|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Malo ga pretera
![]() ![]() Taj outboard je za ono vreme (i za beogradske uslove) bio prilično ekskluzivan. Gnusne stavke u svemu su bili MITEC EX mixer - (in line, puno kanala u mixu, super routing, ali headroom cca. 2dB ![]() ![]() ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 12-03-2009 at 02:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
To je kad je vec kalirao je sa cenom, a poceo je sa Cady magnetofonom (cije su delove sakupljali sa lopatom, pa natovarili i dovezli u BG) i Trident Fleximixom (10 kanala), i tada je bio prvi privatni studio, i to na 50m od Radija, i stvarno je naplacivao 100 DM sat, i jos su ljudi bili srecni da ih primi - valjda zbog njegove pozicije u poslu.
RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
Ej Awacs ti si bre mlad, ja sam se jos 77 muvao po Beogradu kada je Enco bio jedini privatni i pravi studio, znaci ne bih rekao da je to bilo pre 20 godina, studio druga maca je puno ranije postojao i radio punom parom. Ne bih o godinama jer me jedan modertor sa foruma naziva kustos, ali i sam imam puno starih sprava, sve sam ih nove kupovao i debelo placao, i nikad ih necu prodati, ne zato sto ne vrede nego zato sto su meni drage a ponekad ih i ukljlucim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
He, krajem sedamdesetih bilo Premiera, Ludwiga, Marshalla, Les Paulova i Stratokastera k'o u priči, plaćenih kamaru para. Pa sad bendovima koji su već u opremu uložili nekoliko hiljada DM nije ni bila frka da daju još somića da snime jedine dve pesme koje su napisali... Ja nisam bio među njima, imao sam Jolanu Iris pošto sam toliko uspeo da zaradim radeći kao novinar (klinac). @Braca: Pa da - Enco je mnogo važan lik za beogradsku scenu. Jeste da je tvrd za pare pa je nekim ljudima išao na živce zbog toga, ali je super muzikalan, ultra pametan, duhovit i (što je najvažnije) iskreno se ložio na sve što je radio. Malo ljudi zna kolika je njegova zasluga što je Paket Aranžman uopšte snimljen. Čak ni svi učesnici te akcije nisu svesni toga. A tu je i prvi album Čorbe (pa i drugi)... Umeo čovek da prepozna u šta treba ulagati. Muzikalni trgovac - kud ćeš više. Pozdrav
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-03-2009 at 11:42 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
Enco je bio car! Toliko nas je zagotivio sto smo se lozili na elektroniku ( a niko nije znao da svira,malte ne!)...
Jednom nam je cak dao kljuceve od studija kad je otisao na more na mesec dana!! Vraca se posle metar dana, ulazi u studio u 10 ujutro, a mi jos nismo gotovi, miksa se !!! Potrosili tonu traka, itd (uradili 2 albuma i dub / remix verzije !!!) he,he.. divota od perioda!!
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Samo da se pridruzim: Ta sprava u desnom gornjem uglu je "custom built" Hi-pas i Lo-pas filter, mislim njih 8 ili 10 u lancu, jer se Enzo palio da po raznim kanalima "poskida" sve viskove dole i gore, ne bi li na taj nacin smanjio katastrofalan sum i brum koji je dolazio iz njegovog 16-kanalca nepoznatog porekla (kasnije je bio mislim neki Tascam) to mu je napravio neki dobar elektronicar iz Beograda, i radilo je prilicno dobro...
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja", i bio je zvanicno PRVI studio u gradu sa potpunim L.E.D.E. dizajnom, za koji su nam stigli nacrti i proracuni iz U.S.A. i kontrolna soba je veoma dobro "zvucala", bili su monitori Altec 604-8H, u custom kutijama, soffit montirani, na 2,5 tona peska, i sve to na kamionskim amortizerima, potpuno izolovani od sobe, i "ganjani" CROWN, mislim PSA 2X pojacalom, cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala.
![]() |
#29 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Ludilo, kada razmi?ljam o tim vremenima kapiram da je Enco bio veći "roker" (čitaj - čudak i ludak) od svih likova koji su dolazili u njegov studio ubeđeni da su najčudniji i najluđi u gradu. Quote:
Pun pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
HMMM..Skupili mi neku lovu seli u tatinu skodu pa pravac Valjevo-Begrad..kod Enca..secam se kao juce a bila je 87 ili 88?????mozda gresim ...Ja snimio matricu u programu notator??? a tamo cubase 2.0 hahaha a secam se bio je neki kurzweil ????pa je Enco pomagao ...a tonac je bio neki gitarista sa dugom kosom????ne secam se ime....lepo vreme...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
OD PC-a DO MACA | LACKY | Computer Hardware | 175 | 16-04-2010 08:52 PM |
DaBear ako te ne mrzi | Coolman | Promocija radova | 2 | 28-10-2009 10:30 AM |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx | Flamez | Promocija radova | 31 | 12-10-2009 11:41 AM |