Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2009, 06:47 AM   #21
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Default Re: snimanje gitara/iso cab

Da li se mogu stavit ovi Monacorovi jeftini trafoi iz Chipoteke 600:600 ogma impedance? Ima li osjetne razlike?
FrankoPanko is offline  
Old 02-04-2009, 10:05 AM   #22
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ja sam puno puta pitao za te Monacor trafoe kad sam po neke druge stvari isao u chipoteku i nikada ih nisu imali na lageru. Kao ni taskerov multicore. To sto oni napisu na netu je jedno ali sto je tamo na lageru totalno je druga stvar. E da mi se dokopat tih trafoa...
Sorry na offtopicu...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline  
Old 02-04-2009, 11:32 AM   #23
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

@Denise, slike vidim u profilu..
odlicno izgleda! zanima me kako zvuci..ne sumnjam u kvalitetu, nego me zanima colour of da sound
..i gdje si samo nabavio one drvene knobove?
svaka čast!!

@Franko-Panko, radio sam nedavno sa monacorima (i mic i line)
DIB-110 i LTR-110, i u usporedbi sa jens11p-1 nisam uocio neke bitne razlike,mada slu?ano samo na ns10m+A100a(nemam ni?ta referentnije)..

@shot, ostao mi je jedan LTR-110, ne treba mi..
Reinhardt is offline  
Old 02-04-2009, 03:51 PM   #24
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Pretpostavljao sam da ne bi trebalo bit neke osjetne razlike s obzirom na frekventni opseg gitarskog pojacala, ali... nikad se nezna .
Shot, nemaju ih uvijek pa probaj pitat telefonski ili ih naruci u Chipoteci.
FrankoPanko is offline  
Old 03-04-2009, 03:04 PM   #25
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Kao prvo da pozdravim ovu VEOOOOMA korisnu temu i s obzirom na iskustvo a bogme i alat koji se koristi pri usnimavanju gitara, kako ti zvuce ove soft sim. ako si uopste imao potrebe da ih probas ili pak poredis ?
Moje skromno iskustvo kaze da je Amplitube bas blizu zvuku gitara koje nisu previse DZ-DZ, po meni totalno upotrebljiv alat u produkcijskom smislu.
nenad is offline  
Old 03-04-2009, 04:57 PM   #26
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by nenad View Post
Kao prvo da pozdravim ovu VEOOOOMA korisnu temu i s obzirom na iskustvo a bogme i alat koji se koristi pri usnimavanju gitara, kako ti zvuce ove soft sim. ako si uopste imao potrebe da ih probas ili pak poredis ?
Moje skromno iskustvo kaze da je Amplitube bas blizu zvuku gitara koje nisu previse DZ-DZ, po meni totalno upotrebljiv alat u produkcijskom smislu.
Pozdrav Nenad !
koristim nekad Guitar rig za ono sto ja zovem "trece" gitare...hocu reci za neke effect git. soundove..dakle ne one bitne gitare koje drze aranzman i koje su in face..vec za neke ambijentalno-wierd soundove koje su kao zacin aranzmanu i daju nekakvu prostornost ili drugu dimenziju tek na trenutak....
za to su soft similacije ampova u svakom slucaju korisne...s druge pak strane i sam sam graditelj cijevnih pojacala i moje je misljenje da emulacija nelinearnosti i svih ostalih bitnih faktora istinskog cijevnog pojacala nije sama po sebi tako nedostizan izazov..mislim da je pitanje vremena kad ce to postati objektivna realnost...no mislim da je jedan faktor tu jos uvijek nedostizan a to je prava i realna interakcija sviraca sa pojacalom...sto zelim reci...iz pozicije slusatelja vec je moguce da nas netko zavara sa vrhunskom softverskom emulacijom tipa AXE-FX i da pomislimo da covjek svira on the real thing...ali iz pozicije samog sviraca mislim da jos uvijek postoji onaj osjecaj kao da imas kondom na onoj stvari dok to radis...barem meni kao sviracu tako izleda a i po forumima sam nasao slicna izvjesca...s druge strane moja su iskustva da te soft emu..puno bolje simuliraju HI Gain soundove nego lijepi clean ili crunch..da ne govorim o dinamici tj. onom lijepom osjecaju da upravljas kolicinom saturacije signala samom dinamikom vlastite svirke a opet da ne spominjem legendarni "from clean to mean" response Trainwreck pojacala ( ciji sam vjerni sljedbenik ) pokojnog Ken Fishera gdje je de facto moguce na single channel ampu dobiti toliko soundova koliko imas onih brojeva tj. pozicija na volume dugmetu na gitari..dakle od prekrasnog 3D cleana ( koji btw nikada nisam cuo niti na jednoj soft emu..sve su 2 D po meni ) do a la Richards Tweed cruncha do onog kao violinskog pjevajuceg sustaina ili power chord-ova prepunih harmonika a la Brian May ili Bill Gibons..
no kazem to su tek moja iskustva...

