Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2009, 07:09 PM   #21
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Sta vi kazete za ovu konfiguraciju???

Quote:
Originally Posted by stacato View Post
Lesha ja se stvarno izvinjavam mozda sam se pogresno izrazio...a nisi ni ti bas morao odma da mi kazes kako sam bezobrazan...jer kad sam bolje procitao sta sam napisao onda sam sam to shvatio...jos jednom duzan sam ti izvinjenje tebi i svim ovde forumasima...
hvala sto se javljate...
pogledao sam te druge graficke karte koje su na RuDAW ali ovde u ovoj prodavnici mi kazu da je to stari model i da oni preporucuju ovu zato sto je novije generacije...
Pozdrav stacato. Dobrodosao na forum...

Vidi da uzmes P35-DS3P plocu i E8400 procesor, jer realno vajde od Q6600 kada je u pitanju audio procesiranje bas i nema (ispada da je E8400 sa svojih 3GHz gotovo brzi u svemu). Nesto slicno je predlagao clan Milos, pa pogledaj njegove postove. Takodje, uzmi 2GB rama jer sa 4 win mapira memoriju nesto drugacije, pa mozes biti zbunjen nekim benignim bagovima koji znaju biti i podosadni (ne nudimo bezveze i sam ruDAW PRO sa samo 2GB rama...jednostavno to bolje radi nego kada u isti stavite 4GB, iako je i jedna i druga varijanta u potpunosti hardverski stabilna). Memoriju uvijek mozes dodatni naknadno. Novac koji ustedis prebaci na Antec P182 kuciste, i neko tishe kvalitetnije napajanje, i bices vise nego zadovoljan.

Sto se tice "strucnog" savjeta od strane prodavca, stvarno ne bih to komentarisao (kada bi se osvrtao na svakojake gluposti, cijeli dan bih samo piskarao edukujuci besplatno druge).

Sretno sa kupovinom, posto ce ti sreca biti potrebna (u praksi se pokazalo da je sansa da domaci strucnjaci prodavci nesto zeznu pri sugestijama i "sklapanju" masine za odredjenu namjenu, najmanje 30%).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 07:56 PM   #22
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

ovaj post je konstruktivan.

pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 10:34 PM   #23
stacato
Junior Member

Pre svega Diviner hvala ti na javljanju i tvoj savet mi je jako znacajan i vazan...
nego sada koliko ja shvatam ti predlazes da umesto QUAD uzmem DUAL CORE jeli tako???
a sta kazes koje je to bolje napajanje koje bi mi ti predlozio da uzmem???
hvala ti unapred i trudicu se da maksimalno poslusam tvoje savete zato i kazem da su mi vazni..
prijatno pisite
stacato is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 10:55 PM   #24
stacato
Junior Member

E da ne zaboravim da pitam ovo...:
ja sam video da ste vi za RuDAW XTM koristili Q6600 pa zato sam izabrao taj procesor...
jer stvarno zelim uzeti dobru masinu da ne mislim bar na par godinica...
reci mi jel ok ova kombinacija sa HDD znaci da 2 od po 320GB vezemo u Raid0 a jedan odvojeno 1TB??
ramove koje sam hteo da postavim to su CORSAIR oni imaju svoj rashladni sistem bar su mi tako to objasnili onda sam mislio da je to meni za audio produciranje korisno...eto sta da ti kazem osim da te zamolim da se jos koji put javis jer malo mi je frka da napravim dobru kombinaciju posto si mi sada malo promenio misljenje...mislio sam da je QUAD ipak novija generacija pa moze duze da ne ispadne iz trenda.....
Old 21-01-2009, 10:45 AM   #25
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by stacato View Post
E da ne zaboravim da pitam ovo...:
ja sam video da ste vi za RuDAW XTM koristili Q6600 pa zato sam izabrao taj procesor...
jer stvarno zelim uzeti dobru masinu da ne mislim bar na par godinica...
reci mi jel ok ova kombinacija sa HDD znaci da 2 od po 320GB vezemo u Raid0 a jedan odvojeno 1TB??
ramove koje sam hteo da postavim to su CORSAIR oni imaju svoj rashladni sistem bar su mi tako to objasnili onda sam mislio da je to meni za audio produciranje korisno...
Dobro si primjetio to za ruDAW XTM, samo si previdio da se u ruDAW XTM nalaze birani primjerci procesora Q6600 koji rade na 3.5Ghz (default je 2.4Ghz). No ti nemas iskustva sa overklokingom, pa zbog toga preporuka za E8400 procesor (koji opet stavljamo u ruDAW PRO koji kod nas radi min. 4Ghz). No, neces mnogo pogrijesiti ni sa Q6600.

Da dodam, ako ti nije potreban FW za pocetak, a treba ti veci broj PCI slotova, mozes uzeti i Gigabyte P35-DS3(L) plocu.

Ostalo je ok, ako to zna neko lijepo da podesi...

Poz.

Old 21-01-2009, 04:50 PM   #26
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Nedavno smo moju konfiguraciju slozili ovde zajedno diviner,7, moja malenkost, milanche i ostali

dakle
ploca je sa P35 chipom
Gigabyte EP35C-DS3R ( jer podrzava DDR2 i DDR3 memoriju)

RAM je GEil ulatra dual chanel na 800mhz (ima jako mali lejtansi , i svoje hladnjake mada to nije tolko vazno)

Procesor je C2D E8200 mada bi preporucio E8400 ili E8500(koji je ipak skup)

Napajanje uzimaj Corsair hx520 ili hx 620 neces se pokajati jer se necuje da je zivo a ima vrlo kvalitetne komponente + modularno je ...bodes kablova tacno kolko komponenti napajash tako da nema viska kablova u kucistu...i cena mu je kvalitetna

Kuciste definitivno antec p182

graficka definitivno pasivna

pozdrav

p.s.
slike i detalje sam uploadovao ovde tako da mozete pogledati:

http://www.rumski.com/forum/showthre...167#post232167

eto

Last edited by korenjak; 21-01-2009 at 05:38 PM.
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 08:00 PM   #27
stacato
Junior Member

Hvala Diviner i ostali...
Nego Diviner dali bi neko meni mogao ovaj Q6600 da overclock-a makar na 3.0 i sta je potrebno da se doda u kuciste da bi se povecala brzina znaci to overclock-ovanje...
hvala ti...a sto se tice Gygabite razmislicu o tome..odnosno pitacu ovde dali ima te ploce koje ti preporucujes...ustvari jeli ona puno bolja od ove moje ploce koju sam napisao...
hvala unapred na odgovoru!
Old 21-01-2009, 10:15 PM   #28
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Pa u principu ti treba neko malcice iskusniji u komsiluku, pa zajedno podignete FSB na ploci. Do 3 Ghz ti nece trebati neki bolji kuler, ali vec preko 3, bi valjalo, zbog buke. Uostalom vidjeces.

Poz

Old 21-01-2009, 11:49 PM   #29
stacato
Junior Member

Hvala prijatelju moj....cim budem uzeo ovu masinu u moj studio javljam vam se da vam kazem kako gura
pozdrav.
Old 26-01-2009, 11:55 PM   #30
stacato
Junior Member

HKC 630W Power Supply
ASUS P5QL-E
Intel Core 2 Duo E 8400
Kuler je : Hyper 212 Triton 77
RAM: Corsair Twin 2x2 GB 1066Mhz
2x320GB HDD u Raid 0
1 HDD 1TB 32mb CACHE
graficka karta je : 9400GT 512mb PCI-E
DVD-RW 2x
Eto ovu sam konfiguraciju uzeo...samo smo zamenili umesto Q6600 uzeo sam E 8400 procesor i jaci power supply...a sto se tice kucista uzeo sam Cooler Master Cosmos 1000
extra tiho i veoma profesionalno kuciste....meni se sve ovo cini ok...hteo sam da poslusam Divinera da uzmem Gygabite ali nisam mogao da nadjem ovde kod mene ni u jednoj prodavnici...
recite mi sta vi mislite jeli sve ok???
caosss
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules