Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2009, 02:25 PM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: pitanje za fender uop?teno

Moj kum ima 4 string Sting Ray. I potpisujem ovo ?to ka?e Franko da je gitara ODLIČNA, stvarno odlična i vredi svaku paru.

Ali, ne vidim kako rezultat mo?e da bude "isti"??? Fender Jazz nema tako nagruvan ton, a ni ovaj nema tako mekan ton. Kako bi na Sting Ray napravio tzv. Pastorius farbu? Na Jazz bassu je lako, verovatno zato ?to je na njemu Pastorius i pravio takve boje Isključi? magnet uz vrat, ostavi? magnet uz kobilicu, skroz zatamni? toner i svira? prstima bli?e kobilici... Samo jedna od Jazz Bass fora... čisto kao primer.

?Bem li ga... njemu je Jazz Bass bio O.K. http://www.youtube.com/watch?v=i8q6sR6yZCE
Old 26-01-2009, 02:26 PM   #22
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Zavisi kako kod koje Yamahe
Da zaboravio sam da kazem.Taj musicman sto sam probao je imao perfektnu definiciju na niskim tonovima na b zici
Old 26-01-2009, 02:33 PM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by allegrosteva View Post
Sto se mene tice prva asocijacija na piezo je zvuk slapa Vlade Karadzov-a, on piezo majstorski koristi (kao i sve ostalo sto radi na onom esh-u), to nisam mogao da postignem na sterlingu.
Taj nije merodavan, jer čovek nije pri sebi Kod njega svaka bass gitara zvuči manje vi?e tako Sećam ga se sa Kawai bass gitarom, impresionirao je slap-om, sećam ga se i sa onim ubi Bo?e veslom od Steinbergera... ono čudo ?to se ?timuje na kobilici, nema glavu, ima premalo drveta... e i to je zvučalo kod njega kako treba
Sada svira Ash u kombinaciji sa Mark II pojačalom... Kladim se da je Mark II uzeo samo zbog imena, bez obzira ?to pojačalo odlično radi, jer je nekad voleo Mark Kinga i Lever 42, ?ladno svirao one njegove poskočice i non?alantno pevao uz to
Old 26-01-2009, 02:36 PM   #24
Caksi
Junior Member

Quote:
Probao sam ja tog mm sterlinga
Ne Sterling bre, StingRay... sa piezom. Piezo je drugacija dimenzija vibracije, nema ulogu utezanja bilo cega vezanog za magnetic puckup... moze samo da otvori novu "paletu" (paralelnu)!

Anyway, probao sam ovog StingRay-a (mada je offtopic, sorry), i moram da kazem da je dojaja fora sa piezom... kombinacija treble pota i piezo moda u jednom trenutno stvarno "izadje" iz stereotipa StingRay zvuka... i divno zvuci... "grickajuci" visoki... Ko ima malo xtra parice (a planira SR), treba da pogleda... nista ne skodi! Ili... Lakland?! Nova tema...
Caksi is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 02:37 PM   #25
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

@Idekius
Mozda sam bio malo neprecizan, pod "isti rezultat" mislio sam na definiciju zice koja karakterizira ova dva modela. Naravno, sto se tice Sting Raya on ima dosta agresivan eq. Dovoljan je pomak od milimetra i promjena je vec itekako uocljiva, tako da tu nema usporedbe sa jazz basom. Ali opet, kao sto kazes, postoje ti carobni trikovi sa potovima na Fenderu.
@ Allegrosteva
Probao sam od jeftine BBG5S do TRB-a (sa 5 zica) i stekao takav utisak.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 02:43 PM   #26
idekius
Mason

idekius's Avatar

Sad se ja izvinjavam zbog off topic, ali bio sam ZGRO?EN kada sam video da novi strat ima rupetinu ispod maske!!! Drvo mu nije prorezano za svaki magnet pojedinačno, već fali celo parče drveta kod magneta, pa onda prekriveno maskom!!!
Neznam o čemu se onde radi, a navodno je USA original
Svaka im čast ako su onako počeli da rade
Old 26-01-2009, 06:22 PM   #27
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

I dalje nastavljamo off topic....
Kod MM je upravo korisna ta njegova moc transformacije i univerzalnost primene. Jer bas nasuprot onome sto Deki rece, na MM postoji mogucnost da se napravi i najmekaniji ton, kao i neki agresivni, ubijacki. Upravo iz tog razloga rekoh "ako je samo jedna gitara, onda MM". Naravno, sve sto nije "ono njegovo", se cuje. Nikada do kraja se ne moze emulirati onaj nazalni ton J bass-a ili osecaj trzalice o zicu ko P bass-a, ali kod Fendera, imas samo "taj" zvuk i nema nista dalje... Naravno, opet uslovno govoreci..
Usput na MM postoji vise rezima rada magneta, tako da nije samo HB u funkciji...

Dosta njih rekose za probanje pre kupovine. I ja se isto slazem sa time, samo nisam pominjao, misleci negde da se to podrazumeva. Upravo zato sam i rekao da prefix "americki" ne znaci nista...
Nije lako odabrati dobar instrument.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules