|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Pa ko je mene spominjao?!
![]() Meni ne treba ni zvucna ni konvertor da bih radio, a kamoli kompresor ("pre ili posle"... misliiiim....) ... ![]() Samo POD XT i vozaj brale... ![]()
![]() |
#22 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Ti barem mirno spava?... Verovao, ili ne, ja sam pre neku noć sanjao kako me Dr.Ru ulovio kako mokrim na server Rumskog. U snu sam ja u stvari mokrio na ?aht, neznajući da je unutra na? server, a onda se pojavio Dr.Ru: -?ta to radi?, barabo!!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Nego kad smo vec ovde jos jedna mala budalastina od pitanja tek toliko da utvrdim:
Je li znak da sam overio konvertere kad mi na inputu ode preko 0db ili ipak imam jos tih nekih 6db koliko se moze pojacati input ? Naime ono sto mene zbunjuje je waveform koji kod overenih konvertera izgleda kao ravna linija jer je konverter otkinuo sve ono sto "nije mogao da primi", a ako stavim taj prokleti soft kompresor na input i onda bi to trebalo da izgleda isto tako ali kod mene ne izgleda,pa zato i pitam za ovaj "moguci" headroom na inputu? ![]()
![]() |
#25 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
To što komprimovan signal ne izgleda kao da su mu vrhovi odsečeni je stvar algoritma kompresora koji verovatno ima look-ahead mode, pa je u stanju da softverski (tj. posle konvertora) kontroliše clipping koji nije predugačak nego je u okviru par semplova. Input Gain koji ide do +6dB je tu samo da bi eventualno mogao da pojačaš ulaz u konvertor ako imaš izuzetno tih signal iz izvora (kao npr. u slučaju ribbon mikrofona i li nekih egzotičnih kondenzatorskih varijanti poput Blue Bluebird), pa želiš da uđeš nekakvim normalnim nivoom u konvertor. Gain je Gain, a Overload je Overload. A što kaže Max: dogod ne čuješ izobličenje - dobro je. Opet, zarad bezbednosti, slobodno smanji ulaz u konvertor, pogotovo ako radiš u 24bit režimu. Pozdrav
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
Pozdrav
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]()
...tzv Babyface mod ....
http://www3.telus.net/thewitt/ Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Nisam siguran da kapiram tok rasprave...
Do malopre je bilo "jel moze soft kompresor da radi kao hardver, pre posle konvertera...", dakle elementarna nepoznavanja, a sada smo vec u prici da je 737 djubre, a da je Manley "klasa iznad"... Internet, forumi, ludilo... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Kompresor AU | zmaj | Audio Software | 8 | 31-03-2009 04:34 PM |
rnc kompresor | liman021 | Computer Hardware | 0 | 19-07-2006 10:07 PM |
Najbolji software-ski kompresor | vukasin0 | Audio Software | 1 | 08-05-2006 09:41 PM |