|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Planiram preurediti jednu prostoriju dimenzija 5.5 x 3.5 m u kućni studio za osobne potrebe.
Unutar toga bi odvojio jednu prostoriju za gluhu sobu dimenzija najvi?e 2 x 3.5 m, jasno mi je da je to dosta malo, ali mi je potrebna iz vi?e razloga, a unutra bi snimao uglavnom akustične instrumente (tambura) i vokal. Čitajući ovaj forum dosta sam toga saznao, ali mi je potrebna pomoć jo? oko nekih stvari na konkretnom primjeru. 1. Gluha soba? Ja sam planirao ovako: Ovaj zid unutar prostorije ne postoji, napravio bi ga od pune cigle, unutar cijele gluhe sobe na zid i plafon bi postavio mineralnu ili kamenu vunu i na to gipsane ploče. Sad me zanima ?to postaviti na gipsane ploče na ovom konkretnom primjeru (spuzva, platno, drvo...) i na koja mjesta kako bi ?to kvalitetnije oglu?io prostoriju. Da li bi bilo bolje bolje rje?enje kao ?to sam na nekim mjestima na forumu pročitao staviti platno direktno na vunu, bez gips ploča, pa na platno lamperija? 2. ?to sa kablovima? Kako prenjeti kablove u gluhu sobu, mislio sam postaviti ploču na zidu na koju bi postavio desetak konektora za mikrofon i 5-6 ulaza za slu?alice, pa rupu u zidu oko kablova zapuniti vunom? Last edited by Pi?ta; 29-03-2009 at 07:21 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
Prerađivanje malog studia | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 04-08-2009 11:45 AM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |
dizajn studija | zvincic | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 20-06-2006 01:10 PM |