Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2006, 12:35 PM   #21
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: digital mixer (interface/kontroler)

Quote:
Originally Posted by filip
U planu je izgradnja gluve sobe, bila bi pozeljna dovoljna velicina za ceo bend, ako ne, onda dovoljno velika prostorija za veci set bubnjeva....
ako radis gluhu sobu onda ti ambijentni mikrofoni ne znace puno...
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 01:26 PM   #22
filip
Senior Member

filip's Avatar

iskreno, nisam ni vidjao mnogo da ljudi koriste mikrofone za ambient.... ni do sada sto sam ja snimao nisam osecao nikakvu potrebu za ambientom, bio sam zadovoljan time sto sam dobio bez njih... Razgovarao sam sa par ljudi koji se napolju bave snimanjem, i njihovom setup-u su dodati mikrofoni za ambient, pa kad sam bolje razmislio, shvatio sam da to moze biti veoma korisno
filip is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2006, 04:22 PM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

... i nastaviš da razmišlljaš i shvatiš da je to uglavnom hir specifičnih produkcija, koje imaju sve neophodne uslove za to... od dobrih bubnjara i kompleta bubnjeva, do isključivo ODLIČNIH sala, jerbo će ti 90% onoga što snimiš ovde (mislim na bubnjare i drage im bubnjeve) biti salvage mission (moj omiljeni termin za spasi što se spasti može)... Zato možda ipak da malko presložiš budžet i preusmeriš novac na još neku drugu stvar koja ti može pomoći... npr, dobar jednokanalni preamp za vokal i jedan lep mikrofon umesto 4 ambijentalna.. (osim ako nisi kanio da kačiš u47 na ambijent )
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2006, 02:40 AM   #24
filip
Senior Member

filip's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
... i nastavi? da razmi?llja? i shvati? da je to uglavnom hir specifičnih produkcija, koje imaju sve neophodne uslove za to... od dobrih bubnjara i kompleta bubnjeva, do isključivo ODLIČNIH sala, jerbo će ti 90% onoga ?to snimi? ovde (mislim na bubnjare i drage im bubnjeve) biti salvage mission (moj omiljeni termin za spasi ?to se spasti mo?e)... Zato mo?da ipak da malko preslo?i? bud?et i preusmeri? novac na jo? neku drugu stvar koja ti mo?e pomoći... npr, dobar jednokanalni preamp za vokal i jedan lep mikrofon umesto 4 ambijentalna.. (osim ako nisi kanio da kači? u47 na ambijent )
hmmm, MISLIM da je pametnije da kupim nesto potrebnije nego da toliko platim u47 .....
ako pored svega i vidim da mi je potrebno i odlucim da uzmem nesto za ambient, verovatno bih uzeo 2 Neumann 103..... da opet ne mislite da sam toliko izgubljen, NISU mi nikako ambienti na prvom mestu shoping liste!
razmisljao sam i ja o nekom preampu, i slazem se da je to medju prvim stvarima koje bih trebao da gledam...... Na zalost, jos ne znam mnogo o njima, pogotovo ne znam koje modele da gledam i sl...... Voleo bih i cenio bih ako biste mogli tu da mi pomognete i bacite par predloga.
Hvala
filip is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules