|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Jedna gitara svira ritam, druga arpegio, razlaze akorde, a treca svira solo. Sve tri su nylon gitare i vidim da preseti na plug-in-ovima cesto iskrive zvucnu sliku, tj promene je. Kako da postavim u prostoru ta tri instrumenta i koje efekte da koristim da bi pesma izgledala raskosnije, a da to ostane prepoznatljiv zvuk nylon gitare? Sta predlazete?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
solo u sredinu, ritam na jednu a arpedja na drugu ali malo blize sredini (recimo ritam full pan desno a arpedja negde oko 40 recimo)... Kompresuj solo... to mi za sad pada na pamet. Ako sam te dobro razumeo sta pitas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
DA, ali ne moze se tako postici sirina snimka! Tu nema lazi, sve se jasno cuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
O cemu vi bre pricate?!
Pa vec sa dve gitare imas snimak velik i sirok kao kuca... Sa tri pogotovo. Naravno, one moraju biti svirane tako da jedna drugu nadopunjuju i da se "ne biju" medjusobno. Krajnji panovi su potpuno bespotrebni, pa cak i nepozeljni jer tako su velike sanse da izgubis mono kompatibilnost, zarad trenutne varke o "sirini snimka". Dobar usnimak je cak i na mono traci "velik" i "sirok" i paniranjem dva ili tri takva dobijas samo bolji pregled. I da... kakvi plugovi, kakvi preseti? Sta ce ti preseti, napravi svoj kakav ti najvise odgovara.
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ja bi za pocetak probao sa Altiverbovim sobama i manjim salama.. u prevodu manji prostor, ukusno predoziran
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
od reverba.. hmm... na solo bih stavio kratki (80 ms) sa eqovanim visokim.. i preko njega stereo expander.. malo da ti rashiri taj reverb.. (podrazumeva se da je reverb na sendu) i blago ga rutirash na duzzi reverb.. malo delay-a.. samo da ti proshiri sliku i to je to.. shto se tiche ostalih.. na arp bih stavio duzzi reverb i malo jachi delay... a na ritam gitaru.. nemam pojma.. stavi, brate, kratki reverb (send), slab delay i maaaloo dugachkog... ![]() tachnije sve to radi po ukusu.. poshto, ja pricham ovo sve prema onome shto sam zamislio u glavi.. a to je neki flamenco/lucia trip.. ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Universal Audio 2192 vs Crane Song Hedd 192 | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 09-07-2009 12:04 AM |
Song around the world! Cooool | dadson | Razno | 4 | 18-01-2009 10:18 PM |
moj prvi PsyTrance song | djnick | Promocija radova | 4 | 09-02-2006 07:08 PM |