|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Shiva... u kom si fazonu covece... uopste mi nisi jasan u nameri da velicas ucinak lsd-a... ako se ti radis lsd-em pa pravis super muziku to je tvoj problem... zasto pokusavas jos nekog da nagovoris da je lsd super, da ce pomocu njega napraviti nesto u zivotu itd., kad sve to jednostavno NIJE TACNO... jedino dokle ce nekog dovesti lsd je jadan zivot, okrenut samo ka potrazi za drogom i lovom, lagano otkazivanje organa, psihoza i na kraju smrt.
... i ne mora sve da se proba da bi se znalo da je nenormalno... ajde skoci sa desetog sprata da pokazes kako ne mora bas uvek da se pogine... droga se zna sta je i kakve posledice ima, nema tu probanja da bi se znalo da na neprirodan i stetan nacin utice na mozak i telo... to je otrov i zlo ovog sveta i to si i ti trebao da znas pre nego sto si probao...
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Ne bih se direktno uključivao u raspravu ali generalno me jedna stvar nervira - (mislim da ne idem previ?e u off topic)
"Antinarkomansko du?ebri?ni?tvo" Nedavno gledam tv i priča kako stoje stvari u holadniji u kojoj ako se dobro sećam, manje tro?e marihuanu i imaju ni?i stepen narkomanije u odnosu na druge evropske dr?ave, iako mo?ete otići u kofi ?op i poduvati d?oint legalno. Mislim da je jedna od najopasnijih stvari stavljanje bilo koje supstance koja se koristi u ilegalu - jer je upravo to način da ta supstanca postane predmet kriminala, način da podzemlje zarađuje novac i način da vlada nema nikakvu kontrolu nad time. Tj, izgleda da odustajanje od prohibicije u USA svojevremeno nije osvestilo ljude od poku?aja da se konzumiranje nečega zabrani jer je "nemoralno" i "razara dru?tvo". Ovako, stvari su u domenu budala?tine. Ne?to je kao "ilegalno" a svi se razbijaju nekontrolisano od narkotika, i lako se nabavljaju. Sa druge strane, ljudi umiru od alkoholizma, pa niko neće da ukine ljudima alkohol kao psiholo?ki ispusni ventil. Negde mi je to kao u southpark-u kad ovaj profa ponavlja "drugs are bad", većina ljudi samo to ponavlja kao frazu, a nema pojma o narkoticima. Konačno, sa neke mo?da sumanute tačke gledi?ta, sa jedne strane bi voleli vi?e turista, pa ?ta bi falilo da Beograd ima tuce Kofi ?op-ova i da neko poseje par hektara konoplje umesto kukuruza? Umesto da klinci moraju da se kriju u parku, mogu lepo da dunu na javnom mestu gde se vidi da li su ?ivi i zdravi, ilegalna trgovina time do?ivljava ozbiljan udarac, dr?ava mo?e da zaradi ogromne sume na porezima. Naravno to se neće desiti, jer je u redu da se tinejd?eri skupe u parku i razvale od jeftinog piva i ilegalno nabavljene trave "kr?tene" lekovima, samo ako to njihovi roditelji ne moraju da znaju, ali bi bilo "nemoralno" da se klinci "drogiraju" negde na javnom mestu gde je to vidljivo. U neku ruku, nalik protivljenju legalizaciji prostitucije, jer je "bolje" da ?ene umiru od polnih bolesti i budu maltretirane i obespravljene, nego da dobiju zdravstvenu za?titu i ličnu bezbednost a dr?ava uzme sebi porez od onoga čime se bave. I da predupredim neka eventualna nakaradna viđenja mog komentara kao "pro-narkomanskog", ne pamtim kad sam se napio zadnji put, ne pu?im, vutra mi nije ne?to interesantna za konzumiranje, vegetarijanac sam itd. Samo jednostavno ne verujem da zabrana nečega ?to ljudi ?ele da konzumiraju ikada mo?e imati efekat u praksi, ?to bi valjda do sada trebalo da je postalo očigledno.
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E sad ja mogu da mislim da ti stvarno nekim čudom NIKADA nisi doživeo kontakt sa narkoticima, ali od ljudi koje poznajem, barem trećina je probala nešto ilegalno, i u većini su živi i zdravi i u 95% slučajeva ne uzimaju ništa ili uzimaju to što uzimaju na nivou da su otišli u provod jednom u mesec ili dva. Reći da droge vode u smrt je isto kao reći da piti rakiiju vodi u smrt. Ili da polaganje vozačkog ispita vodi u smrt, pošto nešto kontam da je procenat vozača koji stradaju u saobraćajkama negde egal sa procentom onih koji uzmu ilegalnu supstancu i umru od korišćenja istih.
