Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2007, 03:00 AM   #21
slowstar
Pro Member

Default Re: Sampleriiiiiii

Sto se mene tice, imao sam i Roland (S 550) i AKAI (S 3000 XL) a sada imam Z8, sa kojim sam prezadovoljan, izuzev katastrofalne sporosti editinga kada editujem preko kompa i USBa.
Sound - to je za pricu...Mislim da mu nijedan hardware sampler ni blizu ne prilazi. ASR sam probao odavno, kod Kobca, ono sto sam cduo je malko "zujkavo" ali interesantno. Sa EMU sam radio dosta, i zaista je dobar, mada nije ni blizo AKAI Z8, kada su simfo zvuci u pitanju, za bubanj nisam siguran, ali gudaci, duvaci, horovi, simfo perkusije, solo drveni duvaci, i slicno - TU CARUJE cak i kada se poredi sa vrhunskim soft samplerima i dobrim D-A konvertorima, AKAI je definitivno bolji, jer ima taj svoj "Personality" taman koliko treba, bez preteranog farbanja i "midlovanja" kao kod EMU...Moj Z8 ima full memoriju (512 meg) i ATA hard od 120 giga, kao i 10 izlaza, a i dodao sam mu USB CD pisac, tako da i citam i pisem setupe. sve radi besprekorno, i ne bih ga nikako prodao i pored svih kontakata, EXSova i Giga na MACu i na PC-u...
Old 11-12-2007, 07:50 AM   #22
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Polako prebacujem sve na soft sampler, zbog brzine..
A tu ti je prednost i velicina banke, posto su (po meni) Akai, STS, Roland 7xx vec out, u odnosu na danasnja ogromna chudovista...

Last edited by idekius; 11-12-2007 at 07:54 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 08:26 AM   #23
liman021
Senior Member

kad smo kod semplera da li neko zna gde se moze nabaviti 64 mb edo rama kao i fx karta za e6400?
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 09:31 AM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
A tu ti je prednost i velicina banke, posto su (po meni) Akai, STS, Roland 7xx vec out, u odnosu na danasnja ogromna chudovista...

mnogo puta mi pomogne u miksu njegovih 16 izlaza...kad nema vise ulaza na velikim faderima.... zvuk , manje vise..meni je sve isti k....!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 10:55 AM   #25
liman021
Senior Member

emu 6400 nisam cackao godinama do pre koju nedelju kad sam ga ponovo upalio.semplovao sam softwerske sintove(baterija i ostalo).ritam i bas sam uradio sa uadom pa onda sa semplerom.znaci jednostavna deonica samo da bi se uporedio zvuk.onda sam pozvao par drugara da cuju obe varijante.nazalost u ovom trenutku nemam monitore pa su morali da slusaju sve preko slusalicai pored loseg slusanja razlika je ocigledna.mislim da su najbolji "slusaoci" ljudi koji nisu optereceni frekvencijama,kompresovanjem i ostalim tehnikalijama.oni su po meni najmerodavniji.da se ne bi "zamerao" hardwerasima ili softwerasima reci cu samo da su svi odabrali jednu varijantu kao bolju.pozdrav
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 11:11 AM   #26
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Kladim se da je pobedio EMU. Ja imam 78 mb rama i FX, kostalo me djavo ipo kad sam to nabavljao, memoriju ces naci jevtino, to je sada vec istorijska memorija i ima je za dzabaka, samo potrazi, nekom skuplja prasinu. Mislim da ne moze vise od 78 mb.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 11:55 AM   #27
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
mnogo puta mi pomogne u miksu njegovih 16 izlaza...kad nema vise ulaza na velikim faderima.... zvuk , manje vise..meni je sve isti k....!

meni je ovo STRASNA IZJAVA!!!!!

pa DaBear kod samplera je najbitnija kvaliteta sounda...ako to ne cujes onda ....doduse otkad si rekao da si presao VSTi to je tamo smanje vise sve isti K!!!! ( mislim meni tamo sve zvuci lose...iliti isti K)

@ Slowstar

pa i tu nazalost moram reci da sto se tice mogucnosti Z8 moze skoro sve ( imao sam ga probao i prodao) napomenuo sam moze skoro sve !!!!!

nemoze samo distignuti kvalitetu SOUNDa drugih SAMPLERA!!!!!

jedaina DVA samplera na ovoj planeti koja osobno nisam imao SU SYNCLAVIEROV SAMPLING i FAIRLIGHT

nadam se da cu i to uskoro rijesit i slobodno si dopustam da kazem da neki sampleri imaju ili nemaju sound i koje su razlike NAIME!!!!! ja se snalazim na svim sampling platformama pa i na TX16W i mogu reci da su sampleri posle S 3000XL strasno losi!!!! u odnosu na ove starije!!!!!!

po soundu NARAVNO ..a sve sto oni mogu lako se napravi i na PLUGINOVIMA pa ako vam je "sve isti k" u kvaliteti zvuka onda vama pugovi eto!!!!

ovim postom ne napadam nicije znanje sposobnost ili posao ...ali reci da svi sampleri zvuce istio i isti su K....za jednu osobu koja se bavi zvukom i glazbom profesionalno je STRASNO , makar pricam o osobi koju jako respektiram i cijenim njen rad!!

to je kao da neko kaze da Ceca pjeva kao Brena , a Brena kao Severina, a Severina kao MInea...doduse meni je to sve isti k. ..i eto jedna moja glupost za kraj
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 11:56 AM   #28
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Kladim se da je pobedio EMU. Ja imam 78 mb rama i FX, kostalo me djavo ipo kad sam to nabavljao, memoriju ces naci jevtino, to je sada vec istorijska memorija i ima je za dzabaka, samo potrazi, nekom skuplja prasinu. Mislim da ne moze vise od 78 mb.
ide do 128 MB rama
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 12:34 PM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
meni je ovo STRASNA IZJAVA!!!!!

pa DaBear kod samplera je najbitnija kvaliteta sounda...ako to ne cujes onda ....doduse otkad si rekao da si presao VSTi to je tamo smanje vise sve isti K!!!! ( mislim meni tamo sve zvuci lose...iliti isti K)

@ Slowstar

pa i tu nazalost moram reci da sto se tice mogucnosti Z8 moze skoro sve ( imao sam ga probao i prodao) napomenuo sam moze skoro sve !!!!!

nemoze samo distignuti kvalitetu SOUNDa drugih SAMPLERA!!!!!

jedaina DVA samplera na ovoj planeti koja osobno nisam imao SU SYNCLAVIEROV SAMPLING i FAIRLIGHT

nadam se da cu i to uskoro rijesit i slobodno si dopustam da kazem da neki sampleri imaju ili nemaju sound i koje su razlike NAIME!!!!! ja se snalazim na svim sampling platformama pa i na TX16W i mogu reci da su sampleri posle S 3000XL strasno losi!!!! u odnosu na ove starije!!!!!!

po soundu NARAVNO ..a sve sto oni mogu lako se napravi i na PLUGINOVIMA pa ako vam je "sve isti k" u kvaliteti zvuka onda vama pugovi eto!!!!

ovim postom ne napadam nicije znanje sposobnost ili posao ...ali reci da svi sampleri zvuce istio i isti su K....za jednu osobu koja se bavi zvukom i glazbom profesionalno je STRASNO , makar pricam o osobi koju jako respektiram i cijenim njen rad!!

to je kao da neko kaze da Ceca pjeva kao Brena , a Brena kao Severina, a Severina kao MInea...doduse meni je to sve isti k. ..i eto jedna moja glupost za kraj

Pa jos nisam presao na VST ili sta vec...prebacujem samplove i CD ROMe za sad..!

Sto se tice zvuka samplera - PO MENI - puno zavisi i od sampla!! Ljudi sempluju kik ili ga odaberu (lose) itd.. iemaju pojma i cude se kako to ne udara i ne mastiu miksu.

Prva stvar - pazljivo odabrati sounds!

Nisam se nikad opterecivao uporedjivanjem samplera i kvaliteta zvuka...radio sam sa njima puno, umesto...

Imao sam sve Akai od S900 do 6000 (sem rije) i to je sve manje vise isto!
Jedinu razliku (od istog sampla!) sam cuo kad sam ga gurnuo kroz Synclavier! Veliko, debelo, masno, bas ubija (valjda je zbog konvertora, posto ima 2 po svakom izlazu!! 16 BIT za pocetak i telo sampla i 12za rep sampla)...

Akai lepo proturimkroz dobar pre-amp ili kroz SSL module, pa onda jos plugin fx i ko zna odakle je taj sample dosao!? A koga i briga ako radi u pesmi i miksu !!?

A KAD SE RADI U STUDIJU NA DEADLINE, KAD SU VELIKE FACE PORED (DJ, KOMPOZER ILI AR IZ LABELA) SVE MORA DA IDE BRZO!!!! NEMA SE VREMENA DA SE CHMARA SA MALO RAMA-A, ILI CEKA NA LOADING ITD..

E TU SU SOFT SAMPLERI KOMA!!! SVE JE DOSTUPNO U SEKUNDI, STO SE ZA AKAI ILI SYNCLAVIER ILI EMU NE MOZE RECI....NEMA "loading sound, please wait!" poruka...

A da ne pricam sto sve zavrsi na nekom mp3 playeru na kraju !!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 01:02 PM   #30
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Sto se tice zvuka samplera - PO MENI - puno zavisi i od sampla!!
I ja bih rekao isto. I mislim da se ljudi ne muche bezveze povecanjem broja layera, 24-bitnim samplovima itd...
Danasnje banke su ogromne, bolje samplovane i realnije od onih jucerasnjih. Tu dolazi do izrazaja ram. Necemo valjda da poredimo edo ram od 128 mb, sa DDR2 od npr 3gb??? A generacijski, sto se memorija tice, izmedju su bili SD ram, DDR 1 266, 333, 400, DDR2 aktuelne verzije... trenutno najkorisceniji je onaj sa clockom na 800 megaherca. Svako ko iole ozbiljnije radi muziku ima barem 2 gb ram-a.

Sve je to O.K.... ali klavir od 4 gb npr. u odnosu na Akai koji na sebi ima XY farbi i sve to stane na CD od 650 mb... mislim... jasna stvar...

Moja kolekcija Akai samplova je velikim delom prebacena na DVD diskove, ono sto smatram esencijalnim je i dalje na polici (npr. Simphony of Voices), ostalo, posto je zalosno baciti, je slozeno u kutije, zasticeno od vlage i spusteno u podrum...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules