Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2007, 03:53 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Ensoniq Emu Paris Pro

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Vrlo zanimljiva prica. A da li se mogu nekako cuti konvertori i sumiranje Paris-a?
Dodji kad god hoces ..... samo se najavi ..... inace .... za sumiranje ..... slaba vajda

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 03:57 PM   #22
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by roginator View Post
UHhhhh

probao ja Fireface 800, mali apogee ...ali i dalje stojim pri svome....
kad god upiknem svoju analogiju u RME, MOTU ili slicno ...izgubi se dio sounda s time da mi se to ne dopada...paris jos donekle drzi vodu i ima dobar low end......
Potpuno se slazem .... i ja sam uporedjivao ...... mada nema nikakvog smisla jer je paris starija i jeftinija sprava ..... ja probao sa rossetom .....

Quote:

inace s kvalitetom zvuka mislim da na PC i MACU bas nema neke velike razlike ...ima u drugim stvarima....
Nema nikakve razlike u zvuku .....

Pozdrav
Old 10-04-2007, 04:02 PM   #23
Max
Pro Member

Quote:
ovako .... MALA POVJEST
1990 - ATARI 520 -Cubase v2.0 FLOWLESS
1997 - ATARI Falcon 030 - CUBASE 3.01 FLOWLESS
1998 - PC PENTIUM II CUBASE 3.72.....PRVI MALI PROBLEMI
2000 - PC PIII CUBASE VST 32 V5 ....PRVI PRAVI PROBLEMI -MIDI TIMING
2003 -P4 EBIGA NIS NE RADI KAKO SPADA S CUBASE SX I NUENDOM
2004 - P4 LOGIC 5.5.1 WOW ...STVARI RADE OPAKO OK SA MALIM PROBLEMIMA

Do ovde sam stigao i slazem se 100 % .... drago mi je da ima ljudi koji to cuju

Pozdrav
Old 10-04-2007, 04:08 PM   #24
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ajde fala bogu da se slazemo

...

inace za 500 eura na evil bayu .de ima za kupit dual 1 ghz G4 i vise nema rasprave da je mac skup tko nemoze s takvom konfom napravit posao neka ze bavi drugim stvariam..... a zanima me kakav tako dobar PC mozes dobit za 500 eurica.....

e da ....

OSX je super ali mi jos bolje za midi radi OS9!!!!!!!!!!

BTW ...di da nabavimo paris DVD
roginator is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 04:16 PM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Baci PC u djubre i kupi Atari .... jos bolje... MAC od 1 GHz
Pojavom ENSONIC PARIS-a se stalo na razvoju software-a, konvertora...
Uredjaji su kao vino, a i software takodje... valja koristiti one koje smo nasledili od dede, a za svoje unuke cemo kupiti noviju tehnologiju i ostaviti je u bure... u podrum... da stasava narednih godina...

Last edited by idekius; 10-04-2007 at 04:20 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 04:22 PM   #26
Max
Pro Member

Quote:
ajde fala bogu da se slazemo
Pa slzemo se u vecini ..... osim sume

Quote:
BTW ...di da nabavimo paris DVD
rasoitacu se .... a a ko ti nadjes prvi ..... racunaj me ......

Pozdrav

Last edited by Max; 10-04-2007 at 04:43 PM.
Old 10-04-2007, 09:29 PM   #27
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ja prvi kao nepritran prema Parisu, jer ga nemam ali sam miksao par ploca na njemu, a svakodnevno koristim PC, Nuendo i RME Fireface, sto bi trebala bit super kombinacija , .. potpisujem da je SUMMING na NUENDO/CUABSE cistoa hrpa govana. to nema veze sa soundom. Ja slusam preko RME Firefacea na ZLM van Jupiter 8 i drma i jb majku, a kad ga snimim u Nuendo, i malcice spustim fader da uopce udje u mix - ode u materinu. nikakv EQ ni COMP mu vise nemoze pomociu. srendnje frekvencije postanu juha, bas pliva onoko naokolo, a viskoi plastika. naravno u suptilinim iznosima, ali dovoljno , kad multipliciras puta24 kanala, da nakraju dobijes ono so na cesti ostane kad prodju koola s konjima..

druga stvar, i mislim da tu vec postoje i usporedni testovi, Stineberga, PTLE/PT-TDM-a i PArisa, interesantno je sto se dogadja kad spustis fader (nuendo ode kvragu), dok paris zvuci normalno,, ko da sam na analognom pultu . zvuk i dalje zivi samo je tisi.. PTLE nisam probao.. ali ovi sto su testirali tvrde isto sr.

i na kraju , sto je isto spomenuo Rogina, Paris se ponasa kao da ima "analogni headroom" i mozes ga malo napiciti. aj probaj dici fadere u Nuendu, plastika da boli glava ruzan zvuk uzasno..

moj krajnji plan je analgni summing, ali mi se svidja ideja Parisa kao automatiziranom digitlanog pulta s odlicnim soundom i konverterima, a usput je i snimalica..

ko voli nek izvoli, ali dajuci i drugim ljudima moje snimke tokom godina, situacija je takvca da cak i stvari mixane na jeb.. Behringeru ljudi vole vise nego sve strictly In-The-Box Nuendo - ostar, peaky i "expandiran" zvuk, nemoguce postici posten RMS, pa onda moras na sliu da ga koljes u masteringu - sot naravno ima svoje posljedice.

ja OBOZAVAM Nuedno kao editingza audio i midi, savrseni alata, workflow.. nebi nikad isao ni nakakav Logic il nmesto drtugo.. medjutim MRZIM njegov sound.

ima ljudi koji su exportirali trackove snimljene u Neundo/PC, i upucali ih u Logic/G5, i tvrde mi da im odma zazvucalo bolje - to cu ic provjeriti na lice mjesta oprije nego puknem pare..

za kraj samo da kazem - kako stvari stoje do sada , deidicrani DSP koa PTTDM ili PARIS i mora zvucati bolje od bilo kojeg HOST rjesenja,. zbog (za sad) nacina kako je rasporedjena CPU snaga i frekvencija racunanja VST procesa.. tu se strasno gubi

navodno ce nove generacije softwrea , sad kad imamo dual, quad i 8 sisteme i dual core, moci osigurati individualne procesore da rade ISKLJUCIVO ono sto im je dano , bez da se bave OS-om i ostlaim sr. to bi trbala bit buducnost, ondosno prelazak dosadasnjeg jaza izmednju DSP sparava i HOST sprava. zivi bili pa vidjeli..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 09:39 PM   #28
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

YEP BABIC I Agree!!!! NUENDO je opaki alat s losim soundom...zamisli imas komada izgleda MRAAAAK a onda legne digne noge i mrtva...to je to...sto ja ne zelim....
roginator is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:08 PM   #29
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ili recimo izgleda mrak, plavusa, sise, samostojece carape.. ali stalno prdi.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2007, 10:12 PM   #30
milos
Pro Member

milos's Avatar

Jel neko probao usnimavati i mixovati u Sawstudio sekvenceru.
4 mbytea maleni sekvencer pisan u assembleru i koji kosta 2500 $
http://www.sawstudio.com/products_sawstudio.htm
Gadan ko noc,ali ako najbolje sumira ....
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules