Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2007, 02:53 PM   #21
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Pomagajte,Hitno je!

Pa kakva je frka u pitanju, ako su samo 3 trake?
Odsviraj ih ponovo. Text, ako si pisao, pretpostavljam da ga znas...
Ako je u pitanju audio, onda trake imas sacuvane. Kako god da okrenes ne treba ti vise od 3 sata posla. Ili sam nesto prevideo?

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 03:58 PM   #22
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Ovak... Jel si proverio dal ti se u novom folderu nalaze svi fajlovi koje si imao u starom? Ako ne, probaj da iskopiras fajlove koje nemas (ali obavezno napravi backup, cubase je shuntav po tom pitanju i mozda napravi neku zbrku i dobijes projekat izmedju starog i novog). Ako ovo ne upali onda je sam cpr fajl u pitanju. E, sad da li on nije snimljen kako treba ili program ne moze da ucita to sad ne znam, ali je najverovatnije lose snimljen. Jel si snimio na drugu particiju ili HD u odnosu na stari projekat? Moze da se desi da su putanje fajlova pobrkane prilikom snimanja.

(nemam takvo iskustvo sa cubaseom, ali sam imao sa nekim drugim programima, pa ti sad navodim pretpostavke)

Sve u svemu, ako nije nista bitno, sto Oggy kaze, uzmi odradi ponovo, svaka popravka ovog tipa ce trajati mnogo duze, nego da to odradis ponovo.
Old 22-05-2007, 05:46 PM   #23
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by tom View Post
Tek da vam se na ramenu isplacem...

Izda me i Nuendo.

Koliko je polovan G5?
Jako dobro pitanje, ali evo pesimisticnog odgovora: ako ga i pronadjes, nazalost ce da bude u zoni od oko 1000-1200 ako ne i vise, jer potraznja prevazilazi ponudu. moj savet je da pozoves apple centar u Beogradu, i raspitas se...
tel. (011) 4449243

Poz.
Old 22-05-2007, 06:36 PM   #24
tom
Senior Member

tom's Avatar

Quote:
Pa kakva je frka u pitanju, ako su samo 3 trake?
Odsviraj ih ponovo. Text, ako si pisao, pretpostavljam da ga znas...
Ako je u pitanju audio, onda trake imas sacuvane. Kako god da okrenes ne treba ti vise od 3 sata posla. Ili sam nesto
Malo je komplikovanije od toga. Moja brzopletost. Zaboravi.

Quote:
Jako dobro pitanje, ali evo pesimisticnog odgovora: ako ga i pronadjes, nazalost ce da bude u zoni od oko 1000-1200 ako ne i vise, jer potraznja prevazilazi ponudu. moj savet je da pozoves apple centar u Beogradu, i raspitas se...
tel. (011) 4449243

Poz.
Hvala najljepse.To mi je sljedeca investicija.
Old 22-05-2007, 10:40 PM   #25
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Takodje pozovi "Galerija 12" (zvanicni Apple retailer), Vuka Karadzica 12,
telefon 011 26 26 527 - da mozes da uporedis cene.
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 11:02 PM   #26
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ogi @ Slowstar

Covjek vozi Opela, ne zakoci prije krivine (ne uradi elementarnu stvar), udari u banderu i vi mu ladno kazete da uzme Volkswagena ...

Malo sale .

I MAC i PC imaju prednosti i mane jedni u odnosu na druge (generalno veca softverska stabilnost MACa, a kod PCa veca otvorenost i veci fond softvera)...

Najelementarnija stvar kada se radi nesto bitno i sa cime se zaradjuju pare, a treba da se uradi jeste:

1. Da se uzme siguran i pouzdan PC, a to ne moze biti PC koji je sklopljen licno od strane vas (ili moze ako imate znanja za to), ili deckica u servisu koji to radi za pola sata (+pola sata za instaliran win)

2. da projekat koji radite snimate u vise fajlova (pod drugim nazivima...recimo projekat1, projekat2 itd itd)

3. Da imate minimum 2 Harddiska u kompu, tako da mozete relativno brzo iskopirati uradjen projekat odmah, i pri tom biti sigurni od ostecivanja podataka (harddisk moze da crkne i u G5...sve su to isti harddiskovi).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2007, 12:17 AM   #27
Ogi
Senior Member

Ogi's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Ogi @ Slowstar

Covjek vozi Opela, ne zakoci prije krivine (ne uradi elementarnu stvar), udari u banderu i vi mu ladno kazete da uzme Volkswagena...
Meni je delovalo kao da je covek vozio Opela, nije zakocio pre krivine (nije uradio elementarnu stvar), udario u banderu, PITAO ZA KOLIKO PARA MOZE DA SE NADJE POLOVAN VOLKSWAGEN i mi mu 'ladno kazali koga da zove da pita...
Ogi is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2007, 12:35 AM   #28
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi View Post
Meni je delovalo kao da je covek vozio Opela, nije zakocio pre krivine (nije uradio elementarnu stvar), udario u banderu, PITAO ZA KOLIKO PARA MOZE DA SE NADJE POLOVAN VOLKSWAGEN i mi mu 'ladno kazali koga da zove da pita...
Pa trebali ste mu dati pravi savjet, a to je da koci pravovremeno, i da koristi kocnicu ...

Ajd, uzdravlje

Old 23-05-2007, 01:13 AM   #29
slowstar
Pro Member

Ljudi, ne pocinjemo nikakav "flame war"
Covek je razborito pitao (posle katastrofe) gde i kako da nadje polovan G5...
I Ogi i ja mu samo odgovorili i dali info, posto smo obojica "u toku" nikako nismo reklamirali "prednosti" MACa u odnosu na AB (PC) racunar. Kao sto rekose, sve ima svoje prednosti i mane, a neka covek sam odluci, a vidim da je na dobrom putu...
Pozdrav, sve najlepse, dobar lov...
Old 23-05-2007, 11:13 AM   #30
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ma naravno...Mozda sam ja malo pretjerao, ali sve je bilo u shali (ako je bilo zajedljivo, izvinjavam se).

Iako nisam covjeku direktno pomogao (niti mogu sa ovolike daljine) samo sam htjeo da uopstim i dam nekoliko savjeta onima manje iskusnima (praksu sa snimanjem u vise fajlova, project1, project2 praktikujem od davne '98 godine, kada sam se poceo baviti aranziranjem) jer ih to moze spasiti da "prerano ostare" ...I to vazi i za PC i za MAC (zar ne rece Ogi da je imao slican problem, kojeg bi mnogo lakse rjesio da je imao sesiju "ispred" u vidu nekog projekt fajla, a ne da zonglira sa gashenjem drajvera i RG-a...koliko mu je samo vremena trebalo da eksperimentalno pronadje rjesenje...svaki put kada dodajete nesto novo, treba napraviti novi project file (save as->drugo ime), jer su ti fajlovi ionako mali i zauzimaju malo mjesta, a mogu se i obrisati po potrebi).

A sto se tice kupovine ovoga ili onoga, pa naravno...Treba covjek da uzme ono sto njemu licno radi bolje posao...

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules