|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
po tamo nekom zakonu, organizator žive svirke je u obavezi da dostavi spisak izvedenih pesama Sokoju. E tu ima jedna kvaka. Kako mi se čini, zakonopisci nisu jasno definisali šta znači ta reč - organizator. Izgleda da se ne obraća puno pažnje na ispravnost spiskova koje dostavljaju odgovorna lica iz kafana, kafića, splavova, diskoteka... Za velike koncerte se zna ko je organizator i, s obzirom na veliku lovu, tu Sokoj ne popušta (valjda)
|
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Mnogo volim ovakve diskusije, tipa: Ako nema ko da mi isplacuje pare za emitovanje (koje?) i koncerte (gde?) onda necu da se bavim muzikom..!! U inat!!
ha,ha,ha...pa ako si bazirao bavljenjem muzikom na ocekivanje isplate od Sokoja, onda bolje idi pa otvori kiosk za pljeske, vise ces zaraditi!! |
![]() |
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
I tu blanketu moze izvodjac a i organizator da posalje. (u ovom slucaju sokoju) Posalji SOKUJu mail i pitaj. |
|
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
licno sam sve pitao i rekox gore da su mi sve to zbrzano i kao da su citali pravilnik tj izdeklamovali napamet , ima isto to sve sto pitam i na samom sajtu , vise me zanima onako kako je u stvarnom okruzenju tj kako to stvarno funkcionira.
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Nije u pitanju inat, već upravo praktičnost: i da imam hit poput Ogijevog - Hajde cico - nisam siguran da je isplatljivije od pljeski. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
^bravo.. hvala..
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
i da imam hit poput Ogijevog - Hajde cico - nisam siguran da je isplatljivije od pljeski.
[/quote] nije ! u pravu si.... muzikom se (iskljucivo!) treba baviti iz ljubavi !.....(prema novcu ! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam puno, dragi prijatelji, na poja?njenjima i savetima.
Al jedva čekam da i Ogi napi?e koju. |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]() ![]() Taman sam mislio da su u ovoj dr?avi, svi sem mene, zadovoljni stanjem na muzičko-pravno-ekonomskoj sceni... Ali, gle čuda - upravo mi se javio jo? jedan nezadovoljnik. Zbog tebe, dragi nepoznati prijatelju, nastavljamo sa temom. ![]() Sokoj - organizacija za za?titu autorskih prava kompozitora, aran?era i tekstopisaca, osnovana je sa ciljem prikupljanja novca od svih koji eksploati?u muziku i na taj način ostvaruju zaradu, kao i raspodele tog novca autorima čije su kreacije doprinele toj zaradi. Član 42. Statuta Sokoja (Statut mo?ete u celosti preuzeti sa sajta Sokoja): Od sredstava iz prethodnog ?lana odbijaju se tro?kovi obavljanja delatnosti Sokoja. Na osnovu utvr?enih rezultata poslovanja u prethodnoj poslovnoj godini, Upravni odbor projektuje tro?kove poslovanja za teku?u poslovnu godinu, s tim da ti tro?kovi, po pravilu, ne mogu biti ve?i od 30% ostvarenog prihoda u teku?oj poslovnoj godini. Na osnovu nezvaničnih informacija, Sokoj je za 2006. god. inkasirao preko 200.000.000 din. Na sajtu Sokoja, u rubrici -Analiza autorskih honorara, pi?e da je fond za raspodelu 82.791.974,50 dinara. Nigde nije navedeno kolika je uplata??? Na istoj stranici: U raspodeli za 2006. godinu učestvovalo je 6.807 autora i nosilaca prava a prosečno obračunat autorski honorar iznosio je 7.637,00 dinara. Hajdemo na matematiku: 6807 x 7637 =51.985.059 din 51985059/82791974=0.627 iliti 62,7 %. ?to definitivno nije 70%. Da sam kojim slučajem sa njima potpisao ugovor, definitivno bih se osećao pokraden. ![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
autorska prava | SumAnuT | Razno | 0 | 28-10-2009 11:10 PM |
Autorska *prava*?! Think again... | kravadinka | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 2 | 18-05-2009 11:10 PM |
AUtorska prava! | SILENttONE | Razno | 4 | 18-01-2009 10:16 PM |
Autorska prava | Arthur | Razno | 7 | 02-11-2007 09:05 AM |
autorska prava | dzordz | Razno | 20 | 21-03-2005 07:19 AM |