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
@ Dushan S- Mudro zbris, svaka chast.
Ne bih da ulazim u raspravu, jer je Dushan lepo rekao. Meni je zanimljiva stvar vezana za Tatulu (lat. datura inoxia), kojoj je nadimak "djavolja biljka, korov koji raste svugda i svima je dostupan, ko je imao dodira sa dotichnom biljkom nije se lepo proveo, znam par ljudi koji su se opekli uzevsi je... Ali, indijanska plemena u Meksiku kuvaju chaj od nje, koriste je u raznim magijskim ritualima, i sto je naj zanimljivije, daju je deci u periodu kada ih "uche", tj. u periodu kada postaju "ljudi"... Ima jedna jako lepa knjiga koja se zove "Rechnik svetih i magijskih biljaka", u kojoj je sve to jako lepo objashnjeno. Zanimljivo je recimo da biljka "Lokvanj" sadrzi brojne psihoaktivne alkaloide i ubraja se u sam vrh magijskih biljaka. Problem je bio i ostao u ljudima, koji sve to olako shvataju i uzimaju dotichne supstance da bi se "uradili" i da bi im bilo "veselo i shareno", a pritom nemaju pojma sa chime se igraju... Neke stvari ipak nisu za "obichnog, urbanog choveka"... A da ne spominjemo to da su neke od droga legalne a ne bi trebale to biti, kao sto je recimo alkohol, koji je u stanju da razjebe ne samo zivote ljudi koji ga konzumiraju, vec i ljude u bliskoj okolini "sjebanog" choveka, dok recimo ne postoji takav sluchaj za nekog ko konzumira marihuanu. Last edited by silicon science; 02-05-2008 at 09:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ma imam ja lek za te ljude koji konzumiraju sva ta sranja , lek se zove kineski komunizam - korbach u ledja pa radish ceo dan ko crnac i posle shljake se srusis u krevet , a za dilere droge javno streljanje na stadionu .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Banned
|
![]()
Ljudi, priča o drogama je jedna jako zamršena tema. Teško mogu da se složim sa bilo kojim ekstremom u toj priči - s onima koji u tome vide bilo šta progresivno i korisno, a , bogami, i sa onima koji bi rekli da si posle jednog džointa "mrtav čovjek". Najopasnije što se tiče droge je upravo to što vrlo, vrlo mali broj ljudi može da ima neku mjeru ili sredinu. Obije strane priče nose neku svoju "istinu". Postoje ljudi koji mogu s vremena na vrijeme da se "opuste" i da ima to ne utiče na život, dok je stravično veliki broj onih kojima prvi džoint jeste karata za [B]pakao[/B. Nažalost, jasno je da je ipak dosta veći broj ovih drugih...
Apsolutno bih se složio sa Dušanom u priči oko legaliziacije droge. Tu se krije jedno jezivo licjemjerje , a i ne moraš biti Albert Hofman da bi shvatio o čemu se radi. Nije u pitanju kriminal koji zaradjuje novac od nelegalnosti droge - u pitanju je nešto još stravičnije! Ma kako to vama sad zvučalo - nije teško zaključiti da većina svjetskih vlada i "vladara" jesu upravo glave i suštinska podrška za sticanje milijardi od poslova sa drogom. To je jedna velika isitina! Dakle, dođe se na to da oni sami sebe proglašavaju kriminalcima I drže drogu nelegalnom? Pitate se zašto? Neko bi rekao – čemu to? E, poenta je u tome što bilo koja droga sama po sebi košta daleko manje od cijene kojom se prodaje kao nelegala supstanca. Dakle, nelegalnost droge stvara tu stravično veliku cijenu I zahvaljujući tome što je nelegalna omogućava sticanje milijardi ! U suprotnom bi se mnogo manje zarađivalo. Ne znam postoji li bilo šta licemjernije od takozvanih “borbi I akcija protih narkotika I trgovine istim” ! Sve je to perfidno bacanje prašine u oći javnom mnenju I onim djelovima vlasti koji nisu u igri. Nažalost, očigledno je da su oni koji su “ u igri” puno moćniji I njhovo stajanje na rep (sebi samima!?) je jedna obična ironična predstava. To je jedan kompleksni krug “igre” koja nekad toboš ide protiv sebe, a u stvari sebe time opravdava I ojačava! Dolazi se na to da su sporedni “krivci” ljudi poput Hofmana, jer neko drugi je taj naučni izum iskoristio kao podroboan za “igru” I sticanje novca. Predpostavljam da samom Hofmanu nije padalo na pamet šta se radi I kako će njegovo otkriće da se iskoristi. Kriviti samog Hofmana je oličenje čiste naivnosti! Na kraju krajeva – I da nije bilo samog Hofmana – našao bi se neki drugi “Hofman” – bez sumnje! Niti je prvo, niti poslednje otkriće koje se upotrebilo mimo prvobitnih namjera samog izumitelja! Hvala Bogu milosnome što nam nije pozanto sve do čega je Tesla došao, jer bi definitivno bilo upotrebljeno da se pržimo I tamanimo! Onda se neki naivci čude šta se desilo sa Teslinim izumima o kojima sad samo možemo da naslućujemo na osnovu pojedinih tragova…Tesla je bio više nego genijalan, pa je vidio kako je iščašen svijet I kojim putem ide…. sve više vjerujem u to da je sasvim svjesno učinio da sve do čega je došlo nama (ovako izopačenim) ne bude jop dugo vremena dostupno! Čitava priča oko zloupotrebe droga I zarađivanja basnoslovnih novaca na taj račun je usko povezana sa bolesnim stanjem duha na zapadu. Sve se bazira na raznim oblicima propagande , koji iako se ponekad čine nepomirljivi, vrlo često čine jednu sasvim precizno osmišljenu sintezu – a to je novac! Mi živimo pod stalnom paljbom razno – raznih propagandi , a jedna od najzlokobnijih propaganda je ona koja perfidno potura droge kao “oslobođenje” od izopačenog svijeta, neshvatajući da tako pojedinac samo postaje još čvršća karika u tom “planu”! Ne želi niko “osvješćenog” pojedinca , već zombija ispranoga mozga! Nažalost, nešto tako plemenito I uzvišeno kao muzika je na mnogo načina bilo sredstvo za serviranje takvih “poruka”, koje su puno zla nanijele! Živimo u takvom svijetu u kome se sve manje pominju pojmovi kao “ duh”, “dobro” ili “zlo”…Živimo u svijetu u kome ispadaš primitivan I neuk ako si svjestan da postoje I zlo I djavo! Znamo da je njegov najveći trik bio kad je ubijedio čovjeka da ne postoji! I (kao što je rečeno u filimu Konstantin sa Kijanu Rivsom) “ Ti ne vjeruješ u djavola – ne brini! Vjeruje on u TEBE! Mogu da tvrdim da je na osovu svega što se učinilo, droga (iako samo po sebi nije to) uz pomoć čovjeka postala jedan od najbriljantnijih izuma samoga djavola! Ja za djavola ne smatram nikakvu ličnost koja tamo neđe čuči repata, već sve te mračne sile I nagone u čovjeku koji ga tjeraju za zlo! Ko je npr. osjetio na svojoj koži ili u svojoj okolini heroin – zna da je to čisto zlo, ako ga ima! Djavolji prah! Uh…me mogu više da kucam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Moja poenta je bila da ne treba javno reklamirati nesto sto je izuzetno stetno samo zato sto ti (mi, vi oni...) to koristis ili ti se svidja...
