|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Ono sto je Moritz rekao u vezi dirki za MP8 je istina. MP8 ima drvene dirke, prave klavirske sto mislim da nijedan el. klavir (u stage varijanti) ne nudi. Mislim da je to najbolje resenje za kupovinu pod uslovom da imas para za to "planinarenje".
![]() A ako ne, tu je MP5 koji bi, ako se ne varam, trebalo da ima sve sto i RD-700sx ali za manje para. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Hvala svima na savetima..Javljam se za otprilike mesec dana,da vas obavestim shta sam uzeo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Usudjujem se da primetim, kao neko ko se bavi sviranjem klavira, klavijatura, i programiranjem, da je drvena full hammer action, kako je zovu klavijatura odlicna, ali SAMO ZA SVIRANJE KLAVIRA ili EL. KLAVIRA, za sve ostalo NIJE DOBRA, zato sto se teze "frazira" sa padovima, sint bassovima, gudacima, atmosferskim zvucima i tako dalje, dakle klavirske dirke, da, ali SAMO ZA KLAVIR. Na osnovu dugogodisnjeg iskustva, mislim da je najbolje imati dve klavijature, jednu iznad druge, a ta druga da bude "half weighted" ili prevedeno 'upola otezana', kao sto je na primer Fantom X7, Motif 7 ili jedna nova, jeftina ali po meni kvalitetna klavijatura: YAMAHA NP 30, koja samo sto nije dzaba, a jako dobro reaguje sa sintovima, mada nema ni mod, a ni bender wheel...
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
U ovome se potpuno slazem sa tobom, treba imati dve razlicite klavijature. Upravo i jeste poenta da na klavirskim dirkama sviras klavir i el. klavir i dobijes sto prirodniji i verniji zvuk a na sintisajzerskim hemond orugulje, padove, stringsove, sintisajzerske boje itd. To upravo i cini jednog dobrog klavijaturistu po mom misljenju.
Nazalost i ja, kao i dosta drugih kolega, imam i workstation klavijaturu na kojoj cesto sviram, cak previse cesto, razne gitare, saxofone, brassove, violine i razne druge instrumente koji nisu ono sto treba da svira jedan klavijaturista vec drugi muzicari (gitaristi, saxofonisti itd.)! Mozdra se neko nece sloziti sa mnom ali ako pogledate bilo koji koncert svetskih zvezda, videcete da klavijaturisti sviraju klavir, el. klavir, hemond orgulje, i padove. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
1.Kawai MP-8 II
![]() 2.YAMAHA CP 300 ![]() 3.ROLAND RD-700 SX ![]() 4.Kurzweil SP88X 88 ili SP2 X ![]() (probaj ga,ima svoje čari - pogotovo zvuk Klavira - i jeftini su) 5.Casio Privia PX 200 ![]() Opet, u zavisnosti ?ta tačno hoće? da radi? sa klavijaturom,izbor je tvoj. Te?ina i hod dirke treba tebi da odgovaraju. Ipak ... MP-8 II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Obavezno pre kupovine, obavezno, isprobaj osećaj svake. Velike su razlike. Yamaha action i Roland action - potpuno različiti. Ja sam uzeo Yamahu i dok se nisam navikao - mrzeo sam tu tvrdoću, sad sam već zaboravio kako je Roland mekan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Znash kako kazu...Kad jedan klavijaturista hoce da uvredi drugog,kaze mu :"Klavijatura ti zvuci kao Casio:P"... Salim se naravno, nisam probao, ali cu drage volje to uciniti..Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Veruj svojim u?ima i prstima ![]() p.s. kupi MP-8 II bez ikakve probe,garantujem bit će? zadovoljan, a ako se desi da nisi otkupiću ga od tebe - 50% od cene
![]() |
![]() |
#29 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Haha..Ti bi bio bash dobar trgovac...Preporucicu te kod ovih iz privredne komore ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Sto se Kurzweila tice, bio sam VEEELIKI njihov fan ranije, ali ako nesto ozbiljno ne preduzmu uskoro, lose im se pise - i sam se nadam da stavim "sape" na onu dugo cekanu "trojku" ali nesto nisam optimista. Veoma su dobri, zaista, ali vec duuugo nam prodaju istu koncepciju, i skoro potpuno isti ROM, tako da cekam nestrpljivo onaj PCX3, valjda se tako zove. Rece mi Igor iz "Artista" da samo sto nije stigao...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Heatman-ov izbor | HeatMan | Pricaonica | 10 | 13-11-2008 04:13 PM |
Izbor reverba.... | mandrak | Zoran Vračević - Vrač | 8 | 13-09-2006 10:28 AM |
pomos u izbor mic | Xproducer | Razno | 4 | 04-01-2006 01:16 AM |
Kuciste i HD izbor | OFF | Computer Hardware | 2 | 11-03-2005 01:31 AM |
Izbor | Solozabal | Audio Software | 11 | 16-02-2004 03:50 PM |