Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2007, 12:09 AM   #21
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Kako doci do nekog normalnog izdavacha?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
shta vi predlazzete? koju izdavachku? kachicu josh par pesama.. imam 56k konekciju pa to ide mnooogo sporo..
Izvini moja greska ja procitah ovo!
Quote:
prochitaj naziv teme. :/
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 01:11 AM   #22
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma nishta brate.. pitanje je koja izdavachka, i da li znate kako uopshte stupiti u kontakt sa inostranim izdavachima..? eto ja se nadam da nece biti vishe zbunova..

pozdrav

Sale
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 03:47 AM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

evo postavio sam josh dve pesme.. iskreno, ni ne secam se koje su.. bacite komentare ovde ako zzelite..

btw, imajte na umu da su to samo preview verzije pesama.. pa je logichno da mix nije savrshen i da neshto fali.. ali to je to uglavnom..
Old 24-05-2007, 02:14 PM   #24
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

misha mu njegovoga, ovaj download manager nece pa nece...uvek prekine na pola...a zaboravio sam kako da ga onesposobim pa da skidam ovako normalno...
-neshapesha- is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 04:43 PM   #25
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by talented drummer View Post
misha mu njegovoga, ovaj download manager nece pa nece...uvek prekine na pola...a zaboravio sam kako da ga onesposobim pa da skidam ovako normalno...

pa ja nisam dozvolio d/l.. mozzda je do toga..
Old 24-05-2007, 05:57 PM   #26
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ja bi da ponovim jos jednom - pitanje: kako doci...? Odgovor : VRLO TESKO!!

Na demo (pa cak i mnogo bolji od ovoga) poslat postom / mailom, niko nije dobio deal vec 100 godina.
MORAS DA SKRENES PAZNJU NA SEBE SAM - SA SVOJOM MUZIKOM, SVIRKAMA, DJ-ISANJEM, SVOJIM PLOCAMA / CD-IMA KOJE PUSTAJU DJ-I...SA NEKIM RECENZIJAMA U MAGAZINIMA (DJ MAGAZINE, UPDATE, MIXMAG ITD..)
AKO PESMA VREDI, NEKI DJ CE JE PUSTITI U KLUBU, PA AKO MU RADI TAMO, ONDA CE MOZDA I DA PUSTI NA NJGOVOM RADIO SHOW-U (KASNO UVECE)...PA AKO SE JAVI PUNO LJUDI TELEFONOM DA PITA "KO JE OVO?"..ON CE ONDA DA POCNE DA JE VRTI VISE...PA CE ONDA NEKO VALJDA DA CUJE I PONUDI DA POTPISE PESMU ZA 200-300 EVRA ZA NEKU KOMPILACIJU...!!!

INSTRUMENTALNE MUZIKE IMA NA KILO (1 KG MUZIKE - 1 eURO!!) ZASTO BI NEKO TO KUPIO I CIMAO SE DA IZDAJE KAD NIJE NISTA SPECIJALNO? tOLIKO SE MALO ZARADJUJE OD TOGA, DA SE NE ISPLATI IZDAVACIMA DA IZDAJU SVE I SVASTA..

NINJA TUNE, IMA TRIP FAZON, ALI SVAKE GODINE UVALE PO 5-6 PESAMA IZ KATALOGA ZA NEKE TV REKLAME . A TU SU PARE ?50-60.000 PO REKLAMI (KOJE DELE 50/50 SA ARTISTOM!!) A ZA REKLAME TRAZE (PONEKAD) DA BUDE TESKI TRIP!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 24-05-2007, 10:35 PM   #27
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

Quote:
pa ja nisam dozvolio d/l.. mozzda je do toga..

AJOOJ boze!!
ja pokushavao 4 puta...do pola 'oce...od pola......shta mislish...
-neshapesha- is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 01:38 AM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ja bi da ponovim jos jednom - pitanje: kako doci...? Odgovor : VRLO TESKO!!

Na demo (pa cak i mnogo bolji od ovoga) poslat postom / mailom, niko nije dobio deal vec 100 godina.
MORAS DA SKRENES PAZNJU NA SEBE SAM - SA SVOJOM MUZIKOM, SVIRKAMA, DJ-ISANJEM, SVOJIM PLOCAMA / CD-IMA KOJE PUSTAJU DJ-I...SA NEKIM RECENZIJAMA U MAGAZINIMA (DJ MAGAZINE, UPDATE, MIXMAG ITD..)
AKO PESMA VREDI, NEKI DJ CE JE PUSTITI U KLUBU, PA AKO MU RADI TAMO, ONDA CE MOZDA I DA PUSTI NA NJGOVOM RADIO SHOW-U (KASNO UVECE)...PA AKO SE JAVI PUNO LJUDI TELEFONOM DA PITA "KO JE OVO?"..ON CE ONDA DA POCNE DA JE VRTI VISE...PA CE ONDA NEKO VALJDA DA CUJE I PONUDI DA POTPISE PESMU ZA 200-300 EVRA ZA NEKU KOMPILACIJU...!!!