Jedno je probati a potpuno drugo je redovno uzimati, pa makar i jednom nedeljno, mesecno ili na dva meseca. Uzimanje droge (pa i pica) da bi se doveo u stanje blazenstva, ili da bi se dobro proveo na zurci, ili da bi shvatio muziku i delo nekoga ko je to i pravio uz takvo dejstvo, pokazatelj je psihicke slabosti i nesigurnosti u povoju. Sta ce normalnom coveku alkohol ili droga da bi se dobro proveo? ako mu treba znaci da nesto nije u redu... a postoji i varijanta gde covek sebe previse umara i mnogo radi uz nespavanje pa mora da uzima neke supstance da bi ostao budan i koncentrisan... ali sve ima svoju cenu... kad neko uzima drogu jednom nedeljno kad izadje u klub ili sl. on stvara sebi podlogu da postane narkoman, jer sutradan kada mu bude tesko u zivotu (iz raznih razloga) pocece da konzumira i preko nedelje, jednom... pa dvaput... pa svaki dan i na kraju nece moci uopste da funkcionise bez toga. Ovo naravno ne mora obavezno da se desi ali postoji velika sansa... ... uopste nemam nameru da vam objasnjavam zasto je drogiranje lose, ako imate potrebu da se radite, samo napred... ali ja sam licno gledao decka koji je odrastao samnom kako uzima praznu konzervu sa zemlje, prstom je malo ocisti od ostataka i u njoj greje heroin da bi se uradio... ne moram da pominjem na sta taj covek lici i sta sve radi da bi dosao do love da se uradi... svi koji konzumiraju drogu kazu da su oni jaki, da mogu da prestanu kad hoce, da im to nista ne znaci nego da uzimaju kad hoce, ne bi se nikad boli iglom - samo smrcu... i sl.... a sve je to gomila gluposti... i video sam mnogo vise njih koji su postali narkomani nego koji su probali i uzimali tu i tamo a nisu narkomani. Lik kojeg sam pomenuo malopre je deset godina postajao narkoman... polako ali sigurno... od dva dima na zurkama do okorelog narkomana... Evo sada cu da se ogradim... zaboravite da sam se bilo kome licno obratio... ovo je moje misljenje i iznosim ga zato sto mislim da je ispravno... ako mislite da vam droga treba da bi nesto (bilo sta) uradili ili postigli, vec ste gotovi u najavi... mada, evo opet da se ogradim, nekome je to mala cena za postignuto pa je njemu i lepo... ljudi ubijaju da bi dospeli na tv... I opet da ponovim poentu... nije mi normalno da se droga reklamira kao nesto sto je dobro i sto pomaze kad to nije slucaj... navodjenje likova koji su pod dejstvom droge nesto napravili je cista glupost, jer kao sto sam vec rekao, onda treba pomenuti i one koji su nacisto propali i crkli (adekvatan izraz) pokusavajuci... Pozz
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
Ima mnogo stavova sa kojima se potpuno slazem! Kao prvo, dobro je poznato da cak prosjecni pusac, ima veci rizik da oproba joint! U daljnem onaj koji koristi cannabinoide, ima daleko vecu predispoziciju da oproba nesto "zesce"! To je rezultat iztrazivanja i sasvim serioznih studija! Jeste, alkohol i nikotin su daleko veci problem za drustvo! Ali, dali je rjesenje da se sa strane drzave legalizuje jos jedna stetna supstanca! A ona uporedba saobracajnih nesreca i smrtnih slucajevu zbog droga, tu ama bas nista nije ni priblizljivo da se moze uporediti! Saobracaj je neophodan za svakodnevni zivot, ima svoje dobru stranu! Koja je to neophodna, dobra strana cannabinoida? Tu sljede posljedice kao sto je recimo sposobnost upravljana automobilom pod dejstvom cannabinoida! Toliko o legalizaciji trave! A o legalizaciji opioida, nadam se da niko ozbiljno ne razmislja! Dalje se pitam, za koju svrhu bi sluzili ti legalni cannabinoidi ili halucinogeni? Zasto? Volimo muziku? A nije nam dovoljno taj uzitak u muzici pa bih da intenziviramo dozivljaj sa supstancom koja mjenja stanje svjesti?Ko je onda dozivjeo taj "spoznaj", ja ili supstanca? Gdje je onda tome intenziviranju kraj - kad dodjemo do heroina? To sve pokrene neke automatizme kojima covjek nije ravan! U ostalom, u evropskoj uniji je trend prema restrikciji duhana veoma jak! Skorom svugdje je zabranjeno pusenje u javnim lokalima! A neki razmisljaju o legalizaciji trave? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Poenta price nije u tome. Poenta price je, kako je umro covek tvorac sinteticke droge koja je ustvari korisna za covecanstvo (ali toga niko nije svestan), a zbog koje su nastala mnoga umetnicka dela (znaci dela pravi LSD a ne covek). I koja usput nimalo zdrastveno nije stetna koliko se prica. Mogu cak i sa tim da se slozim (sa umerenim konzumiranjem ove hemije mozete da dozivite prirodnu starost)! Ali da me jebes sa pricom, kako je art Dzima Morisona,Kurta Cobain-a (i jos nekih ovrdouz pokojnika) ostavio veceg traga na istoriju umetnosti (Valda je i muzika neka vrsta umetnost) od Volfganga koji nije popusio cigaru (a kamoli dzoint, pa makar i domaceg gnojiva), e to nemogu da podnesem. Zivo LSD!: Rece Mikelandjelo, zguta dva "Pink Pantera" i isklesa Davida u cast Albertu! Last edited by LACKY; 03-05-2008 at 02:08 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|