|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
da da
znaci preostaje mi jedino da skupljam pare za neki m box ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Cao HEPEK!
Da li bi mi otkrio tajnu kako si usnimavao gitre u pesmama Ocajna i To nismo mi i koje si mikrofone koristio ako si ih koristio? Da li si ih snimao suvo pa im u miksu dodavao efekte,i kako ih uopste tretiras u miksu? Bas me zanima na kojoj opremi si radio? Hvala Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MAO
|
![]()
a što bi uopšte morao da radiš sa PT??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() 1.Gitare: Gibson Les Paul i Ibanez s seria custom made. 2. Pojacalo mali neki fender ali sam koristio neko gitarsko lampasko predpojacalo koje je neke lijeve marke..(distorzije boss ds1 i na ovom predpojacalu imam njegovu distorziju koja je odlicna) 3. Mikrofon shure 57 koji je direktno isao u zvucnu kartu m-audio fast track. I naravno sve sam snimao bez efekata, znaci suho, poslije sam dodavao efekte reverb dilej eq i kompresor. To bi bilo odprilike to, ako te jos sta zanima pucaj ![]() Pozz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Evo konačno jed(i)nog suvislog odgovora na pitanje "čemu PT?" ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Zato sto je Pro Tools jedno, a sve ostalo nesto sasvim drugo.
Svi oni koji ga nikad nisu videli uzivo i pricaju napamet, pa onda oni koji su ga samo videli, preko onih koji su ga probali, sve do onih koji su ga imali i bili zadrti da se prepuste drugacijem nacinu razmisljanja i rada, neka ne pricaju napamet i ne daju pausalne ocene i izjave. Neka podigne dva prsta onaj ko se savrseno dobro snalazi u Steinberg-u, Logic-u, Pro Tools-u i jos gomili drugih manje poznatih programa, sa njim vredi pricati i pitati ga bilo sta, jedino ce takav dati realan sud i realno misljenje, a ostali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
probao oba, odradio par projekata u PT, kupio M-powered kartu da bi mogao da nastavim projekte u PT, ostao veran Steinbergu kao prvom izboru platforme. Nije da mi je PT loš, samo nisam primetio da je bolji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Koliko sam ja nauchjo iz sve priche o ProToolsu ovde na forumu i shire, fora je imati HD karte sto vishe moze dakako i onda ga vredi isticati ispred Stajnbirge i Logicha. Ovako, kao LE pa tripujes se suming je nekako bolji, topliji, onakav, znas...
![]() ![]() ![]() Last edited by silicon science; 01-11-2009 at 11:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
MAO
|
![]()
mislim da je većini korisnika irelevatna ta sitna eventualno postojeća razlika u summingu. Većina ljudi ne ume pošteno ni reverb da namesti a bavi se teoretisanjem o digitalnom summingu. Smešno zar ne? Ono o čemu ja pričam je da sam workflow i generalne opcije koje PT nudi u radu nisu ništa lošije ali ni bolje od Steinberga, naročito ne od novijih verzija koje su pokrpile dosta rupa u funkcionalnosti. Sami built in plugovi, bez obzira što su lepše nacrtani, mene nisu dojmili soundom toliko da bih rekao da je i to neka prednost. Ok je protools, ko tek počinje da radi, čak mu i savetujem da zbog te monopolističke okolnosti o dominantnosti PTa u studijima, počne od njega. Mada ko ne počne, a nauči da se bavi MUZIKOM i PRODUKCIJOM koristeći veoma dostupniji Nuendo, neće mnogo u životu pogrešiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc oko akustike prostorije za bubanj. | Fly888 | Dizajn i konstrukcija studija | 68 | 26-02-2009 06:48 AM |
Bubanj | zmaj | Ogi Radivojević | 31 | 26-03-2008 04:29 PM |
Bubanj, pomoc | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 18-10-2005 06:49 PM |
treba mi pomoc za triton le(bubanj i ritmovi za sequencer) | medica | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 17-05-2005 04:08 AM |