Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2006, 03:57 PM   #21
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Novi studio

Quote:
Originally Posted by Ivan
To je drvo comovina
misliš "čamovina" ?
http://www.vokabular.org/?search=%C4...NA&lang=sr-lat
lesha is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 04:07 PM   #22
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Hehe .. da to

Evo pocelo je postavljanje ploca

Last edited by STUDIOTON; 06-06-2007 at 11:36 PM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 04:14 PM   #23
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Pozdrav svima!

"Zalepio" sam ovaj thread... na Rumskom nije do sada bilo ovako detaljnog prikaza toka radova u sredjivanju akustike...

HVALA Ivane!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 08:54 PM   #24
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

genijalno
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 11:37 PM   #25
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Svaka cast!

Sad, jedno pitanje: prostorija koju ja pripremam za all in one, dakle bez rezije i gluve sobe je u potkrovlju, gotovo istih dimenzija kao tvoja Ivane. Plafon/i kosine jer je potkrovlje/ nisu zavrseni, odnosno, vidi se crep, nije jos nista stavljano. Da li moram zatvoriti sa klasicnom izolacijom, pa gips kartonske ploce, kao da se radi o obicnoj sobi..... pa na sve to tek onda praviti prvi rostilj sa Azmafonom..... ili sta?
I jos jedno pitanje: Kako se ukrasavaju Azma ploce? Mozes li ih farbati u boju koju zelis?
Old 11-11-2006, 11:45 PM   #26
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
Svaka cast!

Sad, jedno pitanje: prostorija koju ja pripremam za all in one, dakle bez rezije i gluve sobe je u potkrovlju, gotovo istih dimenzija kao tvoja Ivane. Plafon/i kosine jer je potkrovlje/ nisu zavrseni, odnosno, vidi se crep, nije jos nista stavljano. Da li moram zatvoriti sa klasicnom izolacijom, pa gips kartonske ploce, kao da se radi o obicnoj sobi..... pa na sve to tek onda praviti prvi rostilj sa Azmafonom..... ili sta?
I jos jedno pitanje: Kako se ukrasavaju Azma ploce? Mozes li ih farbati u boju koju zelis?
Potkrovlje resavaj standardnim nacinom koji opisuju proizvodjaci staklene vune, Ursa, Isover.... To mora da zadovolji neke zahteve i za termo izolacijom, jer ces poludeti od vrucine...

EDIT:
-----
Evo nekih primera:
http://www.isover.hr/Item.aspx?Id=65
http://www.isover.hr/Item.aspx?Id=63
-----
Nemoj stavljati gipsane, vec OSB ploce koje i oni predlazu (industrijska ili gruba iverica... ne znam kako da je opisem)
Preko toga onda mozes ovako kao Ivan (kako je lepo kada vec to neko sve uslika... pa coveku samo kazes... E! ovako!... I ne moram da masem rukama i nogama)

Sto se farbanja tice, mislim da akrilne boje odgovaraju i to mozes da procitas na sajtu fabrike Azma u Kragujevcu.... gde pise:

" Završna obrada vidljive površine izvodi se nanošenjem tkanine, bojenjem poludisperzivnim i akrilnim bojama na vodenoj bazi ili nanošenjem tečne tekstilne tapete. Materijali od koga su izrađene ploče , kao i boje za završnu obradu su potpuno neškodljivi i ekološki bezbedni. Izvanredne mehaničke osobine i postojanost na vlagu omogućavaju primenu Azma AD ploča i u najtežim uslovima: mokri čvorovi, vlažne prostorije, prostori u kojima postoje isparenja različitih hemikalija, i slično."

Eto

pozdrav

bogi

p.s. O.S.B. ploca izgleda ovako:

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2006, 04:15 PM   #27
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Evo pri kraju su radovi .. ovako izgleda bez ukrasnih lajsni

Last edited by STUDIOTON; 06-06-2007 at 11:37 PM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2006, 04:18 PM   #28
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Kad smo pricali pre 15tak dana, i kad si mi rekao da ce sve biti u Azmafonu, ja sam bio malo skeptik da prostorija ne bude previse prigusena na odredjenim frekvenvijama, a opet, u bassu malo prezivahna....... Kakvi su subjektivni utisci sad, jesi probao sta da sviras?
Old 13-11-2006, 06:39 PM   #29
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF
Kad smo pricali pre 15tak dana, i kad si mi rekao da ce sve biti u Azmafonu, ja sam bio malo skeptik da prostorija ne bude previse prigusena na odredjenim frekvenvijama, a opet, u bassu malo prezivahna....... Kakvi su subjektivni utisci sad, jesi probao sta da sviras?
Jos nisam nista probao ..

Evo .. kada je postavljen azmafon .. soba je bila toliko prigusena i gluva da je vladao onaj neprijatan osecaj u usima.. i tu sam se uplasio .. nisam hteo da bude toliko gluvo ...

Onda je krenula druga konstrukcija preko toga i postavljanje azma ploce .. kako su se postavljale tako se situacija menjala na bolje .. sada .. kada udjes u prostoriju deluje tako dobro da ne mogu da verujem .. jos nisam napravio nijedan snimak ali sve deluje savrseno ... ploce su tako ubile tu gluvocu i napravile neki prirodan zvuk unutra .. nema odjeka,nema nicega .. deluje savrseno .. nista dok ne probam .. a i ako ima necega nepozeljnog tu su 4 pokretna paravana koja ce srediti stvar nadam se .. Kazem ti off-e,za sada sve deluje strava
Old 13-11-2006, 07:04 PM   #30
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Super
Vidis, ja se nisam sretao sa tim plocama u praksi, znam da su same table azme, ako je soba samood toga vrlo...hm...
Ali, odlicno je sto te ploce vade stvar

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules