Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2007, 02:37 PM   #21
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Quote:
Originally Posted by hrkljus View Post
Otprilike zelim nesto slicno ovom sto je prosviravao http://www.youtube.com/watch?v=FLvfRxiNXXs
Eto. Kupis Virusa i to je to
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 02:38 PM   #22
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by MHz View Post
ti svirash tu gomilu sintova koju imash..

Zadnjih 17 godina, da. Prije toga sam uglavnom lupkao po školskoj klupi ili eventualno mrdao nogom u koljenu. Inače "gomila" je nastala tek pre 3 godine. Do tada je bio samo jedan synth, a ja nisam imao ni za patike.

Quote:
Ne pricham sad samo o JP-u..ali chvrsto verujem da bi ti sintovi koji tebi 'ne zvuche' i 'ne rade' kada ih ti svirash
E stani sad malo... zajebanciju na stranu. Koji to moji 'synthovi' ?

Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ?

Quote:
radili bar 50% bolje kada bi ih ja zasvirao..

Gle ... ako uopće hoćeš da ozbiljno doživim ovaj tvoj komentar evo jedan lagani zadatak (dovoljan je bilo koji rompler sa multiband resonantnim filterom): http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18551

Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome. Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe? Neznam... naprimjer ... ja sam radio jedan Ambient Sample CD-ROM-u, imam 10 objavljenih članaka na deepsynthesis.net vezanih uz sintezu, bio sam več nekih 8-9 puta na MATRIXSYNTHU-u i sl. Pa eto.. čisto me zanima malo tvoj rad, šta imaš iza sebe. Kada več tvrdiš da bi zvučalo 50% bolje kada bi 'ti zasvirao'.

Imaš li neke soundove koje si radio na JP-8000? Ne mislim da lead i bass (svatko zna uključit square i okretat cutoff), nego na neke malo kompleksnije stvari. Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'.

Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:14 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 02:49 PM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

joj ljuuuudiiii.. zashto? zashto se prepirete? zashto sve lepo mora da se zavrshi kradjom zivaca? ajd' lepo, spustite loptu.. nema potrebe.. svi smo mi ovde najbolji i najgori.. uredu je, pobogu..

@don: pre svega, poshtujem te zbog stvari koje si uradio, i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 04:13 PM   #24
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh..
Heat brate moj, pa pogledaj količinu smileja u mojem postu. Ja sam taj post pisao smijući se. Heh, nemoj sve gledati tako crno. Treba i malo zajebancije u ?ivotu.

Mora? priznat da izraz "ja bi to 50% bolje" zvuči zakon!

Pozdrav!

Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 04:20 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 05:26 PM   #25
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

od onog sto sam dosad imao , ovako:
-Roland jp 8000.8080 dobar za trance leadove i hladne digitalne padove ,namenjena prvenstveo za trance produkciju , lep i praktican UI , prepoznatljiv supersaw sound
-Nord 1 i Nord 2 slicni bazni sound sireg spektra upotrebljivosti od Rolandovog JP , dobar in ya face sound , veoma dobar i jednostavan UI , prexpolatisan ,ipak veoma dobar instrument
-Nord 3 napravili pomak u odnosu na NL 1 i 2 ,siri spektar zvukova , karakteristicni sound clavia FM sinteze , izgubio na tvrdoci sounda svojih predhodnika iz iste kuce nesto izmedju nl1,2 i DX sounda , vise hibridan nego tipican VA sound
-Virus C , najlepsi, sirokog spektra zvukova ,interesantan arpergio , solidni efekti , mozda malo manjka karaktera ali zato i najsire upotrbljivosti , po meni za dlaku ispred od svog najveceg konkurenta NL3
-Yamaha AN1x dosta slabiji od konkurencije , po meni nista ne radi kako treba , napravljen da simulira analogiju ali preslabasan i tanak , uzto ogranicen pristup parametrima preko glupo resenog UI interfejsa
-Waldorf Micro q , rezeci hladan sound , nije po mom ukusu , iako mocan sound engine ali zbog loseg UI tezak za editovanje , veoma sirok spektar zvukova , izmedjuostalog i wavetable, postojan karater ako mozete kupite key verziju Waldorf Q a ne Micro Q zbog boljeg pristupa parametrima
-iako ne spada ovde kao jedan od konkurenata bih uvrstio i rompler JD-800 koji zbog veoma dobrog baznog sounda i UI lako konkurise VA sintevima i pobedjuje .... za 5 godina za cenu JD 800 kupujete dva Nordleada 3
goasia is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 06:20 PM   #26
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
E stani sad malo... zajebanciju na stranu. Koji to moji 'synthovi' ?
Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ?
O sintovima za koje govorish da ne valjaju..
Quote:
Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome.
Ti si jebeno dobar..jel mu to tako dodje onda?
Quote:
Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe?
Ma nemam nishta..ja samo jako volim da sviram vijure..
Quote:
Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'.
Ja nisam ni govorio o sposobnosti programiranja vec o svirci..a posle ovoga shto si 'odsvirao', siguran sam da mogu i 80% bolje

Last edited by MHz; 05-09-2007 at 06:25 PM.
MHz is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 07:13 PM   #27
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti
Old 06-09-2007, 12:52 AM   #28
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti
Tako je SS!
Ja sam se malko poshalio..znam da chovek razbija sintezu, pa sam hteo malo da se poshalim..al eto ispade kako ispade..nisam mislio nishta loshe i umesto shto sam napisao one glupe postove trebao sam napisati tachno ovo shto si ti rekao..
@Don
no hard healings aj poshalji pacheve od ona dva sounda ako nije frka.. voleo bih tako da pochnem jednu svirku.. thnx!
MHz is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 01:23 PM   #29
gricko
Member

Evo super tutorial o sintezi zvuka, odlicno ide uz citanje onog teksta: http://www.mutantaudio.net/forum/ezl...5f3edcd80462b0
Old 06-09-2007, 01:59 PM   #30
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by gricko View Post
Evo super tutorial o sintezi zvuka, odlicno ide uz citanje onog teksta: http://www.mutantaudio.net/forum/ezl...5f3edcd80462b0
Ovo je bash basic. Uzmes sint i malo ga cackash i za par dana sve ovo provalis. Prava stvar je programiranje digitalnih sinteva-to sto Don i Goasia i Cluster i Rogina znaju. E to je dizajn zvuka pravi. Toga nema bas u tutorijalima. Dok ne sednes za sint izasuces rukave nista od toga. Ja sam imao JD-800 i usrao sam se kad sam skontao sta sve moze. Nazalost nisam imao vremena da se upustim u to. Jednog lepog dana hocu sigurno...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules