|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Pro Member
|
![]() ![]() Zadnjih 17 godina, da. Prije toga sam uglavnom lupkao po školskoj klupi ili eventualno mrdao nogom u koljenu. ![]() ![]() Quote:
Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ? Quote:
![]() Gle ... ako uopće hoćeš da ozbiljno doživim ovaj tvoj komentar evo jedan lagani zadatak (dovoljan je bilo koji rompler sa multiband resonantnim filterom): http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18551 Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome. Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe? Neznam... naprimjer ... ja sam radio jedan Ambient Sample CD-ROM-u, imam 10 objavljenih članaka na deepsynthesis.net vezanih uz sintezu, bio sam več nekih 8-9 puta na MATRIXSYNTHU-u i sl. Pa eto.. čisto me zanima malo tvoj rad, šta imaš iza sebe. Kada več tvrdiš da bi zvučalo 50% bolje kada bi 'ti zasvirao'. Imaš li neke soundove koje si radio na JP-8000? Ne mislim da lead i bass (svatko zna uključit square i okretat cutoff), nego na neke malo kompleksnije stvari. Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'. Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:14 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
joj ljuuuudiiii.. zashto? zashto se prepirete? zashto sve lepo mora da se zavrshi kradjom zivaca? ajd' lepo, spustite loptu.. nema potrebe.. svi smo mi ovde najbolji i najgori.. uredu je, pobogu..
@don: pre svega, poshtujem te zbog stvari koje si uradio, i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mora? priznat da izraz "ja bi to 50% bolje" zvuči zakon! ![]() ![]() ![]() Pozdrav! ![]() Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:20 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
od onog sto sam dosad imao , ovako:
-Roland jp 8000.8080 dobar za trance leadove i hladne digitalne padove ,namenjena prvenstveo za trance produkciju , lep i praktican UI , prepoznatljiv supersaw sound -Nord 1 i Nord 2 slicni bazni sound sireg spektra upotrebljivosti od Rolandovog JP , dobar in ya face sound , veoma dobar i jednostavan UI , prexpolatisan ,ipak veoma dobar instrument -Nord 3 napravili pomak u odnosu na NL 1 i 2 ,siri spektar zvukova , karakteristicni sound clavia FM sinteze , izgubio na tvrdoci sounda svojih predhodnika iz iste kuce nesto izmedju nl1,2 i DX sounda , vise hibridan nego tipican VA sound -Virus C , najlepsi ![]() -Yamaha AN1x dosta slabiji od konkurencije , po meni nista ne radi kako treba , napravljen da simulira analogiju ali preslabasan i tanak , uzto ogranicen pristup parametrima preko glupo resenog UI interfejsa -Waldorf Micro q , rezeci hladan sound , nije po mom ukusu , iako mocan sound engine ali zbog loseg UI tezak za editovanje , veoma sirok spektar zvukova , izmedjuostalog i wavetable, postojan karater ako mozete kupite key verziju Waldorf Q a ne Micro Q zbog boljeg pristupa parametrima -iako ne spada ovde kao jedan od konkurenata bih uvrstio i rompler JD-800 koji zbog veoma dobrog baznog sounda i UI lako konkurise VA sintevima i pobedjuje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Ma nemam nishta..ja samo jako volim da sviram vijure.. Quote:
![]() Last edited by MHz; 05-09-2007 at 06:25 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam se malko poshalio..znam da chovek razbija sintezu, pa sam hteo malo da se poshalim..al eto ispade kako ispade..nisam mislio nishta loshe i umesto shto sam napisao one glupe postove trebao sam napisati tachno ovo shto si ti rekao.. @Don no hard healings ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Evo super tutorial o sintezi zvuka, odlicno ide uz citanje onog teksta: http://www.mutantaudio.net/forum/ezl...5f3edcd80462b0
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 13-05-2007 03:02 PM |
Big synth | Eon | Computer Hardware | 3 | 23-10-2004 09:32 AM |