INSTRUMENTALNE MUZIKE IMA NA KILO (1 KG MUZIKE - 1 eURO!!) ZASTO BI NEKO TO KUPIO I CIMAO SE DA IZDAJE KAD NIJE NISTA SPECIJALNO? tOLIKO SE MALO ZARADJUJE OD TOGA, DA SE NE ISPLATI IZDAVACIMA DA IZDAJU SVE I SVASTA..

NINJA TUNE, IMA TRIP FAZON, ALI SVAKE GODINE UVALE PO 5-6 PESAMA IZ KATALOGA ZA NEKE TV REKLAME . A TU SU PARE ?50-60.000 PO REKLAMI (KOJE DELE 50/50 SA ARTISTOM!!) A ZA REKLAME TRAZE (PONEKAD) DA BUDE TESKI TRIP!

heheh... nemoj da se deresh.. btw, ishlo je to na radiju.. dodushe, na skc-u.. a skc nije isto ono shto je bio u vreme master scratch band-a.. (ako je i postojao tada)

pazi, ja sam jako malo zadovoljan svojom muzikom.. znam da to mozze bolje.. uvek mozze bolje.. treba snimiti vokale i bice mnogo bolje.. i znam da niko preko maila nije dobio ugovor.. jbg, slao sam na ninja tune i znao sam da necu dobiti odgovor.. ali shta da radim kada nash sokoj nije ni za kurac? jbg, ne mogu da se opustim kada znam vec i sam dosta ljudi kojima su pesme kradene iako su ih registrovali u sokoju.. znam da sokoj ima neshto sa englezima potpisano ali ortak moj (dj - nebitan lik) je bacio englezima svoju epsmu (zashticenu u sokoju) i ona se nashla na kompilaciji sa nekim trecim likom potpisanim.. shta ja da radim sada?

a i realno, ovo nije tuc tuc da se pushta po klubovima.. razmishljao sam ja o tome da pochnem da dj-ishem ali nisam ja za to.. ono shto ne volim ja ne mogu da radim.. prosto...

edit: realno, ono shto meni treba je neki mamojeban menadzer, na kog cu da pucam 100 evra po chuki, da me izvuche iz govana..

Last edited by HeatMan; 25-05-2007 at 01:42 AM.
Old 25-05-2007, 01:48 AM   #29
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

sefe najrealnija varijanta pored neta , sam da skupis pare za diskove (no name tj da im je prazan tj da ne pise verbatim tdk i sl.) , stampanje omota (digitalna stampa) , stampa na disku (sito stampa NT SOFT RADI) , Omoti (buvljak , kinezi , cd shopovi) , sam lepo rezes na 2/4x (ako imas 2 ili tri rezaca mada mozes da iscimas jos nekoga ) i deli ljudima(tv radio casopisi muzicari ) gde god stignes salji sta ja znam izdavacima (ipak ce malo da promisle ako vide lep upakovan cd ) ili prodaj preko net-a za smesne pare ...

a da registruj sve to lepo u sokoj (i odstampaj sa strane ono cuveno SOKOJ) kao ne komercijalno izdanje ga prijavi , da ne bi imao cimanja sa postom/carinom

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2007, 03:22 AM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

iskreno, meni je bitno da shto vishe ljudi chuje i slusha moju muziku.. na kraju krajeva mogu da odradim i net izdanje.. ali ne verujem u to.. nemam pojma.. nisam pametan.. ne spavam danima i ne mogu da razmishljam.. zato pitam vas, dobre ljude.. eh, kad bih imao nekog bogatog sa vezama.. sve se danas dobija preko veze i na srecu, ljudi moji.. vreme provedeno u praznom hodu i chekanju je tu samo da vam daju osecaj da ste vi neshto sopstvenim trudom uchinili.. iako ste se na kraju ipak opredelili za cimanje veze.. e, pa ja nisam jedan od tih koji bi sam sebi tek tako oprostio takvu stvar..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules