Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Ogi Radivojević

Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije...

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2008, 12:37 PM   #21
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Default Re: Bubanj

"EZdrummer" sam probao, instalirao sve kitove - nije mi se dopao...
"Nezgodne" stavke - za mene - su bile sto ne mogu da se edituju komponente (pitch, decay), ne moze da se dozira "leakage" i slanje u "overhead", "ambience" i "room" mikrofone, kao i nemogucnost kombinovanja kitova (svidela mi se noga iz "Nashville" kita, dobos iz "Dkfh" kita, itd.)...
Da, postoji "workaround" - otvoriti za svaku komponentu posebnu instancu "EZdrummer"-a i tako dozirati "room" i "amb", ali je to dosadno i zamorno...
"EZdrummer" je napravljen kao "lite" varijanta "DKFHS"-a - verujem da je mnogima dovoljan, meni - nije...
"Addictive drums" je bolji (editabilniji), ali i dalje nije dovoljno dobar za moje potrebe.
Ogi is offline  
Old 25-03-2008, 12:51 PM   #22
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Iskreno, meni je Ez nekako previše ofarban... Imam osjećaj da ja tu više ne mogu ništa dalje tweakat.
Tomislav is offline  
Old 25-03-2008, 03:27 PM   #23
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

Koji god sample da koristis moras da se trudis oko njega da bi zvucao ili da se trudis mnogo da bi dobio sound koji ti zapravo zelis.

Last edited by opustenzy; 25-03-2008 at 04:20 PM.
opustenzy is offline  
Old 25-03-2008, 05:29 PM   #24
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by opustenzy View Post
Koji god sample da koristis moras da se trudis oko njega da bi zvucao ili da se trudis mnogo da bi dobio sound koji ti zapravo zelis.
Ne bih ja tako dramaticno...
Desavalo mi se da "nemam izbora" kod biranja semplova (audio track-ovi za mix), da "kick" zvuci kao mokar karton (a treba da postane "Nashville kick", sa mekanom "tackom" i puno "mesa"), da "snare" zvuci kao "glitch" (a treba da glumi najbolje nastimovanog "Pearl"-a) i slicne gluposti... onda sam morao da se trudim, da taj mix zvuci solidno, odnosno "najmanje lose". A i to je bilo mnogo pre "Drumagog"-a, "Sound replacer"-a i ostalih dostignuca moderne tehnologije...

Sada se trudim da u startu imam zvuk sto priblizniji krajnjem cilju, upravo da ne bih morao da "radjam mecku" i "pretvaram" bilo koji zvuk u nesto sto to nije...
Ogi is offline  
Old 25-03-2008, 09:39 PM   #25
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

Koji predlazes bubanj da koristim? posto ja kombinujem stylus, ez drumm pop i vintage...

Last edited by opustenzy; 25-03-2008 at 09:42 PM.
opustenzy is offline  
Old 25-03-2008, 10:45 PM   #26
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by opustenzy View Post
Koji predlazes bubanj da koristim? posto ja kombinujem stylus, ez drumm pop i vintage...
Nemam pojma kakvu muziku pravis... isto tako, ne znam kakvu muziku zelis da pravis.
Veoma je nezahvalno traziti i davati takve savete - ono sto meni dobro zvuci i sa cime lako radim, tebi moze da bude potpuno besmisleno.
Predlazem da koristis ono sto TEBI i TVOJIM potrebama najvise odgovara - sve kombinacije su moguce...
Ogi is offline  
Old 25-03-2008, 11:26 PM   #27
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

U pravu si nisam nista rekao odredjeno.
Radim pop muziku, mislim da se malo razlikuje od domace pop muzike. Trudim se da sve bude jednostavno. (Umem da zakomplikujem sa vokalom.) npr. Bubanj, bas, klasicna gitara, strings.
svideo mi se bubanj michaela boltona u pesmi how am i supposer to live without you. sa kojim samplom da dobijem takvu slicnost snare-a i kick-a. ?
opustenzy is offline  
Old 26-03-2008, 12:43 PM   #28
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Hm, ne mogu da se setim te pesme...
Imas neki link da je cujem?
Ogi is offline  
Old 26-03-2008, 01:50 PM   #29
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

sad cu da stavim na rapid share
opustenzy is offline  
Old 26-03-2008, 02:02 PM   #30
opustenzy
Member

opustenzy's Avatar

http://rapidshare.com/files/10250930...u-lzy.mp3.html
opustenzy is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules