|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
MAO
|
![]()
??? nisam shvatio zadnju tvoju misao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
sad kad prochitam ni ja sam ne mogu da shvatim.. hahah..
mogu da probam da pojasnim: u hip hopu (bar kod nas) niko ne stavlja reverb na glas.. i na gomili strane produkcije.. a ja volim da ga bacim na send na kom je altiverb.. sa duzinom oko 1.2 s, i cutovanim visokim i niskim (od 300 do 8k) i da bacim stereo enhancer na njega.. da rashirim reverb... samo da ne udje u kontra fazu.. a poslednja misao je da mi je sinoc mozak umro, ali mi nije doshla do mozga ta informacija.. ![]() poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
MAO
|
![]()
lepo ti zivis sa svojim mozgom
![]() Pa sad, cinjenica je da u hiphopu generalno ne furaju reverbe u prvi plan (veceras sa po 1000ti put preslusao dreov Chronic), mada ima veoma majstorskih suptilnih. Ja sam skontao da ti komentarises nesto sto sam ja "izdao" (objavio?), te cisto da se izjasnim - ja jako volim reverbe da mecem na sve zivo, jedini je problem sto ne raspolazem sa adekvatnim hardwerom,a na pluginovima nisam bas odusevljen izborom.. vec sam u drugoj temi o tome pisao. Ne, nije do mene, zaista sam imao srece da u zivotu koristim neke od lepsih spravica (m5000, pcm91, rev 1), te da zaista lako nadjem ono sto mi treba na njima, sto je jako redak slucaj sa vst-reverbima. I da, ni ja ne naglasavam reverbe u mixu, samo se trudim da ih suptilno koristim za produzavanje zvuka, sirenje slike i postizanje dubine i gustine mixa . |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
prvo: nisam ja tebe ni pokopavao ni prozivao.. tako da opushci se, nemash zashto da se sad nadjesh uvredjenim..
![]() a drugo, mislim da su te te hardverske sprave malo razmazile.. shto se tiche onoga shto sam chuo od tebe, chuo sam i neshto shto si snimao za rezister.. mozda se i ne zovu tako.. da ga jebem, ne mogu da pohvatam sve te metalce.. a i necesh mi verovati, radio si i meni neshto.. pre godinu dve... shto je ishlo na metropolis.. ali ti necu odati tajnu shta si radio.. ![]() elem, u hip hopu se upravo koristi za shirenje slike, bar koliko sam ja imao prilike da chujem iz hiljada albuma koje imam.. nisam mislio ni da te vredjam, niti da dovodim u pitanje tvoju profesionalnost, samo sam hteo reci da moze da se izvuche dosta iz altiverba i sonnoxovog native reverba.. ako nisi zadovoljan kompletno sa zvukom, lupish eq preko njega.. bar ja tako radim.. jbg, altiverb mi ima najneosetniji pad zvuka.. iliti reverberaciju.. ali kao shto rekoh, zabada mi komp pa nemam zelje vishe da ga koristim.. waves IR nisam probao, mada dosta ga hvale.. ontopic: bash bih voleo da probam ovaj plug pa da ga kupim.. ali ga nema nigde na netu.. ima li dobre dushe? ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
il je x na kvadrat il je esla, sta god da je, simpa je bilo.
a sto mislis da su me razmazile? nisam ja reko da necu da radim zato sto nemam na raspolaganju ludila, nego da su mi te neke sprave postavile kriterijue, ne vidim da je to loshe ![]() p.s: manje-vise skoro nista sa metropolisa sto sam radio, ne smatram reprezentativnim (cas' izuzecima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
MAO
|
![]()
e, da, waves IR ima jako gotivan fazon sa reverse reverbima, jako korisno kad klinci zele da zvuce ko kavelera.. mada se moze i inventivnije iskoristiti
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
nije ni jedan od njih..
![]() inache, ovi shto su pobedili (ne mogu se setim imena) ortak mi je bubnjar odatle.. ali nikako da zapamtim ime benda.. eto sad znash xixi btw, rverb mi godi kada radim reverse reverb.. probaj ga.. Last edited by HeatMan; 10-02-2008 at 02:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
:: Audio Ease Altiverb na Windows XP :: | lesha | Audio Software | 13 | 22-06-2006 12:51 PM |
KRISTAL Audio Engine - jednostavni programcic za audio... | Psydon | Audio Software | 1 | 20-07-2005 10:36 AM |