Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2009, 11:26 PM   #21
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Pokvareni RODE NT2 OPET!

pa sta bi na kraju oce li Sinevoice da pokusha?

javi sta je bilo

moj nt2a fala Bogu da cuknem u drvo...
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2009, 11:35 PM   #22
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Cekaj zar po zakonu oni nisu duzni da ti ZAMENE uredjaj sa novim ukoliko stari nisu uspeli da poprave za 45 dana?
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2009, 11:39 PM   #23
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Cekaj zar po zakonu oni nisu duzni da ti ZAMENE uredjaj sa novim ukoliko stari nisu uspeli da poprave za 45 dana?
TAcnije, zakon glasi "23 dana"
8 dana da te izveste da li je kvar moguce otkloniti ili ce se menjati ceo uredjaj, a 15 dana da realizuju.
45 dana je trgovacka fora i nista drugo.
Takodje, po zakonu RS, uredjaj legalno kupljen u radnji sa izdatim fiskalnim racunom, ne mora imati garanciju niti se moze dobiti garancija MANJA OD 6 MESECI. Uz fiskalni racun, prvih 6 meseci je bilo koji uredjaj "pod garancijom" bez obzira sto trgovci kazu drugacije.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2009, 11:41 PM   #24
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
J***m li ga
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2009, 11:43 PM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post
pa sta bi na kraju oce li Sinevoice da pokusha?

javi sta je bilo

moj nt2a fala Bogu da cuknem u drvo...

Pa izgleda da hoce, ne znam da li da ga njemu dam kad ga ovi vrate...
A tvoj je NT2A, a nije NT2, tu je kvaka, nece se taj tvoj ni pokvariti, moram da procesljam forum da vidim koji clan napisa da su im se sve NT2-ojke pokvarile na isti nacin u studiju...Ja mislim da je NT2 zato i povucen iz proizvodnje...Videcu sta cu, da li cu ga davati Sinevoice-u ili cu da probam da ga saljem Rode-u ono za 10 godina garancije...Posto je proslo 3 ili 4 od kad sam ga kupio...Garancija od Artista je istekla davno
Old 11-02-2009, 12:00 AM   #26
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Eve nadjo
Ovo je napisao clan po imenu Bole:
"isti problem sam imao sa istim modelima rode nt2 mikrofonima... u par navrata se pojavi ...kuhanje. pa ga nema danima ... pa opet.

mozda je taj model osjetljiv na vlaznost vise nego drugi sto znaci da je neki dio elektronike

loshe odradjen ....????

nije se pojavljivalo samo na jednom ...imamo ih 5 istih"

Ovo shto sam boldirao me jako plasi
Old 06-04-2009, 08:28 AM   #27
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Evo drugari kog zanima sta se desilo sa Rode-om.

U Artistu nisu uspeli ni da indetifikuju kvar posle 2-3 meseca koliko je mikrofon bio kod njih i vratili su mi ga,

Mikrofon je jos uvek kod Sinevoice-a, covek mu je nasao kvar ali kaze da ne moze da ga popravi.

A ovo sam pismo dobio od Rode-a vezano za 10 Years Warranty, i u prevodu na srpski znaci "Kupi novi Rode NT2A pa ce dobijes"

Evo vam mail koji sam dobio od njih:
Dear Jan.
The RODE 10 Year Warranty is effective on products purchased new (now) and that purchase detail registered on the website.
This warranty condition was introduced during 2008.
An NT2A purchased now, and registered on the website would indeed be covered by the 10 Year Warranty.

You cannot suddently effect a 10 year warranty on an old (long discontinued) product!.

The NT2 is several years old and there are very few of its components still available.

Warranty was 1 year (as can be seen clearly in your original owners manual).

I would expect the dealer to check out the NT2A for you and at least identify the fault. Then, he (of more precisely the Distributor Music Exports, should check with us IF we do have the necessary component to repair it). In the case of the NT2, it is likely that we would NOT in fact have components now. Production totally changed over to ALL new models at the time the NT2 was discontinued.

Unless the Dealer/Distributor has old stock there, it is likely to be a terminal problem. Sorry indeed for the inconvenience.
A consolation is that the NT2A remains a similar price to that of the old NT2 but is a far superior product (with 10 Year Warranty).

Best regards
Colin Hill.
For RODE in Sydney

Samo ne znam zasto onda na sajtu stavljaju mogucnost da se registruje NT2 i zasto nigde nisu napisali da to ima efekat na mikrofone kupljene od 2008.

Last edited by Jan; 06-04-2009 at 08:30 AM.
Old 06-04-2009, 08:43 AM   #28
idekius
Mason

idekius's Avatar

Isti su kao i ovi naši lopovi ovde... naročito oni koji daju tisućljetnu garanciju na hard disk, milenijumsku na cpu itd...

Bila je meni sumnjiva ta garancija Rode mic-ova, a to što kaže da važi za sveže kupljene mikrofone, laže kao pas!
Kako sam ja registrovao relatvno skoro svoj K-2 i dobio mail u kojem me obaveštavaju da je SN prihvaćen i da garancija počinje da teče???
Valjda u malu ne bi trebalo da stoje takve informacije, već obaveštenje da je mic star i ne ispunjava uslove.
Old 06-04-2009, 08:43 AM   #29
koca
Member

to je stvarno stra?no uzev?i u obzir trgovca a i firmu rode
koca is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 09:40 AM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Isti su kao i ovi na?i lopovi ovde... naročito oni koji daju tisućljetnu garanciju na hard disk, milenijumsku na cpu itd...

Bila je meni sumnjiva ta garancija Rode mic-ova, a to ?to ka?e da va?i za sve?e kupljene mikrofone, la?e kao pas!
Kako sam ja registrovao relatvno skoro svoj K-2 i dobio mail u kojem me obave?tavaju da je SN prihvaćen i da garancija počinje da teče???
Valjda u malu ne bi trebalo da stoje takve informacije, već obave?tenje da je mic star i ne ispunjava uslove.

Dear Jan,

This is an automatically generated email from www.rodemic.com, confirming registration of your NT2 microphone with serial number B72269.

Ja sam to bio dobio kad sam ga bio registrovao.
Mislim, ajde kapiram ja pokvarilo se, nego mi je krivo, tada sam taj mikrofon platio 450 E, i za te pare mi je vredeo svake pare, e sad NT2a kosta 280 E, skoro duplo jevtinije, ali poredio sam NT2 i NT2a, to nisu dva ista mikrofona nikako, NT2 je mnogo detaljniji
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules