Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-06-2008, 03:04 AM   #21
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Novi studio u Londonu

E to, kamerne gudace sam snimao jednom za 20 godina, a udaranje i pritisak, vole mladi, pa za njima i stari. I svaki dan mi traze.
Ne gnjavis ti nikada, sem u retkim prilikama sa Steve Jobs-om.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 03:20 AM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne tako retkim
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 11:43 AM   #23
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

ma G series rulez!! Da imam sve pare ovog sveta, opet kupio bi G seriju! ako mi bas zafali automatizacija, stavio bih pored njega euphonix system 5 i da vidis akcije
...stvar ukusa naravno, ali ipak je taj mixer legenda.

...au Slobo, pa mene isto zovu ljudi propagator Apple-a, ali ja sam naspram Vas igla u plastu sena

p.s. odlicno izgleda studio! potpuno moj fazon a da je isplativo, nije.
Ali boli ga dupe, makar covek uziva. Eh da je nama ovde Sokoj i cela garda sljakala kao preko, sad bi i ja attachovao ovakvu fotku svog studija, a tek mi je 25 godina (Slowstar bi verovatno kacio svoju regatu jahti, kao i kolekciju svih automobila koji su preko 500000 eur.) ali OK, zivimo tu gde zivimo... Bavimo se muzikom, pa ko zna, mozda nekog od nas 'usere' aranzman za strance sve je to lobby nema sta, ali ljudi stare, treba nove snage

pozzzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2008, 08:17 PM   #24
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Eh da je nama ovde Sokoj i cela garda sljakala kao preko, sad bi i ja attachovao ovakvu fotku svog studija, a tek mi je 25 godina (Slowstar bi verovatno kacio svoju regatu jahti, kao i kolekciju svih automobila koji su preko 500000 eur.)
Pravo da ti kazem Buzge, ja danas, samo sto nisam pao u nesvest, ali ne od vrucine....
Dobijem ti ja danas kovertu od Sokoja...
I mrzelo me da otvaram, jer uglavnom nesto smaraju, a retko kada pare... Mada je bilo par isplata u poslednjih pola godine koje u zbiru nisu bas zanemarljive, ali ajde...
odem na put, vratim se sa puta i reko "Daj da vidim sta 'oce, pa da se radi..."
Kad ono...
Necu govoriti sumu, ali je sve, samo ne mala 4-5 pesama gde sam u jednoj samo radio aranzman, a ostale su moje. A od te poslednje koju sam prijavio pre godinu i mozda vise sam uradio izmedju 20 i 30 pesama od kojih ni jednu nisam prijavio... Zato "sto mi je smaranje"... Konj (nadam se da se racuna i retroaktivno...)
Obecavam da cu to prvo uraditi kad se vrnem iz Budve
Zivela autorska prava!!!

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2008, 02:09 AM   #25
slowstar
Pro Member

Oggy, raduje me da si "otvorio" koverat, jeste lepse nego obicno, al' nista narocito...
I ja sam se malcice obradovao, tek da maaaalkice udobnije provedem letovanje u Grckoj, a BITCHu veliko hvala na lepim zeljama, i ja mu to zelim takodje, ali da bi se to pokrenulo sa mrtve tacke, neke ljude treba da skinemo, a bogami neke i da vratimo (mislim na SOKOJ) Ne znam koliko si upucen, ali je bilo malo "sjasi Kurta, da uzjasi Murta", namesto da se nesto ozbiljno preduzelo - vidi sta su nam uradili naprimer sa odnosom aranzmana i teksta...Osim toga Oggy, imao si i malo srece u smislu urednijih kosuljica, a to je lutrija jos uvek, a i moralo bi stosta da se menja u smislu definicije
STA JE TO ARANZMAN, da ne bude da dva loopa i jedan "skinut" bass lick ili fraza vrede k'o aranzman sa 24 linije za revijski orkestar...
Old 26-06-2008, 02:24 AM   #26
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Jeste Slowstare upravu si. Ali onda ce tekstopisci cija pesma ima vise reci ili ti slova da se zale, i traze vece pare. Pa ce na kraju de se tekst boduje po broju slova.I da nesirim dalje sa kompozitorima.
Pare(kako za autore tako i za izdavace i izvodjace) nepravi broj nota, slova ili instrumenata, nego hit koji se vrti, kakav god da jeste!

Last edited by LACKY; 26-06-2008 at 02:27 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2008, 05:18 AM   #27
S.a.m.u.e.l
Junior Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Nisam pominjao "mladje", samo bolje i prefinjenijeg zvuka, pa i sam znas za NEVE VR, a o 9091i da i ne govorimo, a i dan danas se radi naj, naj najbolji od svih po zvuku, a taj je NEVE 88R naprimer. Tu ne pominjem neke retke "ezoterije" kao sto su Focusrite Forte, kao i neke jedinstvene, izradjene samo u jednom ili dva komada. To sto bi ti kupio upravo taj, nije daleko ni od mog cisto teoretskog razmisjanja, ali pomenuto je kako je to mesto "Najbolji mix" u Londonu? Sta bi rekli oni majstori iz AIR LINDHURST na primer...
Pozdrav drustvo..
Malo citam ove postove i pade mi na pamet, pa da pitam;
Jeli se ko od vas u praksi susretao sa recimo http://vintageking.com/Shop-New-Cate...Q/Neve-1073-CH
ili http://vintageking.com/Neve-33609-J-D itd..
Kolika je razlika izmedju tih stvari kao hardvera , u odnosu na iste softverske?

Pozdrav
S.a.m.u.e.l is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2008, 07:51 AM   #28
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Velika.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2008, 11:04 AM   #29
slowstar
Pro Member

E Dejo moj,
tesko je to ljudima objasniti, dok ne cuju direktno A/B komparaciju, sto se tesko izvodi, ali recimo razlika bi bila kao kad si napravio limunadu od 2-3 limuna, i poredio je sa "limonadom" od 1 kesice "limontusa" iz apoteke, onaj za zimnicu, ili recimo, uporedi jedenje Njeguskog prsuta, i gledanje u jako dobru fotografiju istoga, pa makar bilo i uz 'ladno Niksicko...
Gvozdje je gvozdje (hardware) i na zalost ili na srecu, kako ko shvata,
uvek ce to i ostati. Ne vazi to samo za Mic ampove ili kompresore, za mnoge mnoge uredjaje koje su pokusali da naprave u "soft" formatu.
Old 26-06-2008, 11:57 AM   #30
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Ma, covjek je pitao kakva je razlika izmedju Neve PREAMPA i softvera!

Velika, obzirom da nisam cuo da su napravili softverski preamp

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules