaoa ali je najnoviji i dobar primer),u klubovima je HIT a to je najvažniji pokazatelj dobrog remiksa,njegova svrha tamo ima najviše smisla..pomeraju se guze,dupeta,bulje,kante,ćufte ili kako god želite da ih zovete...i to ženske da budem precizan,a iz mog iskustva žene imaju jako dobar osećaj za takve stvari..a sad nazad na glavnu temu,please !?
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 09-10-2009 at 01:52 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
evo da rezimiram u jednom postu sve pomenute načelne razloge za nepostojanje tradicije remixovanja kod nas pa da se nastavi rasprava na glavnu temu:
- kod nas je club kultura tek zazivela u zadnji par godina. Mislim, scena kao DJ-evi, velike zurke itd. Na takvim mestima se vrte remiksi itd. - Drugi faktor je to sto se kod nas nikada nisu prodavali singlovi - a remix je "vezan" za singl (vinil, CD, itd..) jedno vreme su ovde izdavali singlove i sa po 6-8 remiksa !!! - kada pričam o remixovanju kao o umetničkom činu za koji je nebitno postojanje motivacije u vidu određenog formata ili uređene industrije koja ima svoje potrebe, onda mislim da je problem što naši dji - od kojih se, prirodno, očekuje da se bave time - uglavnom do u poslednjih 4-5 godina nisu bili ni tehnički obučeni a čini mi se ni muzički kreativni da bi radili rmxe. - što se tiče ljudi koji nemaju dj iskustvo, ako pričamo o klupskim rmxima, njima uglavnom fali osećaj za to šta radi u klubu i kako da određenu traku prilagode klupskim uslovima - što se tiče remixa kao rada koji promoviše dja, remixi stranih pesama slabo znače domaćem dju a ako pričamo o rmxovanju domaće muzike, posebno ove starije, problem predstavlja i to što sam napomenuo u vezi s koketom, što u pgpu mnoge numere od pre 90ih nisu sačuvane po kanalima a i one koje jesu su, koliko mi je poznato, izgubljene tokom 90ih jer su sjebali ili presnimavali te stare trake, štajaznam šta su radili... doduše, relativno je mali broj numera stare domaće muzike koja se da remixovati u nekom elektronskom klupskom plesnom tripu a i ta muzika je uglavnom bila na jugotonu tako da mi se čini da svi ti razlozi imaju veze sa nerazvijenošću remixa kod nas... - posto je kod nas uglavnom prva varijanta klubova u kojima se pusta domaca muzika, tu mislim da nema mjesta za remix-e jer su ti ljudi navikli na "sharanje". te samim tim originalne verzije pjesama. primjer: malo rumba, malo sa sa, malo hiphop, malo dvojka, malo dance... znaci ludilo ritmova i tu uglavnom pjesme prolaze kakve jesu. izdvojio bih molitvu jer jebi ga prespora je (to je jedini rmx koji sam upratio da je isao...) vjerujem da ce kada malo presusi narodnjak ili kada se balkansko trziste ujedini (jer je stvarno vrijeme) i kada malo moderniji pravci dublje zagaze u ozbiljniju lovu tada ce se napraviti podloga te mislim da ce tad sasvim regularno biti da artisti/kuce izdvoje pare i za rmx... - uz ovo što sam napisao da dodam i da su naši dj uglavnom, barem što ja znam, loši cratediggeri i uglavnom su vezuju za muzički žanr koji vrte. loše je reći "fah idioti" ali, evo da to predstavim slikovito - siguran sam da recimo jedno 50% house i techno dja veruje da je "floyd" jedina domaća numera koja se da remixovati. (no disrespect za one koji su radili rmx te stvari) - slazem se sa tim shto je dabear rekao... da ima love u tome prvi bih radio remikse.. jeste da prezirem to, ali manje od narodnjaka.. - Mozda ce zvucati glupo i otrcano,ali da bi zazivela remix cultura kod nas prvo mora da se zazivi mix cultura (nisam razumeo skroz ali ima formu razloga pa da nabrojim ![]() Last edited by djape; 09-10-2009 at 02:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 Remix-a | Danny Lou | Promocija radova | 0 | 08-10-2009 08:39 AM |
electro remix | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 1 | 16-06-2008 05:54 PM |
Takmicenje za Remix | Max | Razno | 64 | 03-10-2006 09:34 PM |
Remix - Prica | ProkDu | Zoran Vračević - Vrač | 1 | 26-07-2006 09:41 AM |
Vuk Aleksic - Senke (remix) | kVu | Promocija radova | 8 | 03-10-2003 03:32 AM |