Last edited by Denyken; 03-04-2009 at 06:59 PM.
Denyken is offline  
Old 03-04-2009, 06:55 PM   #27
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

Hvala na ovako iscrpnom odgovoru.
nenad is offline  
Old 04-04-2009, 02:36 AM   #28
Rasta
Member

Quote:
Originally Posted by Denyken View Post
Pozdrav Nenad !
koristim nekad Guitar rig za ono sto ja zovem "trece" gitare...hocu reci za neke effect git. soundove..dakle ne one bitne gitare koje drze aranzman i koje su in face..vec za neke ambijentalno-wierd soundove koje su kao zacin aranzmanu i daju nekakvu prostornost ili drugu dimenziju tek na trenutak....
za to su soft similacije ampova u svakom slucaju korisne...s druge pak strane i sam sam graditelj cijevnih pojacala i moje je misljenje da emulacija nelinearnosti i svih ostalih bitnih faktora istinskog cijevnog pojacala nije sama po sebi tako nedostizan izazov..mislim da je pitanje vremena kad ce to postati objektivna realnost...no mislim da je jedan faktor tu jos uvijek nedostizan a to je prava i realna interakcija sviraca sa pojacalom...sto zelim reci...iz pozicije slusatelja vec je moguce da nas netko zavara sa vrhunskom softverskom emulacijom tipa AXE-FX i da pomislimo da covjek svira on the real thing...ali iz pozicije samog sviraca mislim da jos uvijek postoji onaj osjecaj kao da imas kondom na onoj stvari dok to radis...barem meni kao sviracu tako izleda a i po forumima sam nasao slicna izvjesca...s druge strane moja su iskustva da te soft emu..puno bolje simuliraju HI Gain soundove nego lijepi clean ili crunch..da ne govorim o dinamici tj. onom lijepom osjecaju da upravljas kolicinom saturacije signala samom dinamikom vlastite svirke a opet da ne spominjem legendarni "from clean to mean" response Trainwreck pojacala ( ciji sam vjerni sljedbenik ) pokojnog Ken Fishera gdje je de facto moguce na single channel ampu dobiti toliko soundova koliko imas onih brojeva tj. pozicija na volume dugmetu na gitari..dakle od prekrasnog 3D cleana ( koji btw nikada nisam cuo niti na jednoj soft emu..sve su 2 D po meni ) do a la Richards Tweed cruncha do onog kao violinskog pjevajuceg sustaina ili power chord-ova prepunih harmonika a la Brian May ili Bill Gibons..
no kazem to su tek moja iskustva...

Pa ti si stvarno rjecit covjek! . Rijetko naletim na ovako neki opis koji je toliko slican mom iskustvu.

Dodao bih da je dosta bitna i vrsta glazbe koja se snima. Imao sam u studiju gitaristu koji mi je pokusavao prezentirati svoj zvuk, a meni nikako nije lezao. Problem sam rijesio tako da sam ga puknuo u D.I. i stavio na njega Sans Amp PSA-1 i to je bio zvuk koji je zavrsio na ploci. Doduse radi se o hardcore punku na 200+ BPM. Jos sam se u par navrata odusevio ovim pluginom. Pogotovo ga volim na basu, samo za monitoring, dok ne reampam. Doduse mnogi ga gitaristi dosta tesko osjecaju, bas kako kaze Denis.

Jos jednom spravom sam se odusevio u zadnje vrijeme, a to je Boss GT-PRO. Bila mi je jako korisna za neke fuzzeve, a cak sam i naletio na zanimljive cleanove i upotrijebio ih u nekoliko pjesama. Fenomenalna stvar kada se gitaristi jako zuri.
Rasta is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules