|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
MAO
|
![]() Quote:
Sta si ti cuo na giratama iznad 5khz da valja??? (mislim na elektricne) Ja da bi ih uopste iskoristio opako lowpassujem i notchujem taj opseg.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
Yep, ako ima puno distorzije, onda se "fizz" mota oko 4,5 - 8 kHz, ali taj opseg može sjajno da zvuči ako gitarista koristi neki klasičan fuzz. Zato pominjem Gilmura - ako vozi drajv, to je ili Dallas Arbiter FuzzFace ili EH Big Muff (ili Pete Cornish Fuzz, ovih dana i AnalogMan SunFace), a to ne zvuči toliko "grdno" tako visoko gore.
Noviji primer bi bili Eagles of Death Metal (FYI, bend nema veze sa death metalom, strašno su zabavni za slušanje, toplo preporučujem).
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
@ Dushan_S
oni uopste nemaju svoja pojacala nego idu preko miksete. Gitaristi imaju sasvim solidne, cak odlicne procesore, ali i farbe prave preko miksete. I da, definitivno trebaju dovesti nekog iskusnijeg. @ svima mislim da je se covek kulturno zahvalio i odjavio sa ove teme. Unisono ili istovetno sviranje gitara ili drugih instumenata ne mora da bude ni lose ni dobro, a takodje moze biti i lose i dobro. Sve zavisi od muzike, nacina sviranja i iskustva u sviranju, a kao sto prvi odgovor/savet u ovom postu bese: "J....sh frekvencije sredi atranzman" i savet momcima da kupe pojacala jedini su saveti koji bi im pomogli u ovom stadijumu. A kasnije sve ce vec sami skontati ako budu zeleli i kako budu ulazili u problematiku.
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
ja metalac??? jesi li se skoro pogledao u ogledalo ?
![]() ![]() ![]() Nisam ja metalac, privatno slusam jaako drugaciju muziku, al sta cu kad mi ovo dobro ide, a oni i dalje placaju ![]() btw, i dalje ne verujem da iznad 4khz postoji ista korisno na bilo kojoj vrsti elektricne gitare (mislim na sve sorte drajva i distorzija) .. meni je tu neko sistanje kutija i lampa, gornji harmonici od zrna i kao takvi su veoma nemelodicni i neharmosnki.. nisam bas pobornik ubijanja na mrtvo tog opsega jel, ali ne pada mi na pamet nijedna situacija u kojoj bi to zeleo istaci Ponavljam, ne mislim na clean sound |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Ja u bendu imam još jednog gitaristu ali čini mi se da nam gitare nisu dolazile u ''sukob'' zbog različitosti zvuka koje preferiramo obojica. On je više ''classic rock'' orijentisan, (Marshall + stomp boxes) dok ja volim više ''hard & heavy'' zvuk sa više gaina i sustaina (Peavy combo tranzistorac + Vox Tonelab SE).
Nivoe treba uštimati i izjednačiti na ritam zvuku dok za solo obojica napravite poseban patch na procesoru koji je malo viši po nivou, da solo dionica ispliva. Moguće je i da bend dinamički radi i spušta se kad je nečiji solo ali nastaje problem kad se svira malo čvršća muzika. Meni tu bolje radi ova varijanta sa solo i ritam zvukom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Cao,mrzelo me da citam sve predloge,gt 8,i me 50 su jako dobri procesori,mozda ti je vec neko predlozio,ali farbe gitara,posebno mislim na distorzije trebaju biti sto suvlje(sa sto manje dodatnih efekata,tipa korus,flendzer,a posebno reverb ili delay)oni prave naj vecu guzvu,ja sam se 100 puta zeznuo,kuci kad sviram sam,boja gitare zvuci savrseno,medjutim,sa bendom,cujem ili nista,ili neku testeru,znaci sto prezentniji zvuk,da zvuci m....dasto,ali sa sto manje dodataka. pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Hitno potrebna pomoc.. | Inovative_kg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 16-05-2009 02:34 PM |
Potrebna pomoc iskusnijih... | Patalo | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 16-08-2008 01:21 AM |
Potrebna pomoc oko git. efekata | kVu | Gitarska Produkcija | 9 | 23-01-2007 06:15 PM |